Facebook Pixel "Δεν είχαν λεφτά να γυρίσουν σπίτια τους"!
| 2016-02-02 20:14:00

"Δεν είχαν λεφτά να γυρίσουν σπίτια τους"!

"Δεν είχαν λεφτά να γυρίσουν σπίτια τους"!

Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε πριν από τρία χρόνια σχετικά με το εγγυητικό ταμείο για την αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των οποίων οι ομάδες υποβιβάστηκαν από τις επαγγελματικές κατηγορίες λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι ο ΠΣΑΠ.

Πέρσι, ο ΠΣΑΠ απείλησε ότι οι παίκτες θα κατέβαιναν σε απεργία το τριήμερο 15-17/12, όταν ήταν προγραμματισμένοι αγώνες για το Κύπελλο, ως ένα έσχατο μέτρο, καθώς οι ποδοσφαιριστές περίμεναν μάταια την ενεργοποίηση του ταμείου.

Την απειλή για απεργία παραδέχτηκε ο ταμίας του ΠΣΑΠ, Σταμάτης Συρίγος μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIFPro: "Καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα με την ΕΠΟ και τη Super League πριν την έναρξη της απεργίας. Επί του παρόντος, το μόνο που χρειάζεται για να κάνουμε είναι να επεξεργαστούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από το εγγυητικό ταμείο τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Η εφαρμογή του είναι υψίστης σημασίας επίτευγμα σκεπτόμενοι τον αγώνα που δώσαμε. Πριν 3-4 χρόνια αρχίζαμε να συζητάμε με την Ομοσπονδία και τη Super League για ένα ταμείο εγγυήσεων. Δεν ήθελαν να ακούσουν γι’ αυτό. Τώρα είμαστε ένα μικρό βήμα πριν την ενεργοποίησή του".

Το εγγυητικό ταμείο είναι απολύτως απαραίτητο. Την περασμένη εβδομάδα, ο Εργοτέλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Football League, με την ομάδα του Ηρακλείου να γίνεται η πρώτη ομάδα που προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια μέσα στο 2016. Πέρσι, υποβιβάστηκαν τέσσερις ομάδες λόγω οικονομικών προβλημάτων (ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακός, Πιερικός).

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Εργοτέλης συμμετείχε στη Football League προκάλεσε εντύπωση στον ΠΣΑΠ, καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν εμφανή. Η κατάσταση επιδεινώθηκε, με τον ΠΣΑΠ να εκφράζει την συμπαράστασή του στους 22 παίκτες του Εργοτέλη, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Τους πληρώσαμε τα έξοδα μεταφοράς, επειδή ορισμένοι είχε κολλήσει στην Κρήτη, καθώς δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους", πρόσθεσε για το θέμα ο κ. Συρίγος, ενώ ο ΠΣΑΠ προσπαθεί οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη να μείνουν όσο το δυνατό γρηγορότερα ελεύθεροι προκειμένου να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Σε περίπτωση ενεργοποίησης του εγγυητικού ταμείου οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη θα βγουν κερδισμένοι, καθώς θα μπορέσουν να εισπράξουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 30.000 ευρώ, αλλά και το 20% από οφειλές μεταξύ 30.000 και 100.000 ευρώ.

Αποζημίωση από το εγγυητικό ταμείο θα δικαιούνται όλοι οι παίκτες των οποίων οι ομάδες υποβιβάστηκαν για οικονομικούς λόγους από την σεζόν 2012-13 και μετά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags