Facebook Pixel "Εσιέν; Αυτός να παίζει στα χαφ"!
| 2016-02-09 13:32:00

"Εσιέν; Αυτός να παίζει στα χαφ"!

"Εσιέν; Αυτός να παίζει στα χαφ"!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Γκούμας μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τον Στραματσόνι και τον Μολέδο και, όπως πάντα, οι απόψεις του έχουν πολύ ενδιαφέρον...

Ο παλαίμαχος άσος φιλοξενήθηκε στον "αέρα" του SportFM και μεταξύ άλλων είπε ότι στο πλευρό του Εσιέν, στα χαφ, χρειάζεται να παίζει ο Λαγός...

Διαβάστε αναλυτικά:

Για το αν υπάρχει φαβορί στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: «Το σκορ αφήνει ανοικτό το παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ατρόμητος είναι σε ανοδική πορεία. Είναι παιχνίδι τελικός και για τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος το βλέπει ως τελικό για να σώσει τη χρονιά και μέσω του κυπέλλου να μπορέσει να βγει στην Ευρώπη. Είναι ένα κομβικό ματς στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να κάνει προβλέψεις».

Για τον Τραϊανό Δέλλα: «Με τον Τραϊανό ξεκινήσαμε μαζί την προπονητική. Θεωρώ ότι στον Ατρόμητο προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του και νομίζω ότι με τον καιρό ο Ατρόμητος θα γίνει ακόμα καλύτερος».

Για το ρόλο του Κεϊτά: «Ο Κεϊτά είναι δυναμικός παίκτης με τρεξίματα και έχει πλαισιωθεί από τον Ούμπιδες που έχει καλή τεχνική κατάρτιση και βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας. Αυτή η κίνηση του Δέλλα είναι αρκετά σωστή και φάνηκε στο ματς με την ΑΕΚ».

Για την προσέγγιση στο ματς από τον Δέλλα: «Νομίζω ότι ο Δέλλας θα παίξει με το ίδιο στιλ όπως στο ματς με την ΑΕΚ. Θα προσέξει στην άμυνα και θα προσπαθήσει να μη δεχθεί γκολ. Δεν νομίζω πως θα βγει νωρίς μπροστά για να πετύχει γκολ. Θα είναι προσεκτικός και με την ποιότητα κάποιων παικτών θα προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ και να κλέψει την πρόκριση».

Για το παιχνίδι: «Θα είναι ένα κλειστό ματς, χωρίς μεγάλες φάσεις στις δύο εστίες. Όποια ομάδα βάλει πρώτη γκολ θα πάρει και την πρόκριση».

Για την απουσία του Ζέκα: «Ο Ζέκα είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού φέτος μαζί με Μπεργκ. Δίνει ενέργεια και παρακινεί τους συμπαίκτες του για να πάρουν την νίκη. Είναι τεράστια απώλεια για τον Παναθηναϊκό».

Για τον Μάικλ Εσιέν και τον παρτενέρ του στα χαφ: «Ο Εσιέν είναι τεράστιος παίκτης. Είχε τα προβλήματα του στην αρχή, αλλά αρχίζει και βοηθάει. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δίπλα στον Εσιέν έναν παίκτη με τρεξίματα για να μπορεί να τον καλύψει. Ο Λαγός μάλλον θα είναι ο παίκτης που θα παίσει στη θέση «6». Αν επιλεχθεί θα έχει ανασταλτικό ρόλο καθαρά, με τον Εσιέν σε πιο ελεύθερο ρόλο».

Για τον Αντρέα Στρματσόνι και τη φιλοσοφία του: «Είναι δύσκολο για μια ομάδα να αλλάζει τους μισούς παίκτες και να πρέπει σε σύντομο διάστημα να δέσει και να παρουσιάσει ένα καλό σύνολο. Χρειάζεται χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό δεν έχεις πολυτέλεια χρόνου βέβαια. Δεν είναι μάγος ο Στραματσόνι για να παρουσιάσει ένα σύνολο όπως το έχει σκεφτεί τόσο γρήγορα. Στόχος είναι να κερδίζει σε κάθε ματς. Μου αρέσει που προσπαθεί να παίξει από τις πτέρυγες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βρει την κατάλληλη χημεία. Ακόμα και ο ίδιος δεν ξέρει ακόμα πως μπορεί να δέσει την ομάδα».

Για το αν μπορεί κάποιος να κοντράρει τον Ολυμπιακό: «Το πρωτάθλημα με το κύπελλο είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί, αλλά το κύπελλο είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να γίνουν. Αν δούμε και τον περσινό τελικό με την Ξάνθη, καταλαβαίνουμε ότι η Ξάνθη δεν ήταν κακή και δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό. Δεν είναι δεδομένο το ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός αν φτάσει στον τελικό».

Για τη σημασία της χημείας των δύο στόπερ: «Η θέση του στόπερ είναι κομβική. Πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή χημεία μεταξύ των δύο κεντρικών αμυντικών. Αυτό χτίζεται μέσα από την τακτική και θα το βρει ο Στραματσόνι στις προπονήσεις».

Για τον Μολέδο: «Δυναμικός στόπερ, καλός στο ψηλό παιχνίδι. Είχε καιρό να παίξει πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Ο χρόνος της αποχής του δεν φάνηκε. Θα γίνει νομίζω καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι».

Για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν είναι έτσι όπως είχε παρουσιαστεί στην αρχή της σεζόν. Δεν θέλγει με την απόδοση του, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι η ΑΕΚ μπορεί να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού. Έχει τη δυναμική και την ποιότητα να το καταφέρει. Το δήλωσε ο Πογέτ και αυτή είναι η φιλοσοφία του και θα το περάσει στους παίκτες. Είναι κίνητρο για την ΑΕΚ να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού. Αν παρουσιαστεί όπως στα τελευταία ματς με εξαίρεση αυτό με τον Ατρόμητο, μπορεί να το πετύχει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags