Facebook Pixel Η καλύτερη λύση ο Μουρίνιο, αλλά μόνο με πλάνο!
Ποδόσφαιρο
| 2016-02-11 23:17:00

Η καλύτερη λύση ο Μουρίνιο, αλλά μόνο με πλάνο!

Η καλύτερη λύση ο Μουρίνιο, αλλά μόνο με πλάνο!

Μετά το χειρότερα κρυμμένο μυστικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που ήταν η συμφωνία του Γκουαρντιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι, τώρα το αμέσως επόμενο φαίνεται πως είναι η επικείμενη μετακίνηση του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Ολντ Τράφορντ»! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Οι αγγλικές εφημερίδες κάνουν λόγο για μία συμφωνία που θα αποφέρει στον Μουρίνιο το ποσό των 15,5 εκατομμυρίων λιρών για μία τριετία. Αν υπολογίσει κανείς πως ο Γκουαρντιόλα θα πάρει περίπου μισό εκατομμύριο λιγότερο για αυτό το διάστημα από τη Σίτι, καταλαβαίνει εύκολα και ο πλέον αδαής πόσο σημαντικό δείχνει για την Γιουνάιτεντ όχι μόνο να πάρει ένα πολύ μεγάλο προπονητικό όνομα ως απάντηση αλλά να το πληρώσει και πιο ακριβά!

Μετά την καταστροφική σεζόν υπό τις οδηγίες του Μόιες και αυτή την ολοένα και πιο βασανιστική περίοδο υπό τον Λουίς Φαν Χάαλ, καταλαβαίνει απόλυτα κανείς πως δεν μπορεί να κάνει και τρίτη λάθος επιλογή η Γιουνάιτεντ στην μετά σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή!

Ο Πορτογάλος δεν είναι εύκολος χαρακτήρας και σίγουρα μαζί του θα φέρει προβλήματα, γκρίνια και αναστάτωση!

Αλλά είναι δεδομένο πως ξέρει να κατακτήσει τίτλους και αυτή τη στιγμή η Γιουνάιτεντ δεν έχει την πολυτέλεια ούτε το περιθώριο να μπλέξει σε περιπέτειες! Την επόμενη χρονιά με την άφιξη του Γκουαρντιόλα, την έτσι κι αλλιώς πιο δυνατή Λίβερπουλ με τον Κλοπ να κάνει προετοιμασία και μεταγραφές, την Άρσεναλ σταθερή αξία, την Τότεναμ να δυναμώνει και άλλο υπό τις οδηγίες του Ποκετίνο και χωρίς να αποκλείει κάνεις την περίπτωση να είναι ακόμα και πρωταθλήτρια, τα περιθώρια για τη Γιουνάιτεντ να έμενε στάσιμη με τον Φαν Χάαλ είχαν στενέψει!

Προσοχή όμως στις απέραντες προσδοκίες και στα όνειρα με το καλημέρα στην άφιξη ακόμα και του πιο επιτυχημένου προπονητή της τελευταίας δεκαετίας! Γιατί ο Πορτογάλος πρόκειται να παραλάβει μία ομάδα που δεν σφύζει από υγεία και που δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει καν τον τίτλο! Μια μέτρια από πλευράς ρόστερ ομάδα αν και επενδύθηκαν σχεδόν 200 εκατομμύρια λίρες τα τελευταία δύο χρόνια για να είναι χειρότερη από εκείνη που είχε αφήσει πίσω του ο σερ Άλεξ όταν αποχώρησε!

Ναι, σύμφωνοι , ο Μουρίνιο δεν θα δώσει στον κόσμο το ποδόσφαιρο που θέλει και συνήθισε τόσα χρόνια μέχρι το 2013 ούτε πρόκειται να ακούσει τις προσταγές της εξέδρας για "Attack Attack Attack" δηλαδή επίθεση με κάθε κόστος! Αν θέλουν κάτι παρόμοιο οι διοικούντες, τότε λάθος πόρτα χτύπησαν με τον Μουρίνιο! Όμως εάν θέλουν την ομάδα τους να ξαναπάρει τίτλους και να ξαναγίνει αυτή που ήταν μέχρι πριν από τρία χρόνια τότε έχουν πιθανώς διαλέξει τον καλύτερο διαθέσιμο προπονητή!

Το να ξανακάνει την Γιουνάιτεντ πρωταγωνίστρια είναι κάτι που θα ιντριγκάρει τον Πορτογάλο και σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση για την καριέρα του! Θα επαναλάβω όμως αυτό που είχα πει όταν ήρθε ο Φαν Χάαλ: χωρίς να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πλάνο για το τι ακριβώς θέλει τα επόμενα δύο χρόνια η Γιουνάιτεντ, βάζοντας μόνο τον πήχη ψηλά πιστεύοντας πως δεν πέρασε ούτε μία μέρα από τότε που Φέργκιουσον αποχώρησε, πιθανώς η όλη προσπάθεια να εξελιχθεί σε ένα νέο...Τιτανικό!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags