Facebook Pixel Να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία
| 2011-06-06 13:34:00

Να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία

Να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία

O Νίκος Κατσαρός σχολιάζει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την απόφαση-πυροτέχνημα του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα παραγωγής πλαστών βεβαιώσεων από κρατικές αρχές προς τις διάφορες ΠΑΕ, οι οποίες μέσω αυτών εξασφάλιζαν ενημερότητες, ώστε να μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή να αδειοδοτούνται για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα.

Το αποκορύφωμα, όπως αποκαλύπτεται, είναι η άρνηση εφοριών ή καταστημάτων του ΙΚΑ να διαβεβαιώσουν τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ για το γνήσιο διαφόρων πιστοποιητικών που έχουν παράσχει σε όχι λίγες ΠΑΕ!

Επειτα απ' όλα αυτά είναι λογικό να σκέπτεται κανείς πώς είναι δυνατόν, όταν είναι διεφθαρμένος ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, να έμεναν αλώβητες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ. Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι νομίζαμε και ότι η διαφθορά εκτείνεται σε βάθος. Πράγμα που δεν ξέρω αν είχε υπ' όψιν του ο πρόεδρος της ΕΠΟ όταν εξήγγειλε προχθές την αναστολή της λειτουργίας της για δεκαπέντε μέρες.

Ετσι κι αλλιώς το διάστημα αυτό θεωρήθηκε πολύ μικρό για να διορθωθούν τα στραβά του ελληνικού ποδοσφαίρου και να εξυγιανθεί ένας χώρος γύρω από τον οποίο κινούνται χρόνια τώρα ένα σωρό επιτήδειοι και ζουν πλουσιοπάροχα σκαρώνοντας τρόπους για να παραβιάζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί. Η απόφαση συνεπώς του κ. Πιλάβιου για δεκαπενθήμερη διακοπή της λειτουργίας της ΕΠΟ τείνει να εξελιχθεί σε πυροτέχνημα, που θα διαλυθεί στον αέρα και δεν θα αφήσει τίποτε πίσω του.

Αν υπάρχει πραγματική πρόθεση να αλλάξει κάτι, και μάλιστα μέσα σ' αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, θα πρέπει από σήμερα κιόλας να στρωθούν όλοι στη δουλειά για να πειστεί η φίλαθλη κοινή γνώμη ότι δεν θα μείνουν στα λόγια.

Και πάνω απ' όλα πρέπει να μάθει ο κόσμος ποια είναι τα σχέδια και οι προτάσεις της ηγεσίας του ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως είναι η παράνομη έκδοση αδειών συμμετοχής στα πρωταθλήματα, τα στημένα παιχνίδια, η βία στα γήπεδα, η λειτουργία των δικαιοδοτικών οργάνων και όλα τα συναφή.

Ο κ. Πιλάβιος δήλωσε ότι από την έκβαση της προσπάθειάς του και από την ανταπόκριση που θα έχει κι από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς θα εξαρτηθεί το αν θα παραμείνει στη θέση του. Το θέμα όμως δεν είναι το αν «χαθεί» αυτός ως παράγων από το ποδόσφαιρο, αλλά το να μη χαθεί κι αυτή η ευκαιρία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags