Facebook Pixel Η Ευρωπαϊκή Ένωση "πλήρωσε" μεταγραφή της Ρεάλ;
| 2016-02-17 20:56:00

Η Ευρωπαϊκή Ένωση "πλήρωσε" μεταγραφή της Ρεάλ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση "πλήρωσε" μεταγραφή της Ρεάλ;

Σοβαρή καταγγελία για απάτη εκατομμυρίων στη μεταγραφή του Μπέιλ. Πώς εμπλέκεται η Ε.Ε. στην ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά την υπόθεση της προ τριετίας απόκτησης του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ με αφορμή καταγγελίες ότι τα χρήματα της μεταγραφής προέρχονταν από κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Συγκεκριμένα, καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε πως τρεις ευρωβουλευτές, κατέθεσαν ότι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τον Ουαλό άσο προορίζονταν για τη διάσωση της ισπανικής τράπεζας “Bankia”. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τράπεζα αποτελούσε στενό συνεργάτη του μαδριλένικου συλλόγου τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, οι “σκιές” στην παραπάνω υπόθεση δεν είναι καινούργιο θέμα. Από τις πρώτες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της μεταγραφής υπήρξαν κατηγορίες ότι η η “Bankia” είχε συμβάλλει στη μεταγραφή, παραχωρώντας στη Ρεάλ δάνειο υψους 101 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά, σε μια περίοδο που η τράπεζα λάμβανε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το ποσό έφτασε τα 19 δισ. ευρώ) για να γλιτώσει τη χρεοκωπία. Αυτό πιθανότατα συνεπάγεται πως, αν οι παραπάνω κατηγορίες ευσταθούν, η μεταγραφή επιβάρυνε την Ε.Ε και συνεπώς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους!

Θυμίζουμε πως η μετακίνηση του Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ έγινε το καλοκαίρι του 2013 και κόστισε 100,8 εκατομμύρια ευρώ, αποτελώντας την πιο δαπανηρή μεταγραφή όλων των εποχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Φωτιές" Κούγια για Καλογερόπουλο, Τίγρη, Πατέρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags