06/06/11 - 18:48

«Θα γινόμουν εγώ ανθρώπινη ασπίδα»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό και μοίρασε συγχαρητήρια στην ομάδα, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτα τα επεισόδια που έγιναν στο φινάλε. Μάλιστα, τόνισε πώς αν τα έβλεπε νωρίτερα, θα κατέβαινε ο ίδιος να προστατέψει τους παίκτες του Ολυμπιακού.  

«Θα γινόμουν εγώ ανθρώπινη ασπίδα»
42.232views 0shares

Επίσης, μιλώντας στον Novasportfm επιβεβαίωσε για ακόμα φορά την πρόθεση της οικογένειας να αποχωρήσει από την ΚΑΕ, ενώ ξεκαθάρισε πως η απόφασή του αυτή, δεν σχετίζεται με την ΠΑΕ.

Αναλυτικά:

-την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην ομάδα. Αισθάνθηκα τρομερά ευτυχισμένος για την επιτυχία της ομάδας και τη μεγάλη αγάπη που έδωσε ο κόσμος του Παναθηναϊκού στην ομάδα μας. Ήξερα ότι η ομάδα είναι μια οικογένεια και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να έχει η χρονιά αυτή την εξέλιξη και να πάρουμε το πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρώπης. Είμαστε όλοι μια αγαπημένη οικογένεια. Η διοίκηση, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία. Το μυστικό είναι στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Καθένας που έρχεται απορροφάται από το σύστημα και το σύνολο προχωρά».

-τα επεισόδια σε βάρος παικτών του Ολυμπιακού: «Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΑ. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει τους ανθρώπους κι όχι να τους χωρίζει. Λυπάμαι που δεν το πήρα χαμπάρι για να κατέβαινα πρώτος εγώ και να γινόμουν ανθρώπινη ασπίδα. Όλοι οι αθλητές είναι το ίδιο πράγμα για μένα. Αυτά τα γεγονότα τα καυτηριάζαμε και τα καυτηριάζουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μόνο αν εφαρμοστούν οι νόμοι θα λυθεί το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατό να συλλαμβάνεται οποιοσδήποτε και την επόμενη μέρα να είναι ελεύθερος. Όποιους πιάνουν, θα πρέπει να τους βάζουν 5-10 μέρες φυλακή για να τους γίνεται μάθημα».

-την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΚΑΕ: «Έχουμε κουραστεί τόσο πολύ που ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να αποχωρήσουμε από τον Παναθηναϊκό. Σαράντα χρόνια κούρασης δεν πληρώνονται με τίποτα. Αν βρούμε θα είμαστε ευτυχείς. Δεν έχει σχέση η ΠΑΕ με την ΚΑΕ. Στην ΠΑΕ υπάρχει μία μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι μία ατομική, μία οικογενειακή επιχείρηση που προσπαθούμε να διατηρήσουμε στα πλαίσια εκείνα που θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε κανονικά».

-το ενδεχόμενο παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό: «Δεν νομίζω πως θα βρεθεί κάποιος από οποιαδήποτε κυβέρνηση για να δώσει ένα μεγάλο έργο να το εκμεταλλευτεί η α’ ή η β’ ομάδα. Ξέρετε ότι ορισμένες φορές το χειμώνα δεν είχαμε πετρέλαιο για να ζεσταθεί η ομάδα και ψάχναμε τρόπο να ζεστάνουμε τους αθλητές; Το ελληνικό κράτος, που έχει τόσα έξοδα, θα πρέπει να δώσει έμφαση στον αθλητισμό και να βοηθήσει τη νεολαία να βρει το δρόμο της».

-την κατάσταση της υγείας του: «Είμαι καλά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ