Facebook Pixel Η μόνη λύση; Θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ!
| 2016-02-21 18:17:00

Η μόνη λύση; Θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η μόνη λύση; Θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Παραμένει το κύπελλο που είναι σημείο αναφοράς σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού άλλωστε πέραν της αρχαιότητας του είναι και ένα σημαντικό τρόπαιο. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το Κύπελλο Αγγλίας 

Ωστόσο η συνεχόμενη γύροι μεσα στον Γενάρη και τον Φλεβάρη αλλα και οι επαναληπτικοί την ωρα που ειναι ολο και πιο πολύ δύσκολο το πρόγραμμα που έχουν οι ομάδες που παίζουν και στην Ευρώπη, το μετατρέπουν πολλές φορές σε έναν βραχνά!

Λογικά λοιπόν στην Αγγλία έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πως μπορεί να ξαναγίνει σημαντικό το FA Cup. Και μέσα στις διάφορες σκέψεις που υπάρχουν όπως το να καταργηθούν οι επαναληπτικοι και να πηγαίνουν απευθείας στο ματς σε παράταση και πέναλτι, ή να αρχίζει νωρίτερα η είσοδος των ομάδων της Premier league δηλαδή από τις αρχές Δεκεμβρίου η πραγματικότητα λέει πως μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί το φιλί της ζωής σε αυτή την σπουδαία ιστορικά διοργάνωση: να δοθεί στο νικητή η μια απο τις θέσεις της Αγγλίας στο Τσαμπιονς Λιγκ!

Όποια άλλη κουβέντα και αν γίνει, όποια αλλαγή και αν αποφασίσουν δεν πρόκειται να αλλάξει την ιδέα των προπονητών να αφήνουν σημαντικά στελέχη εκτός οταν ακολουθούν ματς στην Ευρωπη. Αυτό που ξεκάθαρα σημείωσε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι πριν το παιχνίδι της Σίτι κόντρα στην Τσέλσι στο Λονδίνο, ένα ματς που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης! "Θέλω να προειδοποιήσω τους φίλους της ομάδας μας πως δεν αξίζουν τα χρήματα και ο κόπος για το ταξίδι προκειμένου να δείτε τα νέα παιδιά να αγωνίζονται στην ενδεκάδα" προειδοποίησε και η ωμή ειλικρίνεια του ενόχλησε κάποιους στην FA.

Αλλά, ειλικρινά, τι περίεργο είπε ο Χιλιανος τεχνικός; Η προτεραιότητα του είναι να προχωρήσει στο Champions League και με παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου την Τετάρτη εκτός έδρας, δεν υπήρχε περίπτωση να ρίξει βάρος στο πολύ σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι.

Ακολουθεί ο τελικός του Λιγκ Καπ με τη Λιβερπουλ και αμεσως νεα μεσοβδόμαδα και αλλο παιχνιδι για το πρωτάθλημα με τους "Κοκκινους" του Κλοπ που οπως εχει εξελιχτεί η σεζον θα καθορίσει τους στόχους!

Συνεπώς όποια κουβέντα και αν ξεκινάει δεν θα μπορέσει να βρει κάποιος κάτι που να προσάψει σε οποιοδήποτε προπονητή η οποιαδήποτε διοίκηση πως δεν δινει βάρος στο κύπελλο εκτός εάν γίνει αυτή η δραστική αλλαγή. Με τον νικητή να παίρνει το τέταρτο εισιτήριο της Αγγλίας παίζοντας στα προκριματικά το καλοκαίρι στην πιο σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη, αυτόματα όλες οι μεγάλες ομάδες θα το έχουν στόχο και επίσης επειδή είναι ο θεσμός των εκπλήξεων θα δίνει την ευκαιρία και σε αλλους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν καν να το σκεφτούν, να κρυφοκοιτάζουν προς εκεί.

Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα δεν έχει νόημα. Αν θα υπάρχουν ή όχι επαναληπτικοί , αν θα γίνει νωρίτερα η είσοδος των σπουδαίων ομάδων στη διοργάνωση, εάν βρεθεί τρόπος να πάρουν παραπάνω χρήματα από την τηλεόραση, δεν πρόκειται να αλλάξει την προσέγγιση. Η λύση είναι μόνο αυτή. Και όσο θα την καθυστερούν τόσο περισσότερο θα εκφυλίζεται αυτή η τόσο σημαντική διοργάνωση, η πρώτη σε ολόκληρο τον πλανήτη που ξεκίνησε για συλλόγους το 1871.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags