Facebook Pixel Μπέος για: Μαρινάκη, Πατέρα, κασέτες, Μαθία και… διασυρμό της ΟΥΕΦΑ!
| 2011-06-07 00:04:00

Μπέος για: Μαρινάκη, Πατέρα, κασέτες, Μαθία και… διασυρμό της ΟΥΕΦΑ!

Μπέος για: Μαρινάκη, Πατέρα, κασέτες, Μαθία και… διασυρμό της ΟΥΕΦΑ!

Ο Αχιλλέας Μπέος, ως καλεσμένος της εκπομπής «Δίκης» , μίλησε για όλους και όλα. Για τους «ύποπτους» αγώνες που εμπλέκεται το όνομά του, για την Παράγκα 2, για τις σχέσεις του και τις περσινές διακοπές με τους Μαρινάκη και Πατέρα, αλλά και για τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Μαθία να ψάχνει προπονητή του Βόλου.
 

Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη, όπως σας την μετέφερε live ο σκύλος.

Αναλυτικά:

Για την υπόθεση με τα χρήματα που παίχτηκαν στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη με 3-2
και τα χρήματα που παίχτηκαν στην Μαλαισία, ανέφερε: «Διαφωνώ με τα νούμερα που ακούγονται. Όχι ότι δεν έχουν παιχτεί, αλλά ότι παίζονται με διαφορετικό τρόπο. Οι εταιρίες στοιχημάτων δεν είναι κορόιδα. Αν ο άσος είναι στο 5, μόλις ξεκινάς να τον ποντάρεις, πέφτει η απόδοση. Άρα με 1 εκατ. δεν παίρνεις 10. Μάλλον έπαιξαν περισσότερα χρήματα.

Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ στην Μαλαισία. Ποτέ στην ζωή μου σε τέτοιες χώρες. Παίζω στοίχημα όποτε θέλω. Έπαιξα ας πούμε 3.000 ευρώ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κέρδισα. Έπαιξα και 1000 ευρώ στα πλέι οφ του μπάσκετ και το έχασα.

Εγώ δεν έχω ούτε λογαριασμούς στην τράπεζα ούτε έμβασμα. Ούτε εγώ ούτε κάποιο μέλος της οικογένειας μου. Δεν έχω ούτε έναν λογαριασμό, ούτε έναν κωδικό. Εγώ παίζω στον ΟΠΑΠ. Παίρνω κάποιον τηλέφωνο και του λέω παίξε μου 1000 ευρώ σε αυτό το παιχνίδι».

Και συνέχισε: «Ποτέ στην ζωή μου δεν έπαιξα την ομάδα μου να χάσω. Ούτε στον Ολυμπιακό Βόλου ούτε στον Πανιώνιο».

Για το ματς ΠΑΣ Γιαννινα – Καστοριά: «Αν αυτό το παιχνίδι ήταν σε άλλη ομάδα που δεν ήταν πρόεδρος ο Κούγιας, θα είχε όλη την ευθύνη ο παράγοντας ή οι παίκτες;»

Για τον ίδιο και την κλήση του από την εισαγγελία: «Θεωρώ και ξέρω πως δεν υπάρχουν στοιχεία. Ξέρω μάλλον πως δεν έχω παίξει 100.000 ευρώ. Έχω παίξει μέχρι 5.000 ευρώ σε παιχνίδι».

Για τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο την φετινή χρονιά και την φράση «Αλή μπαμπάς και οι 40 κλέφτες»: «Το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο από μερίδα δημοσιογράφων και από τον κ. Μπιτσαξή έγινα στόχος. Θεωρούν πως εγώ έχω φέρει τα άσχημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πρέπει να φύγω. Αναφορές εναντίον μου χωρίς στοιχεία στον Τύπο.

Ο κ. Μπιτσαξής δεν έχει την δυνατότητα να δώσει λύσεις. Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινάνε στον Αχιλλέα. Είναι εύκολος στόχος ο Αχιλλέας Μπέος εξαιτίας του χαρακτήρα του. Εγώ όμως δεν δέχομαι να σκύψω το κεφάλι. Αισθάνομαι τυχερός. Για τα τελευταία 50 χρόνια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ελέγχουν την Λίγκα, την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, τα αρμόδια όργανα. Την Σούπερ Λιγκ την στήριξα για ένα καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, αλλά όχι όσα θα ήθελα. Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως πριν από πέντε χρόνια.  Δεν είχε η ΕΠΟ ευθύνες για τις πλαστές ενημερότητες;».


Για τις «φιλίες» του στο ποδόσφαιρο: «Απαγορεύεται να είμαι φίλος με τον Πατέρα, τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Ζαγοράκη και άλλους; Δυνατοί στο ποδόσφαιρο είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Και σπάει την… μονοτονία καμία φορά η ΑΕΚ. Επί Μελισσανίδη. Το θέμα μας δεν είναι θέμα αν είμαι φίλος με τον Μαρινάκη ή τον Πατέρα. Δικαίωμά μου να κάνω ό,τι θέλω. Με όλους τους παράγοντες, μπορεί να τους ήξερα πριν μπω στο ποδόσφαιρο».
 
Για τον Νικόλα Πατέρα και τις κασέτες: «Εγώ έχω κάνει μήνυση στον Πατέρα. Έχουμε μία δικαστική διαμάχη. Αφήστε τα δικαστήρια να κρίνουν αυτά που ισχυρίζομαι εγώ και αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Πατέρας. Θεωρώ πως οι δύο άνδρες όταν συζητάνε σε ένα χώρο και λένε απόψεις, μένουν μεταξύ των δύο ανδρών. Όταν ο άλλος κάνει υποκλοπή για να την χρησιμοποιήσει για δικό του όφελος

Εγώ έχω κάνει συζητήσεις με τον κ. Πατέρα 200. Κάποια στιγμή βρισκόμουν τρεις φορές μαζί του. Δεν νομίζω να υπάρχει
DVD, το στυλ μου δεν ταιριάζει με την Τζούλια. Και αν υπάρξει δεν είμαι εγώ υπεύθυνος.

Αυτή η συζήτηση που βγήκε στον «αέρα» είναι παράνομη. Όταν οι κασέτες πήγαν στην εισαγγελία, τις έστειλε στο εργαστήριο. Και εκεί είπαν πως είναι μονταρισμένες. Δεν μπορείτε να βγάλετε νόημα τι έχουμε πει από τις κασέτες. Μόνο εγώ και αυτός ξέρουμε τι λέγαμε. Αυτά που ακούσατε είναι μοντάζ. Το τι ειπώθηκε μεταξύ μας το ξέρουμε εμείς οι δύο. Οι κασέτες δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα. Είναι μία παράνομη ενέργεια. Πολύ σύντομα θα ασκηθεί ως ποινική δίωξη στον Κούγια για συνεργός.

Φέρτε τις γνήσιες. Αυτός που σας τις έστειλε έσβησε το όνομά του από τον φάκελο και δεν σας έστειλε τις γνήσιες κασέτες. Φέρτε τις γνήσιες για να δούμε ποιος λέει και τι»

Για την δεύτερη κασέτα και την φράση «Βαγγέλη ψάξου»: «Ποτέ δεν είπα «Βαγγέλη ψάξου». Άκουσα την πρώτη κασέτα και φαίνεται να είναι η δική μου φωνή. Δεν έχω ακούσει όμως την δεύτερη κασέτα. Δεν το παραδέχθηκα ποτέ πως είναι η δική μου φωνή. Δεν συζητάω υποθετικά και δεν θα νομιμοποιήσω προϊόντα υποκλοπής».

Για Δαλούκα: «Ο κ. Δαλούκας στο Άρης – Παναθηναϊκός προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα. Πίστευα και πιστεύω πως μέχρι εκείνη την στιγμή ο Δαλούκας δεν είχε την καριέρα να κάνει τέτοιο λάθος. Νομίζω πως υπήρχε πίεσε από τον Νικόλα Πατέρα στον Δαλούκα να κάνει λάθος. Το παραδέχθηκε και ο κ. Πατέρας στην κατάθεσή του. Είπε πως του τηλεφώνησε». Η ενέργεια του Δαλούκα σε εκείνο το παιχνίδι τότε με προσέλαβε. Υπερασπίζομαι συνολικά το ποδόσφαιρο. Δεν έχω και δεν είχα καμία σχέση με τον κ. Δαλούκα. Έναν καφέ είχαμε πιει. Και του είχα πει πριν τον αγώνα πήγαινε και παίξε κανονικά. Ποτέ δεν του είπε 52-48. Του είπα να παίξει για πάρτη του. Αν θυμάστε εκείνη την εποχή, ο κ. Πατέρας δεν έπαιζε μόνος του μπάλα. Τότε είχε μπει ένας νέος παράγοντας, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου… του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και δεν θα τον άφηνε. Εγώ του ζήτησα να παίξει 50-50 του Δαλούκα. Το έκανα γιατί ήξερα πως θα υπήρχε πρόβλημα Δικαιώθηκα μετά τα γεγονότα; Εγώ προσπάθησα σε εκείνο το παιχνίδι να ισορροπήσουν οι σχέσεις. Ο Δαλούκας να μην είναι η αιτία να του αποδοθούν ευθύνες για μία άσχημη διαιτησία».

Για το δημοσίευμα που ήθελε τον Μαθία να έχει κάνει επαφές με Ισπανό προπονητή για τον Ολυμπιακό Βόλου ανέφερε: «Είναι ψέμα πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι θυγατρική του Ολυμπιακού. Το αποδείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Αν είμαστε φίλοι με τον Μαρινάκη, δεν έχει σχέση. Το να πάρει ο τιμ μάνατζερ έναν άλλον συνάδελφο του ή κάποιον άλλον στην Ισπανία να ρωτήσει για κάποιον προπονητή, δεν είναι κακό. Εγώ είχα πάρει τον Κώστα Αντωνίου να τον ρωτήσει για παίκτες δύο φορές γιατί τους ήξερε».

Για το αν υπάρχει παράγκα Νο2: «Για μένα δεν υπάρχει παράγκα Νο2. Αυτό το είπε ο Κούγιας. Εσείς θεωρείτε πως φέτος η ομάδα του αδικήθηκε ή ευνοήθηκε; Αν ήμουν ο παραγκάρχης, ο Ολυμπιακός Βόλου με την μπάλα που έπαιξε θα είχε καλύτερη θέση».

Για το θέμα των «στημένων» αγώνων: «Δεν υπάρχουν στημένα παιχνίδια, για μένα είναι ύποπτα. Αν υπάρχουν στοιχεία είναι στημένα. Η ΟΥΕΦΑ τα λέει ύποπτα. Εγώ δεν έχω κληθεί από καμία εισαγγελική αρχή για αυτά τα παιχνίδια».

Για τον Αύγουστο στη Μύκονο και τις κοινές διακοπές με Μαρινάκη - Πατέρα: «Κάναμε και οι τρεις μαζί (σ.σ. Μαρινάκης, Πατέρας, Μπεος) κάναμε διακοπές στην Μύκονο. Συμπτωματικά. Δεν γνώρισα εκεί τον Μαρινάκη. Βέβαια άλλη σχέση είχαμε τότε και άλλη τώρα. Εκείνη την εποχή ο Πατέρας δεν ήταν τίποτα. Για αυτό οι στιγμές και οι ώρες παίζουν ρόλο για την εισαγγελία. Τότε ο κ. Πατέρας προσπάθησε ένα βοηθήσει στην Σούπερ Λιγκ τον κ. Κανελλόπουλο. Ενάντια στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Μετά επέστρεψε όμως στον Παναθηναϊκό και εκεί άλλαξαν τα πράγματα».

Για την φετινή διαιτησία:«Καλύτερη η διαιτησία φέτος από πρόπερσι. Στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, έγιναν τρία λάθη υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά εγώ θεωρώ πως ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια το πρωτάθλημα».

Για τις κόντρες του στο ποδόσφαιρο:«Είναι δικαίωμά μου να μιλάω και να έχω σχέσεις με όποιον θέλω. Και είναι δικαίωμά μου να έρθω σε ρήξη μαζί τους για το ποδόσφαιρο όποτε θέλω. Αν θίγονται τα συμφέροντά μου τότε θα αντιδράσω.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μέχρι τώρα όλοι οι νόμοι, ο ΚΑΠ, τα θεσμικά όργανα, γινόντουσαν με παρεμβάσεις του εκάστοτε ισχυρού. Είτε ήταν ο Παναθηναϊκός είτε ο Ολυμπιακός. Όταν είχε τα μέσα ο Παναθηναϊκός περνούσε ό,τι ήθελε. Έπαιρνε τον υπουργό και του έλεγε κάνε αυτό. Το αντίστοιχο έκανε και ο Ολυμπιακός όταν είχε τα μέσα. Όταν ξανανοίξει η ΕΠΟ, πιστεύει πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Για τα στημένα και την εμπλοκή του ονόματός του από την ΟΥΕΦΑ: «Για το Πανηργειακός – Ολυμπιακός Βόλου. Αν μπορούσε κάποιος να έπαιζε έστω και 20 ευρώ σε αυτό το ματς, τότε δέχομαι όλες τις κατηγορίες. Σε αυτό το ματς και να ήθελες να παίξεις 20 ευρώ, δεν υπήρχε πουθενά. Αυτό δείχνει πόσο αναξιόπιστη είναι η έρευνα της ΟΥΕΦΑ. Λένε πως έρχονται αναφορές για το πρόσωπό του στην ΟΥΕΦΑ. Για ποιον να πουν; Για τον Κούγια; Όταν κάποιος αναφέρεται στο όνομά μου είναι κακό; Για το Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος λένε πως στήθηκε να έρθει «άσος», «διπλό» ή «χ». Γιατί λένε πως παίχτηκε να έρθει «διπλό» και ήρθε «άσος». Εγώ θα συμφωνήσω πως πολλά πράγματα μπορούν να γίνονται στην Ελλάδα. Όμως δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ό,τι γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον κ. Λιμάχερ τον διώξανε πάντως που έλεγε κάτι τέτοια. Έδειξε πως είναι αναξιόπιστος.

Για το παιχνίδι του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τιφλίδας:«Ξέρω πως κερδήθηκαν πολλά εκατομμύρια. Μακάρι να ξαναγινόταν το παιχνίδι και ο Πανιώνιος να νίκαγε και ο κόσμος να έπαιρνε πολλά εκατομμύρια. Εγώ στο εξωτερικό δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου. Ούτε εγώ ούτε μέλη της οικογένειάς μου. Αν έρθει αναφορά από τον Λιμάχερ ή όποιον και έχει το όνομά μου θα πάω την ΟΥΕΦΑ στα δικαστήρια. Ποια είναι η ΟΥΕΦΑ; Εγώ δεν θα απολογηθώ ποτέ και για τίποτα, όταν η ομάδα μου νικάει. Αν κερδηθήκαν ή χαθήκαν χρήματα, δεν με αφορά. Έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μπορεί να τον στήσει ένας παράγοντας ή δύο; Σας ρωτάω. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν σε έναν αγώνα να είναι «πιασμένοι» ο διαιτητής ή οι παίκτες. Μπορεί να έχει στηθεί και από εξωτερικούς παράγοντες. Όπως ήταν μία ισοπαλία της Νάπολι, όπου ήρθε «χ» όπως λέγανε. Το αποτέλεσμα βέβαια βόλευε και τις δύο ομάδες».

Και συνέχισε για τις αναφορές της ΟΥΕΦΑ:«Αν υπάρχουν πραγματικές αναφορές της ΟΥΕΦΑ και όχι μεταφρασμένες. Είχε υποχρεώση η ΟΥΕΦΑ να στείλει αυτό το έγγραφο στην ΕΠΟ.

Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο στην ΕΠΟ. Έκανα αίτηση αν υπάρχει έγγραφο και μου είπαν δεν υπάρχει. Αν μου λένε ψέματα, τότε σας λέω ψέματα. Αν υπάρχει τέτοιο έγγραφο, θα υποβάλλω μήνυση. Αν αυτός ο κύριος λέει συγκεκριμένα πράγματα, ότι εγώ έχω παίξει ή μέλη της οικογένειας μου, να είστε σίγουροι ότι θα τον διασύρω στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Αν υπάρχει αναφορά σκέτη στο όνομά μου, δεν είναι τίποτα. Αναφέρονται σε έναν γνωστό παράγοντα. Αν λένε όμως πως έχω παίξει και τέτοια. Αυτό δεν υπάρχει».

Για Πιλάβιο και τις δηλώσεις του για «μπράβους» και στημένα: «Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέει και του δίνεται η ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να γράψει ιστορία. Αν έχει κάτι επώνυμο, ας βγει να το καταγγέλλει. Αυτά που προκύψαν όμως τώρα με τις πλαστές ενημερότητες, δεν είναι σημερινό. Οφείλει όμως σήμερα να κάνει κάτι.

Με την σημερινή απόφαση πάντως, με την παρέμβαση του πολιτικού δικαστηρίου, το ποδόσφαιρο γυρίζει χρόνια πίσω. Τόσο ο Ηρακλής όσο και ο ΟΦΗ, εγώ σαν Αχιλλέας Μπέος, δεν είναι λύση ο κόσμος να βγαίνει στους δρόμους και να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους. Ούτε η ΕΠΟ ούτε η Σούπερ Λιγκ τους οδήγησαν εδώ. Παράγοντες της πλάκας ασελγήσαν πάνω σε αυτές τις ομάδες. Δεν ευθύνεται όμως καμία ΕΠΟ και καμία σούπερ Λιγκ για το κατάντημα των ομάδων».


Για την προσφυγή του Μπουλούτ: «Ο κ. Μπουλούτ έχει κάνει αγωγή και ζητάει 130 χιλιάδες ευρώ. Εάν του χρωστάω ή όχι, μέρος αυτών των χρημάτων θα το δείξει το δικαστήριο. Αν όμως στην αγωγή έχει ξεχάσει να βάλει τους μισθούς ή το νοίκι, εγώ δεν φταίω. Μέσα στον φάκελο αδειοδότησης δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως έχω παραπλανήσει την επιτροπή. Η προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια είναι παράνομη. Αν του έκανα καταγγελία, θα τον διέγραφαν. Αλλά δεν είχε νόημα, είναι μεγάλος σε ηλικία. Ο κ. Μπουλούτ μου έχει κάνει και παλιότερα προσφυγή στον Πανιώνιο και τότε είχε χάσει. Και τώρα θα χάσει».

Τέλος, για το αν υπάρχουν στημένα στην Ελλάδα ανέφερε: «Το στημένο είναι βαριά κουβέντα. Αποδείξεις δεν υπάρχουν. Αν χαρακτηρίζονται κάποια παιχνίδι ύποπτα, ας τα ψάξει η ΟΥΕΦΑ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags