Facebook Pixel Άρθρο Σωτηρακόπουλου για την Premier League
Ποδόσφαιρο
| 2016-03-03 18:34:00

Άρθρο Σωτηρακόπουλου για την Premier League

Άρθρο Σωτηρακόπουλου για την Premier League

Σε αυτή την πιο τρελή κούρσα που έχει γίνει ποτέ προς τον τίτλο, τον τελευταίο μισό αιώνα στην Αγγλία, αποδεικνύεται πόσο χρήσιμο είναι όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι τουλάχιστον να μην το χάσεις. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 

Η Λέστερ το βράδυ της Τρίτης, βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι σε μία πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα όπως είναι η Γουέστ Μπρόμ αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς να παίξει καλά και να κάνει φάσεις! Και παρότι ισοφαρίστηκε τουλάχιστον πήρε τον ένα βαθμό που την απομάκρυνε απο τους υπόλοιπους αφου Τότεναμ, Αρσεναλ και Σίτι έχασαν!

Σε ένα χρονικό σημείο της σεζόν όπου όντως έχει ξεχωριστή σημασία καθε ματς η αλήθεια είναι πως για την Τότεναμ ήταν μία πολύ δύσκολη έξοδος αυτή που είχε να κάνει στην έδρα της Γουέστ Χαμ! Οι Σπερς ειχαν την τεραστια ευκαιρία να μπουν πρώτοι σε αυτο το χρονικό σημείο για πρώτη φορα Μαρτη μηνα απο το 1964 αλλα το άγχος ηταν χαραγμένο στα πρόσωπα των παικτών του Ποκετινο! Ομως για την Άρσεναλ ήταν ένα πραγματικό σοκ η ήττα από μία πολύ μέτρια ομάδα όπως είναι η Σουόνσι και μάλιστα με ανατροπή αφού προηγήθηκε με τον Κάμπελ! Φαίνεται τελικά πως η παραδοσιακή αγωνιστική "κοιλιά" που κάνει η ομάδα του Βενγκέρ κάθε χρόνο σε αυτό το διάστημα των έξι εβδομάδων από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου, θα την πληγώσει για ακόμα μία σεζόν!

Εκείνη όμως που είναι πραγματική απογοήτευση είναι η Μάντσεστερ Σίτι! Με μία μόλις νίκη και τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η έλευση αντί του Πελεγκρίνι , του Γκουαρντιόλα απο το ερχόμενο καλοκαίρι, οι ελπίδες των citizens να πάρουν το πρωτάθλημα έχουν μειωθεί δραματικά. Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2008 η ομάδα έκανε τρία διαδοχικά παιχνίδια χωρίς να πάρει βαθμό στην Πρέμιερ Λιγκ! Και παρότι συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ένα σημαντικότατο προβάδισμα απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου μετά το 1-3 τρία στον πρώτο αγώνα, η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορει να εχει την παραμικρή τύχη εκει! Και μόνο με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στα πέναλτι με τη Λιβερπουλ δεν θα μπορέσει αυτο να "στολίσει" ως πετυχημένη η χρονιά για την πιο ακριβή ομάδα που υπάρχει στο νησί!

Μάλιστα το ανησυχητικό για τη Σίτι είναι πως έχει μπλέξει σε περιπέτειες ακόμα και για την παραμονή της στην πρώτη τετράδα. Ήδη η Γιουναιτεντ βρίσκεται ισόβαθμη της και παρα το οτι εχει ματς λιγότερο πρέπει να κοιτάζει με ανησυχία όποιον ειναι εκει κοντά αφου και η εξαιρετικη Γουεστ Χαμ απειλεί!

Γενικά αυτή η μεσοβδομαδιάτικη αγωνιστική απέδειξε πόσο ισορροπημένο και απρόβλεπτο είναι το αγγλικό πρωτάθλημα. Μπορεί η καθε ομάδα να πάθει ζημιά απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη και αυτή η απόλυτη ισορροπία, κάνει για πρώτη φορά το κατεστημένο να αισθάνεται τρομερή πίεση!

Έν τω μεταξυ η Τσελσι συνεχίζει την αναγέννηση της υπο τις οδηγίες του εξαιρετικού Γκους Χιντινκ και η Λιβερπουλ διέλυσε οπως εκανε και στον πρωτο γύρο τη Σιτι πετυχαίνοντας συνολικά ενα σκορ 7-1 στα μεταξυ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα! Η αστάθεια ωστόσο της ομάδας του Κλοπ ειναι παροιμιώδης και μπορει να χάσει τωρα παλι απο την Κρυσταλ Παλας!

Ποιος λοιπόν είναι το φαβορί για να πάρει αυτόν τον φετινό τίτλο; Όποιος με 10 παιχνίδια, να απομένουν ρισκάρει να πει ένα όνομα νομίζω πως θα κάνει λάθος. Ενα ειναι σίγουρο παντως πως τη Λέστερ πρέπει όλοι να την μετρήσουμε σοβαρά. Μην ξεχνάμε πως πέρσι στα εννιά τελευταία παιχνίδια μπορέσει να νικήσει τα εφτά, κανοντας ενα απίστευτο ντεμαράζ! Έχοντας ζήσει λοιπόν την αγωνία και το άγχος του τι είναι να παίζεις με μόνο σκοπό τη νίκη τις τελευταίες αγωνιστικές, αυτοί οι παίκτες της Λέστερ έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν και την διαφορετική πίεση που απαιτεί ο πρωταθλητισμός! Μόνο μεγαλο αγκάθι οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Όταν πρέπει να επισκεφθούν το "Ολντ Τράφορντ" για να παίξουν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να υποδεχτούν την Έβερτον και να κλείσουν την σεζόν εκεί που θα τους περιμένει η απερχόμενη πρωταθλήτρια , η Τσέλσι! Αν τα καταφέρουν θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά όπως είπε και ο Τόνι Πιουλις ο προπονητής της Γουέστ Μπρόμ το βράδυ της Τρίτης, "πλέον ολοι οι ουδέτεροι είναι οπαδοί της Λεστερ"!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags