Facebook Pixel Αν λειτουργούσε το φαξ της Ρεάλ το καλοκαίρι...
| 2016-03-12 00:32:00

Αν λειτουργούσε το φαξ της Ρεάλ το καλοκαίρι...

Αν λειτουργούσε το φαξ της Ρεάλ το καλοκαίρι...

Μετά το τέλος του παιχνιδιού στο "Άνφιλντ" με την Λίβερπουλ να έχει εξασφαλίσει μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην αιώνια αντίπαλο της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μία σκέψη πέρασε φευγαλέα από το μυαλό μου περιμένοντας στο χώρο των συνεντεύξεων στα αποδυτήρια: τι θα είχε συμβεί στην ομάδα του Φαν Χάαλ αν το καλοκαίρι το φαξ της Ρεάλ λειτουργούσε κανονικά τη βραδιά που ολοκληρώνονταν οι μεταγραφές; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ο Ντε Χέα σε εκείνη τη περίπτωση θα ήταν παίκτης της ισπανικής ομάδας και πιθανότατα η Γιουνάιτεντ να ήταν ήδη εκτός Γιουρόπα Λιγκ και πολύ πιο κάτω από την έκτη θέση στο πρωτάθλημα!

Γιατί, κακά τα ψέματα, χωρίς τον Ισπανό πορτιέρο η Γιουνάιτεντ θα είχε υποστεί μία τις πιο βαριές ήττες της στο παιχνίδι του Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ μπορεί να έχει σαφέστατο προβάδισμα με αυτά τα δύο τέρματα που κατάφερε να πετύχει αλλά χωρίς τον Ντε Χέα ως αντίπαλο πιθανώς θα είχε βάλει δυο γκολ ακόμα, κάτι που θα έκανε απαγορευτικό το γεγονός για σκέψεις ανατροπής στη ρεβάνς! Αλλά και στο πρωτάθλημα αν κάποιος δει τα παιχνίδια που έχει παίξει η Γιουνάιτεντ, θα καταλάβει πως θα είχε οκτώ η εννιά βαθμούς λιγότερους εάν έλειπε κάτω από τα δοκάρια της αυτή η πολύ χαρισματική φυσιογνωμία.

Το πρώτο από τα δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια ανάμεσα στις πιο πετυχημένες ομάδες (διαχρονικά) στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, κρίθηκε από το ότι η Λίβερπουλ μπήκε στο γήπεδο με το μάτι της να γυαλίζει σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ που ήταν πολύ χλωμή, χωρίς κίνηση και χωρίς νεύρο.

Όσο και αν ακούγεται πολύ περίεργο για να γίνει κατανοητό το πόσο τεράστια είναι η κληρονομιά τους, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες σε μία διοργάνωση που ούτε η μία ούτε η άλλη έχει κατακτήσει στο παρελθόν, από το 1903! Αλλά ενώ θα περίμενε κανείς πως με τις τέσσερις σερί νίκες που έχει πετύχει η Γιουνάιτεντ τα τελευταία δύο χρόνια απέναντι στη Λίβερπουλ, να έμπαινε με δυναμική στο γήπεδο αυτό που είδαμε ήταν τους παίκτες του Κλοπ να παίζουν σαν να μην υπήρχε αύριο! Με το γήπεδο να θυμίζει πραγματική έδρα, βγαλμένη από τις καλύτερες στιγμές του "Άνφιλντ" στο παρελθόν, όπως κάποτε με την Σεντ Ετιέν, τον Ολυμπιακό, την Ιντερ, την Τσέλσι, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν γρήγορα τον ρυθμό τους και κατάφεραν να νικήσουν τελικά σε ένα ματς που αν ολοκληρωθεί με την πρόκριση έχει τη δυναμική της επανεκκίνησης σε μια σεζόν που έδειχνε χαμένη!

Από την άλλη μη γελιέται κανείς! Η πρόκριση έχει ακόμα δρόμο για τη Λίβερπουλ και δεν είναι χαμένη για την Γιουνάιτεντ ειδικά αν προηγηθεί νωρίς στο Ολντ Τράφορντ! Ωστόσο η παράδοση είναι εναντίον των "κόκκινων Διαβόλων". Η μόνη φορά τα τελευταία 30 χρόνια που έχουν γυρίσει διάφορα ήττας με δύο γκολ στη ρεβάνς ήταν το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό πριν από 24 μήνες! Και για να βρει κανείς ακόμα πιο πίσω κάτι αντίστοιχο πρέπει να πάει στον Μάρτη του 1984, όταν είχε κατορθώσει να ανατρέψει την ήττα της από την Μπαρτσελόνα του Μαραντόνα με 2-0 κερδίζοντας με 3-0 στο Ολντ Τράφορντ σε μια τρομερή βραδιά του Ρόμπσον που ηγήθηκε εκείνου του ξεσπάσματος!

Αλλά έχω την εντύπωση πως το ακόμα πιο ανησυχητικό για την Γιουνάιτεντ θα είναι πως, όταν έρθει το καλοκαίρι, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ντε Χέα να αποφασίσει να μείνει και πάλι στην βορειοδυτική Αγγλία και να μην ακούσει τις σειρήνες που θα ηχήσουν ξανά από τη Μαδρίτη. Και χωρίς αυτόν, όποιος και να είναι προπονητής την επόμενη σεζόν, θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας!

Πηγή: england365.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags