Facebook Pixel ΠΑΣ... τρένο και στη Μυτιλήνη!
| 2016-03-12 20:11:00

ΠΑΣ... τρένο και στη Μυτιλήνη!

ΠΑΣ... τρένο και στη Μυτιλήνη!

Αν και έπαιξε... κλεφτοπόλεμο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ο ΠΑΣ πέτυχε από ένα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου για να επικρατήσει της Καλλονής (0-2), να φτάσει τις τρεις σερί νίκες και να "βυθίσει" ακόμα περισσότερο τους νησιώτες στον πάτο της βαθμολογίας!

Σε πολύ καλό “φεγγάρι” βρίσκεται η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, η οποία πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και κάνει όνειρα ακόμα και για πλέι-οφ, αφού αναρριχήθηκε στην 7η θέση με 34 βαθμούς. Από την πλευρά της, η Καλλονή έχει πάρει απόφαση ότι η επόμενη σεζόν θα την βρει στη Football League, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου να παλεύουν τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Οι Λέσβιοι παρέμειναν στην τελευταία θέση με 15 βαθμούς.

Καλός ρυθμός, “χτύπησε” από το πουθενά ο Τζημόπουλος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο τέταρτο. Οι πρώτες καλές στιγμές ανήκαν στους Γιαννιώτες αλλά και στις δυο περιπτώσεις ο Ίλιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Δαύκο από πλεονεκτικές θέσεις. Οι γηπεδούχοι “ξεθάρρεψαν” μετά το 20ό λεπτό και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Αρχικά, είχαν ένα καλό πεντάλεπτο, στο οποίο έκλεισαν τον ΠΑΣ στα καρέ του χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Καλλονής ήρθε στο 33', όταν ο Γεωργίου κέρδισε την κόντρα και έπιασε καλό σουτ από τα αριστερά με τον Περιστερίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση προέκυψε νέα μεγάλη ευκαρία, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων είπε και πάλι “όχι”, αυτή τη φορά σε δυνατό σουτ του Φαβάλι! Όλα αυτά μέχρι το 43'. “Θαλασσοταραχή” στην άμυνα των γηπεδούχων μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λίλα πιάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Τζημόπουλο, ο οποίος από κοντά ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΣ κόντρα στη ροή του αγώνα!

Στο ίδιο έργο θεατές παρά τα... φαλτσοσφυρίγματα

Το γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου δεν φάνηκε να πτοεί την Καλλονή, η οποία μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη ψάχνοντας την ισοφάριση. Μόλις στο 49' ο Μάρκοβιτς σούταρε από τη μικρή περιοχή με τον Τζημόπουλο βάζει σωτήρια την προβολή γλιτώνοντας την ομάδα του. Παρ' όλα αυτά, οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να έχουν “καθαρίσει” το παιχνίδι αν ο βοηθός διαιτητής, Σίπκας δεν έκοβε τον Μανιά με ανύπαρκτα οφσάιντ στο 56' και στο 59', ενώ ο επιθετικός του ΠΑΣ έφευγε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ σε αμφότερες των περιπτώσεων!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, το οποίο έμελλε να έχει εξέλιξη καρμπόν με το πρώτο ημίχρονο. Η Καλλονή είχε αποκλειστικά τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο κατόρθωσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα, στο 83' ο Κάρλσον αστόχησε εξ' επαφής από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά από σέντρα του Γουερέ και στο 87' ο Αναστασιάδης έστειλε με παρόμοιο τη μπάλα ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη!

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, όμως, ο ΠΑΣ βρήκε το δεύτερο γκολ στην εκπνοή. Τρίτη και... φαρμακερή για τον Μανιά, ο οποίος αυτή τη φορά δεν κόπηκε από τον βοηθό, έφυγε μόνος του και νίκησε τον Περιστερίδη με πολύ όμορφο αριστερό πλασέ!

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Kαραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς, Γεωργίου, Μανούσος, Φαβάλι (77' Γουερέ), Μάρκοβιτς (65' Κάρλσον).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79' Ηλιάδης), Ναδάλες (76' Καρανίκας), Μανιάς, Ίλιτς (71' Κοζορώνης).

Γκολ: 43' Τζημόπουλος (σουτ), 90' Μανιάς (σουτ)

Κίτρινες κάρτες: 25' Μανιάς, 54' Σκόνδρας, 57' Ναδάλες, 88' Περιστερίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags