Facebook Pixel Να πως αντιμετωπίζεται ο Μέσι! (ΦΩΤΟ)
| 2016-03-13 20:29:00

Να πως αντιμετωπίζεται ο Μέσι! (ΦΩΤΟ)

Να πως αντιμετωπίζεται ο Μέσι! (ΦΩΤΟ)

Για όλους τους προπονητές που πονοκεφαλιάζουν για το πως να σταματήσουν τον Αργεντινό, ο Κάρλο Αντσελότι έχει τη λύση!

Είναι αναμφίβολα να περιορίσει κανείς τον Λιονέλ Μέσι όταν βρίσκεται στη μέρα του. Ο Κάρλο Αντσελότι πρόκειται να αναλάβει τη Μπάγερν Μονάχου από την επόμενη σεζόν κι έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο να αντιμετωπίσει τον Αργεντινό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ψάχνοντας, λοιπόν, και αυτός τη λύση στον γρίφο, ο Ιταλός τεχνικός πρότεινε μια... επαναστατική τεχνική. Συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής της Ρεάλ δημοσίευσε άρθρο σε κινεζική εφημερίδα με την οποία συνεργάζεται σχετικά με το πως μπορεί κάποιος προπονητής να σταματήσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Ιδού τι προτείνει ο “Καρλίτο”: "Το προσωπικό μαρκάρισμα στον Μέσι είναι πολύ δύσκολο. Ο αμυντικός θα πρέπει να είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου.

Και πάλι ο όμως ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι το ομαδικό μαρκάρισμα. Οι σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, όσο πιο μικρές γίνεται, και το να μην του επιτρέψεις να ακουμπήσει την μπάλα αποτελούν κλειδιά.


Για να γίνει αυτό, χρειάζεται κανείς πολλούς μέσους οι οποίοι θα μειώσουν τις επιλογές του Μέσι μέσα στο παιχνίδι. Ολοι ξέρουμε ότι του αρέσει να κόβει από την πτέρυγα προς τα μέσα. Αλλά και πάλι, ακόμα και αν κλείσει κανείς αυτήν την κίνηση είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσει. Πρακτικά, αν ο Μέσι βρίσκεται στο 100% δεν είναι δυνατόν να ανακοπεί".


Κοινώς, η μισή ομάδα θα πρέπει να έχει το νου της σε κάθε κίνηση του “Λέο”, αλλά και πάλι οι πιθανότητές τους να τον περιορίσουν εξαρτώνται από τα... κέφια του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα!

Μάλιστα, για να οπτικοποιήσει τα λεγόμενά του, ο Αντσελότι συνόδευσε το κείμενό του με το παρακάτω σχεδιάγραμμα:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags