Facebook Pixel "Ο Άρης φαλίρισε από την εσωστρέφεια των παραγόντων του"
| 2016-03-18 19:13:00

"Ο Άρης φαλίρισε από την εσωστρέφεια των παραγόντων του"

"Ο Άρης φαλίρισε από την εσωστρέφεια των παραγόντων του"

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο άλλοτε εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης, και αναφέρθηκε στα όσα περνούν οι «κίτρινοι» τα τελευταία χρόνια, ενώ σχολίασε και τις αναρτήσεις που κάνει ο ίδιος στα social media σχετικά με το παρελθόν του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη:

Για τις αναρτήσεις που κάνει για τον Άρη
: «Όταν έχεις ζήσει τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο συνεχίζεις να ασχολείσαι. Δεν ξεχνάς. Ο κόσμος σήμερα ζει μια μαυρίλα και του αρέσει να βλέπει κάποια πράγματα».

Για τις αιτίες που έφτασε ως εδώ ο Άρης: «Έχω πει πολλές φορές ότι δεν ενδιαφέρομαι να δουλέψω σε ομάδα. Δεν είναι θέμα νοσταλγίας. Είναι θέμα ότι κάποια μικρά παιδιά βλέπουν σήμερα τον Άρη έτσι όπως είναι. Καλό είναι κάποιος να θυμίζει που ήταν ο Άρης. Βλέπω κάθε μέρα τη λέξη εκκαθάριση. Είναι μεγάλη ομάδα ο Άρης και θα πρέπει να συμμετέχει στις διεργασίες που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε 1-2 χρόνια θα είναι Σούπερ Λιγκ. Η Ελλάδα έπαιρνε βαθμούς από τον Άρη, έβγαινε τρίτος και τέταρτος στη Σούπερ Λιγκ, διεκδικούσε εξόδους στο Champions League. Βλέπω στην Αθήνα να συζητούν για τέσσερις μεγάλες ομάδες. Τον Άρη τον έχουν διαγράψει τελείως και θεωρούν ότι δεν πρόκειται να επανέλθει στις επιτυχίες. Οι περισσότεροι λένε ότι έχω δίκιο σε αυτά που γράφω, άλλοι λένε ότι έτσι φαλίρισε ο Άρης. Δεν φαλίρισε από τις καλές ο Άρης. Φαλίρισε από την εσωστρέφεια των παραγόντων του και από το ψέμα ότι τα χρέη ήταν 40 εκατομμύρια. Τελικά, οι ίδιοι είπαν ότι τα χρέη ήταν 10 εκατομμύρια. Ο Πανιώνιος είχε 15-17 εκατομμύρια χρέη βλέπουμε ότι επιβιώνει και φέτος καταθέτει χαρτιά για αδειοδότηση. Όποιος γίνει οπαδός του Άρη σε 1-2 θα νομίζει ότι ο Άρης ξεκίνησε από τη Γ’ Εθνική».

Για το γεγονός ότι ο Άρης πρέπει να είναι παρών στις εξελίξεις του ποδοσφαίρου: «Είδα πρόσφατα μια συζήτηση στην τηλεόραση και είπε κάποιος ότι δεν θυμάται πότε έπαιζε Α’ Εθνική ο Άρης. Λες και έπαιζε πριν 30 χρόνια. Πρέπει να γίνεται αναφορά στο όνομα του συλλόγου, όχι μόνο να λένε ότι κέρδισε την Κοζάνη. Δεν λένε ότι ο Άρης έχει δυναμική, ότι είναι αήττητος τόσα χρόνια στο γήπεδό του, ότι έπαιξε και απέκλεισε μεγάλες ομάδες. Όλα αυτά πρέπει να τα λένε. Δεν είναι μόνο τα χρέη και η εφορία. Δεν με νοιάζει ποιος είναι στον Άρη. Όποιος και να είναι θα έπρεπε να παίρνει θέση. Δεν θέλω να προβλέψω ποιος θα είναι στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ο Καρυπίδης. Όποιοι είναι θα έπρεπε να είναι παρόντες στη Λίγκα και ας μην τους δεχτούν».

Για τα όσα ακούγονται για το νέο νόμο: «Υπάρχει μια υποψία ότι η κυβέρνηση θα περάσει ένα νόμο που θα επανέρχονται τα χρέη, ακόμα και αν γίνει εκκαθάριση. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να γίνει. Αλλά αν υπάρχει σαν σκέψη, που έρχεται με εντολές της Τρόικα που τους λέει να μην χαρίζουν ούτε αναδρομικά χρέη, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει μια σειρά επαφών – κινητοποιήσεων, να μιλήσουν με υπουργούς και βουλευτές της Θεσσαλονίκης και να υπάρξει μια κινητικότητα σε αυτό το θέμα. Όχι να πουν τελευταία στιγμή ότι η ΕΠΟ υιοθέτησε αυτό το σύστημα και ότι βγήκε αυτός ο νόμος, οπότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags