Facebook Pixel Να φύγει ο Μέλμπεργκ, αλλά...
| 2011-06-09 00:50:00

Να φύγει ο Μέλμπεργκ, αλλά...

Να φύγει ο Μέλμπεργκ, αλλά...

Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για το ενδεχόμενο να πωληθεί ο Ολοφ Μέλμπεργκ και το γιατί πρέπει να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του

Πριν λίγες ημέρες επισήμως από τον Ολυμπιακό έγινε γνωστό πως τόσο ο Μέλμπεργκ όσο και οι Τοροσίδης, Τζιμπούρ είναι κανονικά στα πλάνα του προπονητή και της διοίκησης για την νέα σεζόν.

“Υπολογίζονται κανονικά και δεν υπάρχει για εμάς κανένα απολύτως θέμα πώληςής τους” είχαν τονίσει κορυφαία στελέχη της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ με αφορμή τα συνεχόμενα δημοσιεύματα κυρίως από το εξωτερικό που τους ήθελαν να είναι στην έξοδο. Από την άλλη βεβαίως συμπλήρωναν πως δεν είναι δυνατόν αν θέλουν να φύγουν και φέρουν ικανοποιητική πρόταση, να μείνουν με το ζόρι.

Και πάλι λογικό καθώς είναι κατανοητό πως κανείς δεν μένει σε μια ομάδα με το ζόρι. Οι υποθέσεις των Τζιμπούρ και Τοροσίδη έχουν λίγο πολύ αναλυθεί εδώ και καιρό. Ο πρώτος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013 και αν θέλει να φύγει (καθώς έκανε... τσαλιμάκια) θα πρέπει να φέρει πρόταση στον Ολυμπιακό. Και ο Βαλβέρδε είναι αλήθεια πως δεν “καίγεται” για την παραμονή του όπως δηλαδή “καιγόταν” για τον Μιραλάς.

Για τον Τοροσίδη επίσης είναι γνωστό πως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013 και πως επιθυμία του σε πρώτη φάση είναι ένα καλύτερο συμβόλαιο στο οικονομικό του κομμάτι. Κάτι που δεν βλέπει να υπάρχει διάθεση (προς το παρόν) από την διοίκηση του Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα όμως ο Βαλβέρδε στηρίζει πολλά στον “Τόρο” και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να τον χάσει.

Πάμε τώρα στην υπόθεση του Μέλμπεργκ που είναι αυτή που συντηρείται εδώ και μέρες με το έντονο ενδιαφέρον της Γαλατά. Ο Σουηδός αμυντικός έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2012, κλείνοντας τα 3 χρόνια συμβόλαιο που είχε υπογράψει όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Και δεν μπορεί κανείς να πει το αντίθετο για την κλάση και την προσφορά του στον Ολυμπιακό στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Πολύτιμος παίκτης, υπόδειγμα επαγγελματία, με μεγάλη προσφορά στον Ολυμπιακό και το κυριότερο με τρομερή “χημεία” με τον έτερο βασικό στόπερ της ομάδας Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Μέλμπεργκ δεν έχει διάθεση να φύγει από τον Ολυμπιακό στην τελευταία του χρονιά, η οποία μπορεί, όπως και ο ίδιος έχει πει, να είναι και το φινάλε του στο ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής κλείνοντας τα 35 του χρόνια. Όπως και στον Ολυμπιακό με τον Σουηδό να έχει συμβόλαιο είναι αλήθεια πως δεν “ψάχνονται” για να βρεθεί πρόταση για να φύγει. Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό.

Ο Μέλμπεργκ έχει ετήσιες απολαβές που φτάνουν υπό προϋποθέσεις στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Υψηλότατο δηλαδή συμβόλαιο με τα νέα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Αν στην πλατεία Αλεξάνδρας έφθανε επίσημη πρόταση της Γαλατάσαραι, η οποία είναι και η ομάδα που τον θέλει πραγματικά, τότε το πιο πιθανό είναι πως θα την συζήταγαν οι Πειραιώτες. Και αν αυτή έφθανε και τα 2 εκατ. Ευρώ τότε θα τον έδιναν.

Και εδώ που τα λέμε το κακό δεν θα ήταν να παραχωρηθεί ένας κεντρικός αμυντικός που μπαίνει στα 35 του και του χρόνου μένει ελεύθερος. Ειδικά αν μιλάμε για το ποσό που αναφέρω παραπάνω. Το θέμα όμως είναι πως αυτός ο αμυντικός είναι ο Μέλμπεργκ και όταν ένας παίκτης κλάσης φεύγει πρέπει να αντικατασταθεί επάξια.

Και είναι αλήθεια πως κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να πάρει την θέση του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ιδανικό σενάριο θα ήταν. Με τα τωρινά δεδομένα όμως ο “Πάπα” εξαιρετικά δύσκολα θα φορέσει τα ερυθρόλευκα. Άρα, προς το παρόν το πλάνο είναι να αντικατασταθεί από τον Ιβάν Μαρκάνο, που είτε φύγει είτε μείνει ο Μέλμπεργκ, θα έρθει στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός αμυντικός έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα.

Με συγχωρείτε όμως αλλά ποιος Μαρκάνο για αντί-Μέλμπεργκ; Δεν λέω, ο Βαλβέρδε τον θεωρεί πολύ καλό ποδοσφαιριστή, του έχει εμπιστοσύνη και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να αποδειχθεί... Φουστέρ. Αν βγει όμως... Όσκαρ, τι γίνεται; Ως επιλογή όμως (γιατί ως τέτοια την κρίνουμε, μια και δεν είμαστε μελλοντολόγοι για να δούμε τι θα κάνει στο χορτάρι) δεν μπορεί να σταθεί ως αντικαταστάτης του Μέλμπεργκ.

Ως συμπληρωματική, μια χαρά είναι. Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό πάντως θα είναι η παραμονή του Σουηδού. Ας έχει “τσουχτερό” για τα δεδομένα συμβόλαιο. Και ο Ριέρα άλλωστε έχει το υψηλότερο συμβόλαιο και αν δεν έρθει πρόταση θα συνεχίσει να το έχει.

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags