Facebook Pixel Ρανιέρι: “Αγαπώ τους Έλληνες. Είναι φανταστικοί”!!
| 2016-03-21 01:03:00

Ρανιέρι: “Αγαπώ τους Έλληνες. Είναι φανταστικοί”!!

Ρανιέρι: “Αγαπώ τους Έλληνες. Είναι φανταστικοί”!!

Τι είπε για την ΕΠΟ, και για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα έπαιρνε στη Λέστερ;

Το ποδοσφαιρικό πρόσωπο των ημερών στην Ευρώπη, ο τεχνικός της Λέστερ Κλαούντιο Ρανιέρι παραχώρησε συνέντευξη στον Άρη Γάτα για λογαριασμό της “Αθλητικής Κυριακής”. Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας μίλησε για τις βλέψεις του στη Λέστερ, τον Γκιρτζίκη και γενικότερα για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την πορεία της Λέστερ και το μυστικό της ομάδας: “Είναι μία εξαιρετική χρονιά. Ο πρόεδρος μου ζήτησε να μείνουμε στην κατηγορία την εφετινή και την επόμενη σεζόν, αλλά τελικά εξελίχθηκε ακόμη καλύτερη. Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό. Το μυστικό είναι να υπάρχει μία καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, με τους παίκτες, τα μέλη της ομάδας και τους οπαδούς”.

Για το αν η φετινή, είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του: “Δεν ξέρω αν είναι. Μέχρι στιγμής δεν είναι. Γιατί έχω τερματίσει μ' αρκετές μικρές ομάδες στη δεύτερη θέση. Πρωταρχικός στόχος ήταν να σωθούμε, τώρα να βγούμε στο Europa League. Επόμενος στόχος είναι το Champions League”.

Στο Λέστερ βρέθηκε κι ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ανέφερε: “Εύχομαι στον Ρανιέρι να πάρει το πρωτάθλημα. Αν το καταφέρουν θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη κι από το 2004. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος γιατί είναι σε διάστημα ενός χρόνου”.

Ο Ρανιέρι, σχολίασε την ατάκα του πρώην αρχηγού της Εθνικής, λέγοντας: “Θα μπορούσε να είναι. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, γιατί απλά έχουμε σωθεί. Η Ελλάδα έκανε ένα σπουδαίο μήνα. Αυτό μου είπε κι ο Γιώργος όταν βρεθήκαμε: 'Εσείς κάναμε 12 εκπληκτικούς μήνες, εμείς μερικές εβδομάδες”.

Για το αν μπορεί η Λέστερ να κατακτήσει το πρωτάθλημα κι αν αποτελεί όνειρό του: “Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή θέση. Για μας είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Δεν έχω όνειρα. Σκέφτομαι πρώτα τη δουλειά και πως μπορούμε να βελτιωθούμε”.

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε την Εθνική: “Δεν μετανιώνω για την Ελλάδα. Ήταν μία περίεργη περίοδος. Έπρεπε να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα, να πάρω παίκτες από τη Β' Εθνική. Δεν πρόλαβα να χτίσω κάτι δικό μου. Δεν έμεινα πολύ καιρό. Μόνο 4 παιχνίδια. Ήταν δύσκολο. Πολλοί μου λένε να γράψω βιβλίο. Προς το παρόν έχει προτεραιότητα το ποδόσφαιρο”.

Για τις σχέσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και αν γενικά κρατάει επαφές από τηνΕλλάδα: “Η συνεργασία μου ήταν καλή. Αγαπούσα και συνεχίζω να αγαπώ την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι φανταστικοί. Ναι φυσικά και κρατάω, με τον μάνατζέρ μου, Καζιάνη και τον Καραγκούνη”.

Για το αν θα έπαιρνε κάποιον Έλληνα στη Λέστερ: “Γιατί όχι; Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με τη νοοτροπία μας”.

Για τις εκκρεμότητες στο θέμα της καταβολής του συμβολαίου του: “Με πληρώνουν σιγά σιγά”.

Τέλος, έστειλε μήνυμα στους Έλληνες: “Εύχομαι στους Έλληνες να έχουν πολλές επιτυχίες. Είναι φανταστικοί και πολύ καλοί άνθρωποι”. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags