Facebook Pixel "Ο Καρυπίδης δεν μπορεί να κάνει μεγάλο τον Άρη!"
| 2016-03-23 23:17:00

"Ο Καρυπίδης δεν μπορεί να κάνει μεγάλο τον Άρη!"

"Ο Καρυπίδης δεν μπορεί να κάνει μεγάλο τον Άρη!"

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άρη, Αντώνης Ζαμπέτας, και μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά με την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ, ενώ σχολίασε και τις δυνατότητες του Θόδωρου Καρυπίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Ζαμπέτα:

Για το γεγονός ότι θα έχει προσωπικά προβλήματα με την εκκαθάριση του Άρη: «Δεν θα σταθώ ποτέ εμπόδιο στην εκκαθάριση, παρότι θα έχω προσωπικό πρόβλημα. Προφανώς κανέναν από αυτούς που αποφάσισαν την εκκαθάριση δεν τους ενδιαφέρει, γιατί δεν έχουν έρθει στο δικαστήριο να πουν μια καλή κουβέντα για να έχουμε ένα ελαφρυντικό. Τον Άρη όχι μόνο δεν τον βλάψαμε, αλλά τον βοηθήσαμε. Αποφασίστηκε μια εκκαθάριση χωρίς τεχνογνωσία και χωρίς ανθρώπους που να μπορούν να την υποστηρίξουν χρηματικά. Μια εκκαθάριση χρειάζεται χρήματα. Δεν υπάρχει ένας Μελισσανίδης στον Άρη για να τρέξει την εκκαθάριση. Ο Άρης εδώ και 1,5 χρόνο ταλαιπωρείται με αυτήν τη διαδικασία. Θα έπρεπε να την τρέξει ο Α.Σ. Αφού δεν μπορούσε ο Α.Σ., τη φόρτωσαν στον Κάλας. Μετά αφού έφυγε ο Κάλας τη φόρτωσαν στον Καρυπίδη. Δεν έχει καμία σχέση να τρέξει την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης ένα τρίτο πρόσωπο, που θα έχει και νομικό έρεισμα για τη δημιουργία της νέας ΠΑΕ».

Για τα προβλήματα τα οποία είχε επισημάνει εδώ και αρκετά χρόνια: «Από ό,τι φαίνεται δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κάτι σωστό γι’ αυτό και ο Άρης κινδυνεύει. Αυτό το έλεγα και πέρυσι. Το 2010 πριν παίξουμε με την Αούστρια είχα πει ότι έρχεται το παγόβουνο στον Άρη και όλοι γελούσαν. Το 2011 είπα ότι έχουμε 17 εκατομμύρια χρέη και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας. Το 2012 είπα ο Άρης να πάρει αδειοδότηση και δεν πήραμε και πάλι με κοροϊδεύανε. Έλεγα και πέρυσι ότι ο Άρης πρέπει να κλείσει την υπόθεση αυτή το συντομότερο γιατί οι νόμοι στην Ελλάδα αλλάζουν. Τότε μου έλεγαν ότι ο Άρης έχει περιθώρια και ότι δεν έχει αλλάξει κανένας νόμος. Τώρα βρίσκεσαι προ τετελεσμένων γεγονότων και τρέχεις και δεν προλαβαίνεις».

Για τον Καρυπίδη και το πρόβλημα με το ΓΕΜΗ: «Έχει σαλτάρει από τα νεύρα του ο κόσμος. Του είπαν (του κόσμου του Άρη) να κάνει μια θυσία να πάει στη Γ’ Εθνική και μετά στη Β’ -τώρα κάτσαμε δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική- και ότι μετά θα γυρίσει ο Άρης καθαρός και θα πάμε ξανά στην Ευρώπη. Έχω πει δημόσια ότι καλώς ήρθε και μας βοήθησε ο Καρυπίδης γιατί η ομάδα δεν θα υπήρχε αν δεν έμπαινε μπροστά. Θα παίζαμε στο τοπικό ενδεχομένως. Όταν η Βέροια παλεύει για να βγει προτελευταία στη Σούπερ Λιγκ, δεν θα μπορέσει να στηρίξει τα όνειρα του Άρη για Ευρώπη. Το πρώτο βήμα που έχει να αντιμετωπίσει ο Άρης είναι αυτό που έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΛ, η οποία έχει τελειώσει την εκκαθάριση. Η παλιά ΠΑΕ ΑΕΛ δεν έχει διαγραφεί ακόμα από το ΓΕΜΗ. Αυτό το πρόβλημα θα συναντήσει στην ΕΠΟ και ο Άρης. Το πρόβλημα δεν είναι αν έχει τελειώσει ή όχι η εκκαθάριση. Εδώ και 1,5 χρόνο τα πάντα λειτουργούν στον Άρη χωρίς πλάνο».

Για τις δύο λύσεις που υπάρχουν: «Ο Άρης πρέπει να βάλει μπροστά τον Ντίνο Κούη, που είναι αξιόπιστος στον κόσμο του συλλόγου. Αυτό είναι το πρώτο. Να μαζευτούν από ανθρώπους 20-25 χιλιάδες ευρώ. Να πάμε να πάρουμε από τον λαιμό τον κ. Ψηφίδη γιατί είναι ο άνθρωπος που εκφράζει τον θεσμικό φορέα. Αν τελειώσει η εκκαθάριση και μπορέσει να διαγράψει την παλιά ΠΑΕ, να συσταθεί η καινούρια, αλλά με σωστούς όρους. Να μην γίνεται μπάχαλο στη Γενική Συνέλευση του Α.Σ. και διά ανατάσεως του χεριού να αναθέσουμε τον Άρη μας καθαρό από χρέη στον οποιονδήποτε. Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο Β σε περίπτωση που δεν πετύχει η εκκαθάριση και τότε θα πρέπει να βρούμε μπροστά μας την παλιά ΠΑΕ. Ο Άρης, αν αναβιώσει η παλιά ΠΑΕ, θα έχει να αντιμετωπίσει τους παλιούς ποδοσφαιριστές. Από τώρα θα έπρεπε να γίνει μια συμφωνία με τους παλιούς ποδοσφαιριστές και τους πιστωτές για να μην βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό του Άρη, συμφωνώντας σε ένα κούρεμα των οφειλών».

Για την ανάγκη να βρεθεί επενδυτής: «Έχω πιάσει παλιούς και τωρινούς παράγοντες που εμπλέκονται στην εκκαθάριση και στα κοινά -και τους βλέπουμε στα δικαστήρια να ενδιαφέρονται για το Ρύσιο κτλ- και τους έχω πει ότι ο Άρης δεν αναζήτησε ποτέ επαγγελματικά έναν επενδυτή. Αν δεν τον ψάξεις, αν δεν του παρουσιάσεις το προϊόν σου, αν δεν του κάνεις μια ημερίδα που να του δείχνεις το τι σημαίνει ο Άρης, πως θα τον δελεάσεις;»

Για το παράδειγμα του μπασκετικού Άρη: «Ο Άρης έχει και ένα χειροπιαστό παράδειγμα τον ίδιο τον Άρη. Στο μπάσκετ -που έχει λιγότερα έσοδα σε σχέση με το ποδόσφαιρο- ήρθε ένας άνθρωπος, επιχειρηματίας, που άτομα από το περιβάλλον του τον έπεισαν να επενδύσει σε μια ομάδα μπάσκετ, που είχε και 5 εκατομμύρια χρέη. Ο Άρης τα έκανε αυτά. Όχι κάποια άλλη ομάδα. Ο ίδιος ο Άρης το έκανε αυτό και βλέπετε ποια προοπτική υπάρχει τώρα στον σύλλογο».

Για την πρόταση που έχει κάνει ο ίδιος για να μπει μπροστά ο Ντίνος Κούης: «Το έχω προτείνει από την προηγούμενη βδομάδα σε κάποιους ανθρώπους και πρέπει να γίνει αυτό το πράγμα γιατί κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου στον Άρη. Θα τρέχουμε το καλοκαίρι πάλι να σφαζόμαστε μεταξύ μας. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο αλληλοσπαραγμός και να μπούμε μπροστά όσοι άνθρωποι χρειαστούμε. Όσους θέλει ο απλός Αρειανός. Να πάμε να δώσουμε τα 20-25 χιλιάρικα στον Κούη για να τα δώσει στην Deloitte. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο για χάσιμο χρόνου. Αυτή τη στιγμή ο Άρης βρίσκεται μετέωρος. Ο κόσμος έκανε μια θυσία, η οποία δεν είχε αντίκρισμα μέχρι σήμερα. Πρέπει να γίνει κάτι για να έχει ο Άρης μια προοπτική. Θα τα βρούμε όλα μπροστά μας το καλοκαίρι. Το πρόβλημά μας είναι η διαγραφή της παλιάς ΠΑΕ από το ΓΕΜΗ. Εκεί τελειώνει και αρχίζει όλη η κουβέντα. Θέλω να παρακαλέσω ειλικρινά, ανεξάρτητα από το τι έχει ο καθένας στο μυαλό του είτε από δημοσιογραφικής είτε από παραγοντικής πλευράς, να το αναδείξουμε αυτό ως τη μοναδική λύση. Εκτός και αν υπάρχει άλλη λύση και δεν την ξέρουμε. Εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο στον αέρα της πόλης. Αυτό το πράγμα νομίζω ότι είναι μια αξιόπιστη λύση για να βρούμε επενδυτή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags