Facebook Pixel Στον «άσο» δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις
| 2016-03-27 15:39:00

Στον «άσο» δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις

Στον «άσο» δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την στασιμότητα στο θέμα του Μπαρόχα, πάνω στο αν η ΑΕΚ θα ενεργοποιήσει ή όχι την οψιόν και για τον δισταγμό που προβληματίζει.
 

Τις απόψεις μου για τον Μπαρόχα, τις έχω εκφράσει πολλές φορές και δεν έχει αλλάξει κάτι θεαματικά. Μπορεί στα τελευταία παιχνίδια να εμφανίζεται πιο σοβαρός, αλλά πάντα έρχεται αυτή η ρημαδοφάση που σου θυμίζει πως ο Βενεζουελάνος είναι ανά πάσα στιγμή, επιρρεπής στη γκέλα ακόμα και αν έχει κάνει το ιδανικό παιχνίδι σε όλο τον αγώνα. Αναφέρομαι ασφαλώς στο 1ο από τα δύο τέρματα που δέχτηκε με την Εθνική του ομάδα στον αγώνα με το Περού.

Συνάμα από το ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται κανείς από τα συμφραζόμενα, μιας και κανένα ρεπορτάζ δε σου δίνει μία σαφή εικόνα, αλλά κάτι ανάμεσα σε... αβέβαιο και... πιθανό πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Κι εγώ αναρωτιέμαι: Μπορεί μετά από 7.5 μήνες να μην έχεις καταλήξει ως ομάδα, αν σου κάνει ο συγκεκριμένος ή όχι;

Για να μην παρεξηγηθώ εδώ δεν συζητάμε για τα δικά μου γούστα ή για του κάθε φίλου της ΑΕΚ. Έχουμε σαν δεδομένο, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζουμε πως στον Πογέτ κάνει ο τερματοφύλακας. Επιπλέον γνωρίζουμε πως τις εισηγήσεις για τους παίκτες που θα μείνουν και θα φύγουν θα τις κάνει επίσης ο Ουρουγουανός. Αν ο Πογέτ είναι πράγματι θετικός, γιατί η «Ένωση» δεν το τελειώνει σύντομα αυτό το θέμα; Με 200-250χιλ στην Καράκας η υπόθεση τελειώνει. Μήπως στην «Ένωση» έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν χρειάζονται κάτι καλύτερο;

Όπως έγραψα και μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ από τους τερματοφύλακες της είναι συν, παρά τις δύο σοβαρές γκέλες στις οποίες έχουν υποπέσει (καθένας από μία). Αλλά ως προς τον Μπαρόχα θεωρώ πως αυτό είναι και συμπτωματικό καθώς υπήρξαν πολλές λάθος επεμβάσεις, έξοδοι και άλλες ενέργειες του 26χρονου τερματοφύλακα που ήταν λανθασμένες αλλά η «Ένωση» δεν τις πλήρωσε.

Για μένα η διστακτικότητα της ομάδας σε αυτό το θέμα, που δεν έχει να κάνει με το αν ακόμα έχει ενεργοποιήσει ή όχι την οψιόν, αλλά με το γεγονός πως στο συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζεται με δύο...καρδιές, τουλάχιστον απ’ όσα καταλαβαίνει κανείς κι από το ρεπορτάζ, δείχνει μεγάλη σκέψη. Σίγουρα αποδεικνύει πως ακόμα ο τερματοφύλακας βρίσκεται υπό κρίση κι ίσως αναμένονται και τα πλέι-οφ ως επιπλέον τεστ. Για μένα, επτά και πλέον μήνες δράσης, έστω και αν υπήρξε και μία ανάπαυλα λόγω του τραυματισμού του, θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει ήδη σε μία αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις ικανότητες του.

Δική μου άποψη, έστω και αν θα φανεί άδικη, είναι πως μπορείς να έχεις αμφιβολίες για έναν οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή αν μπορεί να πιάσει ή όχι σε μία ομάδα. Θυμίζω άλλωστε την περίπτωση του Μπαρμπόσα, που ακόμα και αυτοί που έκαναν υπομονή, είχαν τις αμφιβολίες τους, μέχρι να πάρει μπρος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν γίνεται να είσαι διστακτικός στο θέμα του τερματοφύλακα. Σε αυτή τη θέση δεν έχεις περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, αν δεν έχεις καταλήξει μετά από τόσο καιρό αν ο τερματοφύλακας σου κάνει ή όχι. Και μιλάμε για τον άσο, που θεωρητικά είναι και ο πρώτος της ομάδας και όχι η δεύτερη επιλογή.

Μπορείς να έχεις δισταγμό για έναν ποδοσφαιριστή σε οποιαδήποτε θέση, αλλά πολύ δύσκολα συγχωρούνται οι αμφιβολίες για τον τερματοφύλακα. Γιατί οι αμφιβολίες δείχνουν πως κι εσύ ως σύλλογος, δεν είσαι βέβαιος για τις δυνατότητες του. Δική μου εντύπωση είναι πως η ΑΕΚ θα ψαχτεί για κάτι καλύτερο...

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags