Facebook Pixel Obrigado, «Ρόνι»
| 2011-06-09 12:24:00

Obrigado, «Ρόνι»

Obrigado, «Ρόνι»

Οι 30.000 που βρέθηκαν στο «Πασαέμπου» δεν ήξεραν τι να αισθανθούν. Χαρά που ήταν εκεί, να τον δουν για μία τελευταία φορά με τη φανέλα της Σελεσάο, ή μήπως λύπη για το ύστατο χαίρε;

Γράφει ο Γιώργος Καραμάνος...

Μαζί με αυτούς και οι Ρόναλντ, Αλεξ, Μαρία Σοφία και Μαρία Αλις: τα παιδιά του, που ήταν ελαφρώς σαστισμένα από τις εκδηλώσεις λατρείας. Στο πλευρό τους η μαμά Μπία Αντονι και λίγο πιο πίσω ο Νέλιο με τη Δόνα Σέλια να καμαρώνουν πιότερο απ' όλους για τον γιόκα τους Ρονάλντο. Αυτόν που από ένα καχεκτικό παιδάκι που κλοτσούσε τενεκεδάκια στη φτωχογειτονιά Μπέντο Ριμπέιρο, στα νότια του Ρίο ντε Τζανέιρο, εξελίχτηκε στο ένα και μοναδικό «Φαινόμενο».

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα προκαλούσε μία κάποια στενοχώρια. Η κοιλιά πιο μεγάλη από ποτέ και το νούμερο της φανέλας υποχρεωτικά στο XL. Ποιος όμως να ασχοληθεί με το μέγεθος; Στην περίπτωσή του, αυτό που μετρούσε ήταν πάντοτε η ποιότητα. Αυτή και το νούμερο στην πλάτη. Το πιο χαρισματικό «9» της Βραζιλίας. Και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή. Πλέον θα μείνει ορφανό.

Οχι πως δεν θα το φορέσει κάποιος. Μα να, είναι που θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια ώστε να υπάρξει κάτι αντίστοιχο. Κάποιος που να μπορεί να συνδυάζει την απλότητα της επίτευξης ενός γκολ με τη φαντασία και τη σάμπα. Υπομονή λοιπόν. Θα πρέπει να περιμένουμε. Τι; Ποιος ξέρει… Ισως κάποια μελλοντική ευθυγράμμιση των πλανητών με μία μπάλα και ένα νεογέννητο σε κάποια φαβέλα του Ρίο.

Πηγή: Εξέδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags