Facebook Pixel Ας μιλήσουμε για τον Μαμούτε
| 2016-03-29 12:32:00

Ας μιλήσουμε για τον Μαμούτε

Ας μιλήσουμε για τον Μαμούτε

Στην Ελλάδα της υπερβολής ο Γιούρι Μαμούτε βαφτίστηκε... οικοδόμος και άμπαλος για μια χαμένη ευκαιρία και λίγα λεπτά συμμετοχής. Μάλλον θα είναι χαζοί οι Βραζιλιάνοι. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Το σουλούπι του είναι τέτοιο που δεν "πουλάει". Με ύψος 1.77 και... φούσκωμα αλα Επαλέ, δεν δείχνει για ποδοσφαιριστής με την πρώτη ματιά. Υπάρχουν, όμως, και τέτοιοι παίκτες. Με διαφορετικό σωματότυπο, με τετρακέφαλους σαν αυτους που έχουν οι παλαιστές και για να μην τα πολυλογούμε, με παρουσιαστικό... αντιτουριστικό ποδοσφαιρικά.

Αυτό, όμως, δεν ήταν ποτέ και δεν είναι κριτήριο για έναν παίκτη. Δεν μπορούμε να κρίνουμε απλά και μόνο απ' το σουλούπι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν 20χρονο που έφυγε από την πατρίδα του κι έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα όλα κι όλα 84 λεπτά με τη νέα του ομάδα.

Η χαμένη ευκαιρία του Γιούρι Μαμούτε στο "Γ. Καραϊσκάκης" είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Ετσι είναι ο Ελληνας οπαδός. Βάζεις το γκολ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό σου, γίνεσαι μάγκας. Δεν το βάζεις, γίνεσαι κάτι άλλο από μ... Στην Ελλάδα της υπερβολής, ο Βραζιλιάνος βαφτίστηκε από νωρίς οικοδόμος και άμπαλος για μια χαμένη ευκαιρία, λίγα λεπτά συμμετοχής και εξαιτίας της σωματικής του διάπλασης.

Μήπως, καλύτερα, να περιμένουμε όλοι μας για να δούμε τι τελικά ισχύει με τον Μαμούτε;

Στην πατρίδα του όλοι μιλούν για ένα τεράστιο ταλέντο με πολύ, πολύ μέλλον. Η Γκρέμιο, ομάδα που δάνεισε τον Βραζιλιάνο επιθετικό στον Παναθηναϊκό για 18 μήνες, έβαλε οψιόν 4 εκατ. ευρώ την πρώτη χρονιά και 7 τη δεύτερη! Ο μάνατζερ, Ζόρζε Μασάδο, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον δανεισμό του, αλλά και πίσω από τη μεταγραφή του Μολέδο, είπε στου ανθρώπους του "τριφυλλιού" να τον πάρουν, να δουλέψουν μαζί του και σε λίγα χρόνια θα τρίβουν τα χέρια τους.

Ο Αντρέα Στραματσόνι μιλάει από την αρχή με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό, τονίζοντας ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Διάολε! Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι χαζοί κι εμείς εδώ στην... προηγμένη ποδοσφαιρικά Ελλάδα, έξυπνοι.

Θυμίζω πως όταν αποκτήθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο, η πλειοψηφία του κόσμου σε ραδιόφωνα, σάιτ και social media, έκανε λόγο για "παλαίμαχο", "πρώην" και διάφορα τέτοια. Τώρα, όλοι αυτοί... δαγκώνουν τη γλώσσα τους. Διότι, σ' αυτή τη ρημάδα τη χώρα δεν έχουμε μάθει να περιμένουμε για να κρίνουμε. Κι αυτό ισχύει σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Περίμενε και θα βγάλετε πόρισμα για τον Μαμούτε. Εχει δρόμο μπροστά του για να μας δείξει αν, τελικά, είναι αυτό το μεγάλο ταλέντο για το οποίο κάνουν λόγο οι Βραζιλιάνοι ή όχι.

Ολα τα υπόλοιπα, αυτά δηλαδή που ακούγονται μέχρι και σήμερα αποτελούν απλως λαϊκισμούς και κραυγές των προπονητών της εξέδρας.

Κι από τέτοιους έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια...

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags