Facebook Pixel Με τέτοιο χάλι, αμφιβάλλω αν η ΑΕΚ θα περνούσε τον Ατρόμητο...
| 2016-04-04 21:55:00

Με τέτοιο χάλι, αμφιβάλλω αν η ΑΕΚ θα περνούσε τον Ατρόμητο...

Με τέτοιο χάλι, αμφιβάλλω αν η ΑΕΚ θα περνούσε τον Ατρόμητο...

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την οικτρή εικόνα της ΑΕΚ μετά τα τρία νικηφόρα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και αναρωτιέται για την εικόνα παικτών, αλλά και προπονητή που μοιάζουν σαν να τα έχουν παρατήσει. 

Τα «καμπανάκια» μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χτυπάνε σαν τρελά, αλλά στην ΑΕΚ μάλλον δεν το έχουν αντιληφθεί. Ασφαλώς και η κόπωση παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν μπορείς να επικαλείσαι οποιαδήποτε δικαιολογία όταν αγωνίζεσαι με την υποβιβασμένη Καλλονή, κάνεις 2-3 φάσεις από στημένα και πρέπει να φτάσει το 84’ για να κάνεις μία τελική μέσα από την περιοχή. Η εικόνα αυτής της ομάδας δεν μου δείχνει αυτή τη στιγμή πως πρόκειται για ένα συγκρότημα που μπορεί να πάει να χτυπήσει τα πλέι-οφ. Χωρίς υπερβολή, με τα χάλια που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η «Ένωση» αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να προκριθεί κι από τον ημιτελικό με τον Ατρόμητο.

Η κόπωση δεν μπορεί ν’ αποτελεί δικαιολογία. Παίκτες που με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν δείχνουν και διάθεση. Αυτό που με προβληματίζει πλέον ανοικτά είναι και ο προπονητής. Γιατί όταν μία ομάδα, πέρα από κόπωση βγάζει και μία εικόνα χαλαρότητας και αδιαφορίας (μετά το 75’ άρχισαν να τρέχουν γιατί κατάλαβαν πως πάνε για μεγάλη γκέλα), το θέμα είναι κυρίως του προπονητή. Με τα όσα είπε και μέσα στην εβδομάδα ο Πογέτ, το θέμα μου μοιάζει παγωμένο. Θα πάει η ΑΕΚ για κάτι άλλο; Ο Πογέτ δεν θέλει να μείνει; Η σοβαρότητα σε αυτά τα ματς που παίζεται ακόμα και ένας πόντος στα πλέι-οφ είναι κριτήριο. Μέχρι να τελειώσει η σεζόν, τα πάντα για όλους είναι κριτήριο. Δεν γύρισε η ΑΕΚ από τα αλώνια των μικρών κατηγοριών για να παρουσιάζει μία εικόνα που να μην το παλεύει καν.

Ασφαλώς η ΑΕΚ έχει πολλές χτυπητές αδυναμίες. Τρωτά σημεία που καλύφθηκαν με τις νίκες στα ντέρμπι και τα καλά αποτελέσματα του Ιανουαρίου, αλλά στη δημιουργία είναι φανερό από το ματς στην Τρίπολη και μετά πως δεν υπάρχει καμία πρόοδος, η ομάδα όταν πρέπει να διασπάσει άμυνες χωλαίνει και σε ατομικό επίπεδο, πολλοί είναι αυτοί που μοιάζουν να μην μπορούν να σηκώσουν το φορτίο. Ο Μάνταλος με την εικόνα που έχει εδώ και καιρό, δεν θα έμπαινε ούτε στην ενδεκάδα της Ξάνθης, όχι στης ΑΕΚ. Επιπλέον είναι φανερό πως ήρθε και το κλατάρισμα για το οποίο σας είχα προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό πως θα έρθει. Η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά όπως κι αν έρθουν τα πράγματα στα πλέι-οφ θέλει σοβαρές ενισχύσεις και αυτό δεν παίρνει αναβολή.

Τώρα στο ΟΑΚΑ έρχεται ο Πανιώνιος και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Στην άκρη του μυαλού μας επιπλέον, πρέπει να υπάρχει και το γεγονός πως ο κίνδυνος για μείον τρία δεν έχει εξαλειφθεί. Αν κάποιοι πιστεύουν πως η χρονιά είναι επιτυχημένη λόγω των νικών στα τρία ντέρμπι είναι γελασμένοι. Ούτε υπάρχει κάποιο μαγικό κουμπί να το γυρίσεις και να παίξεις ποδόσφαιρο στα πλέι-οφ. Το αποτέλεσμα με την Καλλονή είναι μεγάλο στραπάτσο και σημάδι για την φετινή χρονιά.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags