Facebook Pixel "Γιατί ρε γαμώτο δεν μπορεί να κάνει ομάδα ο ΠΑΟΚ…"
| 2016-04-05 18:46:00

"Γιατί ρε γαμώτο δεν μπορεί να κάνει ομάδα ο ΠΑΟΚ…"

"Γιατί ρε γαμώτο δεν μπορεί να κάνει ομάδα ο ΠΑΟΚ…"

Ποιος άνθρωπος του Πανιωνίου εξέφρασε αυτή την απορία;

Ο παλαίμαχος άσος του «Δικεφάλου» και των «κυανέρυθρων» και νυν γενικός αρχηγός του Πανιώνιου, Δημήτρης Ναλιτζής, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό Libero 107,4, μιλώντας με αφορμή το προχτεσινό παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη για την ομάδα του και τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει να έχει στην καρδιά του.

Ο Ναλιτζής αναφέρθηκε στη «συνταγή» της επιτυχίας του Πανιωνίου και δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να έχει μία ανταγωνιστική ομάδα τα τελευταία χρόνια, παρότι έχει όλες τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη φοβερή φετινή πορεία του Πανιωνίου: Είναι πολύ ευχάριστες οι γιορτινές εικόνες που ζούνε τα παιδιά και ζούμε όλοι μαζί. Είναι όλη η προσπάθεια των παιδιών, του προπονητή και όσων βρισκόμαστε στην ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε μία ελληνική ομάδα. Μου θυμίζουν καταστάσεις που έζησα με τον ΠΑΟΚ και με τον Πανιώνιο. Είναι ευχάριστες καταστάσεις του ποδοσφαίρου που ζούμε μέσα στα τόσα προβλήματα.

Για τη «συνταγή» της επιτυχίας: Είναι η προσπάθεια που γίνεται κυρίως από τον κόουτς και ότι η ομάδα λειτούργησε με προγραμματισμό από την αρχή. Τα παιδιά δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, αρχικά στην προπόνηση που είναι το πιο σημαντικό. Έχουν φιλοδοξίες επειδή είναι νεαροί ποδοσφαιριστές και θέλουν μέσα από την επιτυχία της ομάδας να κάνουν και αυτή μία μεταγραφή, να παίξουν σε καλύτερη ομάδα. Αυτό τους το βγάζει ο προπονητής και η διοίκηση.

Για τη δουλειά του Ουζουνίδη: Αν κοιτάξεις τους παίκτες μας είναι παίκτες που δεν έπαιζαν στις ομάδες τους, από Β’ και Γ’ Εθνική. Δεν είχαν εμπειρίες και εικόνες να πιεστούν να βγάζουν σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο εαυτό. Πιστεύω ότι εκτός από τον προπονητή που τους βοηθάει και κάνει πολύ καλή δουλειά και η διοίκηση πρέπει να πάρει το βραβείο επιχειρηματικότητας. Έφτασαν την ομάδα με τόσα χρέη να λειτουργεί με τόσο καλό τρόπο και χωρίς προβλήματα.

Για το αν το τελικό σκορ λέει την αλήθεια στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: Το παιχνίδι αν το μελετήσουμε, το σκορ θα μπορούσε να έχει χάσει ο Πανιώνιος με 3-1 και θα μπορούσε να έχει κερδίσει με 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, ισοφάρισε και είχε ευκαιρία να προηγηθεί. Μας τρόμαξε ότι θα το χάναμε το παιχνίδι. Σε αυτά τα παιχνίδια οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Το παιχνίδι προχτές ήταν ισορροπημένο και ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και θα μπορούσε να μας κάνει τη ζημιά.

Για αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ: Λείπει από τον ΠΑΟΚ ο παίκτης που με δύο ενέργειες του θα κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι. Βγαίνει μέσα από την ομαδική δουλειά και προσπάθεια να δημιουργήσουν μία ευκαιρία και ένα γκολ. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν και δύο τρία παιδιά με την ποιότητα και το ατομικό τους ταλέντο σε παιχνίδια που χρειάζεται με τη λεπτομέρεια τους να το πάρουν το παιχνίδι. Εμείς έχουμε σε πολύ καλή κατάσταση τον Μπακασέτα και τον Ανσαριφάαρντ που βοήθησαν και τους άλλους που ακολουθούν τις οδηγίες του κόουτς. Έχουμε τους Μπακασέτα και Ανσαριφάαρντ που με την ποιότητα τους κάνουν τη διαφορά.

Για τον Μπακασέτα: Έχει πολύ καλό και δυνατό αριστερό πόδι. Αρχίζει και σημαδεύει πολύ τώρα τελευταία. Έχει περιθώρια να βελτιωθεί. Αξίζει να πάει σε μία καλύτερη ομάδα και δίπλα σε καλύτερους παίκτες να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Έχει τη νοοτροπία να σταθεί σε μία ομάδα πρωταθλητισμού. Έχει ψηθεί από τα προβλήματα του νωρίτερα σαν ποδοσφαιριστής που ταλαιπωρήθηκε στον Αστέρα και μετά στον Άρη. Βρήκε ένα σπίτι τον Πανιώνιο, ψήθηκε και εδώ και δούλεψε στην προπόνηση και μπορεί πλέον να αντέξει στην πίεση υψηλών στόχων. Μπορεί πλέον να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί να αγωνιστεί και σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Αν του δοθεί η ευκαιρία εγώ θα τον συμβούλευα να πάει στην Ευρώπη, επειδή του αρέσει η δουλειά και θέλει να διακριθεί. Θα τον συμβούλευα να πάει έξω, γιατί έχει την όρεξη και τα προσόντα να ξεχωρίσει και να διακριθεί. Εννοείται ότι ο Μπακασέτας θα μπορούσε να διακριθεί και να κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ. Μόνο τα στημένα να βαρέσει ο Μπακασέτας δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του, ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα στημένα στο σημερινό ποδόσφαιρο. Μπορεί όχι μόνο να σταθεί, να είναι πρωταγωνιστής στον ΠΑΟΚ.

Για την ποδοσφαιρική εικόνα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια: Τελευταία βλέπουμε ότι άλλαξε λίγο η νοοτροπία, το κλίμα, παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα. Είναι πιο φορμαρισμένος αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ και θα το χρειαστεί αυτό στα πλέι οφ. Ο κόσμος επειδή είναι μεγάλη ομάδα δεν περιμένει όμως μόνο αυτά τα 4-5 παιχνίδια και αυτό είναι λογικό, έχουν δίκιο. Οι πολλές αλλαγές σε προπονητές και διοίκηση παίζουν ρόλο. Γιατί ρε γαμώτο να μην μπορεί ο ΠΑΟΚ να τα καταφέρει τόσο καιρό και εγώ πραγματικά δεν μπορώ να δώσω μία ξεκάθαρη εξήγηση. Είναι κρίμα και με χρήματα μία τόσο μεγάλη ομάδα που την έζησα και εγώ να μην μπορεί να βρει δύο τρεις ανθρώπους του ποδοσφαίρου να κάνουν τις σωστές επιλογές, να γίνουν σωστές επιλογές και σωστή οργάνωση στην ομάδα. Όσο και αν θέλει ο κόσμος και ο πρόεδρος όσα λεφτά και αν βάλει όλα στο γήπεδο κρίνονται.

Τι θυμάται από τον ΠΑΟΚ: Τον τελικό, το Κύπελλο τον κόσμο. Όλα. Αυτά δεν ξεχνιούνται ποτέ, δεν μπορεί να τις ξεχάσει κανένας αυτές τις στιγμές... Τώρα είμαι Πανιωνάρα, είναι μία ομάδα που με γέμισε και είναι φυσιολογικό να έχω τέτοια συναισθήματα. Δεν ξεχνάω ομάδες όμως. Είναι μία οικογένεια ο Πανιώνιος. Είναι λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν άλλα. Ίσως αυτή η ομάδα να χρειάζεται και τα προβλήματα για να γίνει καλύτερη. Έχει το μέταλλο να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές και παίκτες που τους είχαν ξεγραμμένους. Έχει κόσμο που μπορεί να είναι ΠΑΟΚ και να αγαπάει τον Πανιώνιο σαν δεύτερη ομάδα. Είναι σημαντικό να σε αγαπάνε και να σε σέβονται οι φίλαθλοι.

Για το αν θα πορευτεί ο Πανιώνιος με την ίδια πετυχημένη «συνταγή» (τον Ουζουνίδη και τον ίδιο) και την επόμενη σεζόν και για το στοίχημα της Ευρώπης: Θα γίνει η ανακοίνωση από τον πρόεδρο. Φυσιολογικά θα παίξουμε Ευρώπη. Έχει γίνει προσπάθεια από τους κυρίους Δάρα και Ζαμάνη, μαζί με τον κ. Γκαγκάτση έγινε μεγάλη προσπάθεια.

Κλείνοντας ο Ναλιτζήδς τόνισε: Εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags