09/06/11 - 23:08

"Μαζί σας, σύντεκνοι"

Μπορεί προς το παρόν, ο επίσημος Εργοτέλης να μην έχει πάρει θέση για τα όσα γίνονται με τον ΟΦΗ, αλλά με ανακοίνωση του ο σύνδεσμος φιλάθλων "Alternatives" τάσσεται στο πλευρό του συντοπίτη ΟΦΗ στον αγώνα του για δικαίωση από τις ποδοσφαιρικές αρχές.

"Μαζί σας, σύντεκνοι"
39.352views 0shares

Αναλυτικά η ανακοίνωση των "Alternatives":

"Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στη φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο, μακριά από καιροσκοπισμούς, με καθαρή φωνή και ανεξάρτητο λόγο. Τα φαινόμενα που κατά καιρούς έχουμε καταδικάσει δημόσια έχουν αιτίες και αφορμές. Παραβλέπουμε τις αφορμές και με την ευκαιρία της δικαστικής διαμάχης του Ο.Φ.Η με τα επίσημα όργανα εκπροσώπησης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, παίρνουμε σαφή και κατηγορηματική θέση για τις αιτίες.

Η Αρχή της Ισονομίας παραβιάζεται συστηματικά από την «αρχή» των υπόγειων διαδρομών. Διαδικασίες που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμες και ελεγχόμενες όχι απλά από την Πολιτεία αλλά και από τον κάθε Έλληνα πολίτη και φίλαθλο, τείνουν να εξελιχθούν σημαντικότερες και από το ίδιο το άθλημα. Στο αίτημα του Ο.Φ.Η για διαφάνεια στη διαδικασία αδειοδότησης των Π.Α.Ε η απάντηση δε μπορεί να είναι η απειλή ουσιαστικής εξαφάνισης του Σωματείου.

Το Ηθικό σε αυτή τη περίπτωση απέχει πάρα πολύ από το Νόμιμο και το Νομότυπο, το περίφημο Αυτοδιοίκητο πρέπει να αφορά λειτουργική αυτονομία και όχι νομιμοποιημένη παρανομία. Πιστεύοντας ότι εκφράζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων ενός Σωματείου που στο παρελθόν έχει φτάσει όχι στα πρόθυρα αλλά στην ουσιαστική διάλυσή του, δηλώνουμε υποστηρικτές κάθε δύναμης που παλεύει για Διαφάνεια ,Ισονομία και Σεβασμό στην αγάπη μας για το ποδόσφαιρο,χωρίς ταυτόγχρονα να παραβλέπουμε τα βαθύτερα αίτια της σήψης στην οποία έχει περιέλθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο του στοιχήματος,των υπόγειων παιχνιδιών και των μάνατζερ".

Πηγή: contra.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ