Facebook Pixel Ξέσπασμα Καραλή κατά Γκιρτζίκη: «Λεφτά παίρνει;»!
| 2016-04-09 10:45:00

Ξέσπασμα Καραλή κατά Γκιρτζίκη: «Λεφτά παίρνει;»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα Καραλή κατά Γκιρτζίκη: «Λεφτά παίρνει;»!

Ατάκες-φωτιά από τον γνωστό δημοσιογράφο για τον "προκλητικό" πρόεδρο της ΕΠΟ που πρέπει "να σηκωθεί να φύγει"! Γιατί είναι ύπουλες FIFA – UEFA; Τι λέει για GRexit, Κοντονή;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει περίεργες καταστάσεις. Όπως σας ενημέρωσε ο SportDog σε πρόσφατο ρεπορτάζ, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι δραματικές, καθώς αν μέχρι τις 15 του Απρίλη δεν επέλθει η ...λύτρωση, όπως αυτή που συμβαίνει στις αρχαίες τραγωδίες με τον "από μηχανής θεό", τότε θα μπούμε σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο φίλαθλος κόσμος βιώνει καθημερινά την αγωνία για το τι θα γίνει και προσπαθεί να την εκφράσει είτε στα social media είτε σε ραδιοφωνικές εκπομπές που επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους ακροατές.

Ένας από τους συναδέλφους που εισπράττει καθημερινά αυτή την αβεβαιότητα (μέσω του Sport 24 Radio) είναι ο Γιάννης Καραλής. O SportDog συζήτησε για όλα όσα συμβαίνουν με τον παρουσιαστή της "Ώρας των Πρωταθλητών" στη Nova και μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία αξίζει να διαβάσετε...

Πώς σου φαίνεται όλη αυτή η κόντρα ΕΠΟ-Κοντονή με φόντο το Grexit;

"Δεν υπάρχει ούτε βήμα μπροστά, ούτε βήμα πίσω. Είμαστε σε μία κατάσταση τελματώδη. Μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Μου θυμίζει αυτές τις κόντρες που έκαναν παλιά στις αμερικάνικες ταινίες που τρέχουν τα αυτοκίνητα το ένα δίπλα στο άλλο και περιμένουν ποιος θα στρίψει την τελευταία στιγμή. Και θεωρούσαν, ότι όποιος δεν έστριβε, ήταν ο μάγκας. Το έχουν πάει σε μία τέτοια κόντρα και το λυπηρό θα είναι είτε να μη γίνει κανένας ελιγμός και να έχουμε μετωπική, είτε στο τέλος από πανικό να στρίψουν στην ίδια μεριά και οι δύο, οπότε έτσι κι αλλιώς θα τρακάρουν. Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι κανείς δεν έχει αποφασίσει για τίποτα". 

Το κακό και για τις δύο πλευρές είναι ότι έχασαν το "μαξιλαράκι" του ΣτΕ...

"Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πρώτα απ΄ όλα το ΣτΕ δεν ενδιαφέρει τη ΦΙΦΑ, όπως ανέφερε η επιστολή της. Δεν ασχολείται με τη δικαστική απόφαση. Το περιθώριο του δεκαημέρου που έδωσε (μέχρι τις 15 Απριλίου) έρχεται να λειτουργήσει ως τελεσίγραφο το οποίο λήγει πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο (στις 19 Απριλίου). Αν, λοιπόν ,για πρώτη φορά τηρηθούν οι χρόνοι αυστηρά, δηλαδή επιμένει η ΦΙΦΑ και πει, «κύριοι εγώ δεν δίνω παραπάνω περιθώριο» και ταυτόχρονα το ΣτΕ εκδικάσει στις 19, μπορεί να εχουμε τελική απόφαση πριν από το ΣτΕ. Άρα εκεί τι γίνεται; Είναι περίεργη κατάσταση...".

Δε φαίνεται όμως ξεκάθαρα η άκρη του νήματος. Γιατί η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη και έχουν δημιουργηθεί πολωτικό κλίμα...

"Ένα βασικότατο θέμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, έτσι όπως το έχει φέρει το πράγμα ο Κοντονής, ουσιαστικά προσπαθεί να τους εκβιάσει, ώστε να κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουν από μόνοι τους. Γιατί πολλοί χρησιμοποιούν μία γελοία δικαιολογία και λένε, ότι αν εγώ μηνύσω εσένα ή εσύ εμένα, δεν μπορεί το γεγονός ότι αλληλομηνυθήκαμε να μας αναγκάζει να φεύγουμε από αξιώματα. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Αλλά δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Δεν μιλάμε για αλληλομήνυση μεταξύ πολιτών, αλλά για εισαγγελική δίωξη για κακουργήματα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Βγήκαν πολλοί και βρήκαν την εύκολη δικαιολογία υπέρ Γκιρτζίκη και υπολοίπων ότι κάθε τρελός που μου κάνει σε εμένα μήνυση. σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να δουλεύω στο κανάλι που εργάζομαι; Όχι βέβαια, δεν μιλάμε για μήνυση απλή, μίας ομάδας στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Μιλάμε για δίωξη από την εισαγγελία για κακούργημα. Δεν μπορεί να διώκεσαι από κρατικούς λειτουργούς της δικαιοσύνης και να μην ιδρώνει το αφτί κανενός".

Ουσιαστικά λες να ισχύσει ό,τι και στις περιπτώσεις Πλατινί-Μπλάτερ που παραιτήθηκαν των θέσεών τους...

"Όσοι είναι κατά Γκιρτζίκη λένε το ίδιο πράγμα. Αν τελειώσει τον Οκτώβριο ο Γκιρτζίκης τη θητεία, του δεν επανεκλέγεται και στη συνέχεια καταδικαστεί και τρώει φυλακή για το κακούργημα που κατηγορείται, τι θα πούνε μετά; Συγγνώμη, κάναμε λάθος; Και θα έχει διοικηθεί η ΕΠΟ δύο χρόνια από έναν άνθρωπο που διώκεται για κακούργημα και τελικά καταδικάστηκε; Θα μου πεις, μετά, μπορεί και να αθωωθεί. ΟΚ, δεν έγινε και τίποτα. Δεν ασκεί διοίκηση στην ΕΠΟ. Τι είναι, ο σκοπός της ζωής του; Παίρνει λεφτά; Γιατί γαντζώνεται πάνω σε μία καρέκλα και δεν ξεκαρφώνεται με τίποτα; Για την υστεροφημία του και μόνο; Για την υστεροφημία του και μόνο, έπρεπε να ασχοληθεί με τον δικαστικό του αγώνα! Να πει, εγώ για λόγους ευθιξίας φεύγω από τη θέση μου και θα λάμψει η αλήθεια στο δικαστήριο. Αν μετά κερδίσει τη δίκη να βγει πανηγυρικά και να τους τρίψει την απόφαση στα μούτρα. Εγώ έτσι θα έκανα. Το έχουν ρίξει πολύ στο χαβαλέ. Είναι τρομερό ότι δεν το επιβάλλει αυτό η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Ο ρόλος της είναι πολύ ύπουλος σε όλη αυτή την ιστορία. Δεν είναι ρόλος διαιτητικός. Είναι ρόλος αβανταδόρου του παιδιού της. Γιατί να μη γελιόμαστε τώρα, οι τοποτηρητές της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών".

Πώς πιστεύεις ότι θα έπρεπε να λυθεί το θέμα;

"Εγώ νομίζω ότι η πιο σωστή κίνηση, που θα μπορούσε να γίνει, που συνάδει με τα ήθη στην ίδια την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ και έπρεπε να ισχύει και στην Ελλάδα ο ίδιος ακριβώς κώδικας ηθικής και δεοντολογίας, θα ήταν να φύγουν. Θα μου πει κανείς, ποιοι θα αναλάβουν; Μέσα στο ίδιο συμβούλιο υπάρχουν άνθρωποι της ίδιας πλευράς, της ίδιας παράταξης. Έτσι κι αλλιώς όταν πήρε ο Γκιρτζίκης τη διοίκηση της ΕΠΟ δεν υπήρχε αντίπαλη παράταξη. Θα αναλάβει λοιπόν ένας από τους στενούς του συνεργάτες. ΟΚ, τουλάχιστον να μην έχουμε αυτό το προκλητικό, που απαιτεί η Πολιτεία να διορθωθεί, το να υπάρχουν άνθρωποι διωκόμενοι για κακουργήματα σε θέσεις διοικητικές. Νομίζω, ότι έτσι θα αρχίσει να λύνεται ο Γόρδιος δεσμός. Από λόγους ευθιξίας. Ας το κάνουν ως ηρωική έξοδο για το καλό του ποδοσφαίρου. Τις γνωστές μεγαλοστομίες, όσοι εμπλέκονται σε κακουργηματικές κατηγορίες, να φύγουν. Η αμέσως επόμενη κινηση είναι, καλή τη πίστει, ο Κοντονής, να πει, ότι επαναρχίζει το Κύπελλο Ελλάδας και ότι, αν συμβεί το παραμικρό ...τέλος. Αλλά τι να συμβεί; Στο ΑΕΚ-Ατρόμητος θα γίνουν και τα δύο παιχνίδια κεκλεισμένων με την τιμωρία που έχουν. Ο ΠΑΟΚ έχει πει ότι δεν θα κατέβει να παίξει με τον Ολυμπιακό. Τέλος πάντων αν κατέβει, ο Ολυμπιακός θα παίξει μόνο με δικούς του οπαδούς, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κίνδυνος μετά τον μηδενισμό στο παιχνίδι της Τούμπας. Οπότε η ιστορία είναι τελειωμένη για το Κύπελλο. Στη διοργάνωση η μόνη πυριτιδαποθήκη είναι ο τελικός. Θέλει να το προλάβει; Ας πει ότι θα κάνει τον τελικό με σχολεία δημοτικά από τις περιοχές των δύο φιναλίστ. Αν είναι Ολυμπιακός-ΑΕΚ να πάρει 10 σχολεία από την περιοχή του Πειραιά και 10 από Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, να συνοδεύονται από καθηγητές και μανάδες. Λύσεις υπάρχουν. Το θέμα είναι να υπάρχει καλή πίστη".

Ποια εξέλιξη βλέπεις να γίνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Ας ευχηθούμε να γίνουν όλα ταυτόχρονα. Αυτή η κρίση να φέρει δύο κινήσεις. Πρώτα απ΄ όλα να γίνει το Κύπελλο και να τελειώσει φυσιολογικά, γιατί θα είναι μία καλη εκκίνηση για τα πλέι οφ που έρχονται. Και δεύτερον οι διωκόμενοι κακουργηματικά, υπό την πίεση του Grexit, να σηκωθούν να φύγουν".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags