Facebook Pixel 43 οι τίτλοι, 5 τα γκολ, Θρύλος των ρεκόρ!
| 2016-04-17 20:52:00

43 οι τίτλοι, 5 τα γκολ, Θρύλος των ρεκόρ!

43 οι τίτλοι, 5 τα γκολ, Θρύλος των ρεκόρ!

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε στο "Γ.Καραϊσκάκης" το 43ο πρωτάθλημα με πεντάρα επί της Καλλονής, κάνοντας το 15/15 στην έδρα και με το... τρομακτικό 2,7 γκολ ανά αγώνα! Συνθήματα για Ρομπέρτο και Φουστέρ!

Μέσα στο γεμάτο "Γ.Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με τους φιλάθλους του το 43ο τίτλο της ιστορίας του, συντρίβοντας με 5-0 την Καλλονή με γκολ των Φορτούνη, Φουστέρ, Κασάμι, Ελαμπντελαουί και Ιντέγε! Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα εντυπωσιακά, κάνοντας 15 νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους (!), ενώ σκόραραν σχεδόν τρία (2.7) γκολ ανά ματς στο πρωτάθλημα, έχοντας 81 τέρματα σε 30 ματς, αλλά και την καλύτερη άμυνα με 16 τέρματα παθητικό! Επίσης έχουν διαφορά 28 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και 31, αν ισχύσει το -3 για την Ένωση! Θρύλος των ρεκόρ!

"Στημένη" εκτέλεση!

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο 6` άγγιξε το 1-0. Από κακό διώξιμο του Αναστασιάδη μέσα στην μικρή περιοχή, η μπάλα πήγε στον Ελαμπντελαουί, αλλά το σουτ του τελευταίου στην κλειστή γωνία του Δαύκου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι! Στο 12` ο Ντα Κόστα διόρθωσε το αρχικό του λάθος και δεν άφησε τον Γουερέ να ανοίξει το σκορ, με τους γηπεδούχους πάντως να συνεχίζουν να πιέζουν.

Έτσι, στο 21` ο Φορτούνης με ωραία κι έξυπνη εκτέλεση φάουλ από αρκετά πλάγια θέση (ευθύνεται και ο Δαύκος) άνοιξε το σκορ! Κασάμι στο 25` και ένα λεπτό μετά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Φουστέρ και ο Δαύκου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ρυθμό, με την Καλλονή να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα (καλή ευκαιρία με Μανούσο στο 28`), όμως τελικά έγινε το 2-0! Στο 35` ήταν η σειρά του Φουστέρ να σκοράρει με φάουλ, αφηνοντας άγαλμα τον Δαύκο και τον Ισπανό να αποθεώνεται! Οι πρωταθλητές κυνήγησαν κι ένα τρίτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν, με το ημίχρονο να λήγει 2-0.

Θρυλική 5άρα!

Στο β` μέρος, ο Γιουκαρής στο 47` λίγο έλειψε να μειώσει με σουτ, ενώ ο Φορτούνης στο 51` είχε μια καλή κεφαλιά άουτ. Ο Ολυμπιακός έψαχνε κι άλλα γκολ και να προσφέρει θέαμα στον κόσμο του, χάνοντας άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 57`, με το τρίτο τέρμα να έρχεται τελικά στο 61`. Ο Κασάμι με τον Ιντέγε έκαναν το 1-2 έξω από την περιοχή, από λάθος του Ανστασιάδη και ο Ελβετός έγραψε το 3-0.

Στο 62` μπήκαν Ντουρμάζ και Καμπιάσο στο ματς, αντί Ερνάνι και Κασάμι, με τον κόσμο να τους αποθεώνει, όπως έγινε και με τον Σιόβα στο 72` που μπήκε αντί του Ντα Κόστα. Ο Δαύκος στο 72` κράτησε το 3-0 στο σουτ του Φουστέρ, όχι όμως και στο 77`! Εκπληκτική ενέργεια από τον Ιντέγε, ο οποίος πήρε την μπάλα με πλάτη στα όρια της μεγάλης περιοχής, γύρισε μέτωπο στην εστία πέρασε και τον τερματοφύλακα και πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή γύρισε στην καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Ελαμπντελαουί έκανε με πλασέ το 4-0! Ο Νιγηριανός αποζημιώθηκε για την καλή του εμφάνιση στο 84`, σκοράροντας με υπέροχο πλασέ από τη γραμή του άουτ για το 5-0! Το ματς έληξε μέσα σε αποθέωση και όλοι κινούνταν πλέον σε ρυθμούς φιέστας, με τον κόσμο να ζητά την παραμονή των Φουστέρ και Ρομπέρτο!

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (72' Σιόβας), Μποτία, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Κασάμι (62' Καμπιάσο), Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι (62' Ντουρμάζ), Ιντέγιε.

Καλλονή (Καραγεωργίου): Δαύκος, Ξύδας (65' Χατζηδημητρίου), Ούκα (65' Ευαγγελιδάκης), Αναστασιάδης, Γκιόλιας, Μίκιτς, Μπλάζιτς, Γιουκάρης, Γουερέ (83' Φιορέτος), Γιορέντε, Μανούσος.

Γκολ: 21' Φορτούνης, 35' Φουστέρ, 61' Κασάμι, 77' Ελαμπντελαουί, 84' Ιντέγε / -

Κάρτες: 53' Φουστέρ / 20' Αναστασιάδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags