Facebook Pixel Καρμοίρης: «Κανονικός τελικός» με κόσμο στο ΟΑΚΑ
| 2016-04-27 12:58:00

Καρμοίρης: «Κανονικός τελικός» με κόσμο στο ΟΑΚΑ

Καρμοίρης: «Κανονικός τελικός» με κόσμο στο ΟΑΚΑ

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την ευκαιρία «κυβίστησης περί δικαίου» που παρουσιάζεται στον υπουργό για να τιμήσει Ολυμπιακό και ΑΕΚ, το ποδόσφαιρο και το θεσμό του Κυπέλλου

Να με συμπαθούνε οι φίλοι του ιστορικού Ατρόμητου και ο νοικοκύρης μεγαλομέτοχος, Γιώργος Σπανός, μιας ΠΑΕ που συνιστά πρότυπο λειτουργίας, υποδειγματικής διαχείρισης και μακροημέρευσης στο επίπεδο της 2ης ταχύτητας επιβίωσης στη χέρσα υφιστάμενη κατάσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά η ΑΕΚ «έπρεπε» να προκριθεί.

Δεν το εννοώ μονάχα υπό αγωνιστική κριτική της διπλής αναμέτρησης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με το γκολ του Τζεμπούρ στο τέλος του ματς στο Περιστέρι να αποδίδει δικαιοσύνη, καθώς στη «σούμα» των εντυπώσεων από τα δύο 90άλεπτα η Ένωση ήταν αυτή που άξιζε να ανταμώσει τον Ολυμπιακό στον τελικό.

Το λέω από πλευράς «γκελ», του «εκτοπίσματος» που έχει στη φίλαθλη κοινή γνώμη, παραέξω και από τα εκατομμύρια των φίλων Ολυμπιακού και ΑΕΚ, η σύνθεση του συγκεκριμένου ζευγαριού.

Πώς να το κάνουμε, τιμή και δόξα στον Ατρόμητο, σε μια ομάδα που έχει κάνει από χρόνια την επανάσταση του στην τάξη των «μικρομεσαίων» στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, έχει αγωνιστεί και έχει χάσει τελικούς στο πρόσφατο παρελθόν, όμως άλλο να κοντράρονται Ολυμπιακός-ΑΕΚ και άλλο ένας από τους δύο «μεγάλους» με τον «βενιαμίν» της διοργάνωσης. Όταν μιλάνε οι… Γολιάθ, πώς να βγάλει τσιμουδιά ο Δαβίδ!

Αν προσεγγίσουμε άλλωστε τη φετινή πορεία της ομάδας του Περιστερίου, η στατιστική των πιθανοτήτων δεν του άφηνε ιδιαίτερα περιθώρια για πληθώρα ονείρων. Στον προηγούμενο γύρο είχε σημειώσει ήδη τη μία έκπληξη αφήνοντας εκτός νυμφώνα τον Παναθηναϊκό.
Θα το επαναλάμβανε με την ΑΕΚ; Ίσως, μπορεί. Δεν προδικάζεται το τι θα γινόταν στην παράταση – για εκεί πήγαινε το πράμα – ή ακόμα και στα πέναλτι, αν δεν έκανε το 1-1 ο Τζεμπούρ. Ποτέ δεν ξέρεις…

Άντε να πέρναγε και την ΑΕΚ ο Ατρόμητος. Θα «σκότωνε» και τον πρωταθλητή μετά, επιτυγχάνοντας κλιμακωτά την 3
η και… πιο εκκωφαντική έκπληξη για να κατακτήσει το Κύπελλο;

Ε, θέλει κομματάκι προσπάθεια για ένα τόσο μακρινό ταξίδι επιστημονικής φαντασίας.

Σε κάθε περίπτωση το Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι ντέρμπι. Θα είναι ένας «κανονικός τελικός». Με ηχηρά ονόματα. Που υπό άλλες συνθήκες και εποχές, ούτε λόγος να γίνεται για sold out στο ΟΑΚΑ.

Στη δεκαετία του ’80, το Ολυμπιακό Στάδιο θα ήταν κιόλας… μικρό για να φιλοξενήσει τον όγκο των οπαδών των δύο φιναλίστ.
Όμως και τώρα, στις 7 Μαΐου, ερυθρόλευκοι και κιτρινόμαυροι θα το «τίγκαραν» το γήπεδο. Έστω με τις «τυφλές ζώνες» εν μέσω, για το φόβο των επεισοδίων.

Μέχρι εκεί το καταλαβαίνουμε όλοι. Νέο αριθμητικό ρεκόρ αστυνόμευσης του χώρου τέλεσης του αγώνα, με επιτήρηση μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ, επιστρατευμένα ελικόπτερα, σκυλιά, πυροσβεστικά, αντιτρομοκρατικές μονάδες, πυροτεχνουργοί, ακόμα και… τανκ αν απαιτούνται βρε αδερφέ!

Να έκαναν τα πάντα, το υπουργείο, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια ΕΠΟ, την αστυνομία και τις δύο ΠΑΕ, ώστε να μη χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία: Να διεξαχθεί ένας «κανονικός», σπουδαίος τελικός. Ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Και όλα να πάνε ρολόι.

Αυτό θα ήταν επιτυχία. Μια μεγάλη νίκη της πολιτείας, του ποδοσφαίρου, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ όλων.

Έτσι όπως το πήγε ο υπουργός, ένας τέτοιος τελικός Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ενώπιον άδειων εξεδρών, θα περάσει στην ιστορία ως «σκιά». Γιατί θα πρόκειται για φιάσκο. Για διακωμώδηση της διαδικασίας, του θεσμού, του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Κοντονής έχει αντιληφθεί ποιον τιμωρεί; Τιμωρεί τον κόσμο των δύο ομάδων. Που δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο.
Να ζήσει έναν τόσο μεγάλο τελικό και να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο μαζί με την ομάδα του.

Πέντε, δέκα, πενήντα, εκατό μπαχαλάκηδες μπούκαραν στην Τούμπα και δεν τελείωσε ποτέ ο ημιτελικός ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Ποιος την πλήρωσε; Ο… Ολυμπιακός που δεν θα δώσει ποτέ τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, η… ΑΕΚ και… ο Ατρόμητος, που άκουγαν τον αντίλαλο από τις φωνές των παικτών τους να αντανακλά στα άδεια τσιμέντα των εξεδρών στους δύο μεταξύ τους ημιτελικούς.

Και τώρα θα την πληρώσουν οι φίλοι ΑΕΚ και Ολυμπιακού που θα δουν από τις τηλεοράσεις την τελική αναμέτρηση της 7ης Μαΐου.
Με όλα αυτά το ποδόσφαιρο χάνει ή κερδίζει κ. Κοντονή;

Η λύση είναι μία για τον υπουργό: Να κάνει την έκπληξη και να πει ΝΑΙ στον κόσμο για τον τελικό. Να πάρει έστω και τώρα κανονική και όχι αλλόκοτη απόφαση. Που να αρμόζει σε ένα κανονικό τελικό.

Θα πρόκειται για ακόμα μια κυβίστηση του πολιτειακού ηγέτη του αθλητισμού, όμως επιτέλους, αυτή είναι επιβεβλημένη, αναγκαία και αντάξια του μεγέθους ενός Ολυμπιακού και μιας ΑΕΚ!

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags