Facebook Pixel H UEFA αναγνώρισε το Κόσοβο, "βράζουν" οι Σέρβοι
| 2016-05-03 19:01:00

H UEFA αναγνώρισε το Κόσοβο, "βράζουν" οι Σέρβοι

H UEFA αναγνώρισε το Κόσοβο, "βράζουν" οι Σέρβοι

Το γειτονικό μας Κόσοβο ή Κοσσυφοπέδιο είναι και με τη βούλα η 55η χώρα-μέλος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, με τη Σερβία να αντιδράει έντονα...

Η αίτηση του Κοσόβου για να αναγνωριστεί ως μέλος της UEFA έλαβε 28 θετικές ψήφους έναντι 24 αρνητικών (υπήρξαν και δύο άκυρα), με αποτέλεσμα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας να είναι πλέον 55.

"Το Κόσοβο είναι στην UEFA. Τα καλύτερα νέα για όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στη χώρα. Τώρα θα παίξουμε σε διεθνείς διοργανώσεις. Κάποια ματς θα κερδηθούν, κάποια όχι. Αλλά πλέον κανείς δεν θα μας κρατήσει μακριά από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα", δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Χασίμ Τσακί.

Βέβαιαι, η συγκεκριμένη ενέργεια εκτός από τους πανηγυρισμούς των ανθρώπων από το Κόσοβο, έφερε και την έντονη αντίδραση των Σέρβων.

"Αυτό είναι ένα πολιτικό και όχι ποδοσφαιρικό ζήτημα. Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση. Πρέπει να πούμε όχι στα πολιτικά ζητήματα στο ποδόσφαιρο", σημείωσε για το θέμα ο πρόεδρος της σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τόμισλαβ Κάραντζιτς.

Πλέον, το Κόσοβο πρόκειται να καταθέσει αντίστοιχο αίτημα και στην FIFA, προκειμένου να αναγνωριστεί και από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags