Facebook Pixel Νταμπίζας: "Ποτέ...Λέστερ στην Ελλάδα"
| 2016-05-04 10:22:00

Νταμπίζας: "Ποτέ...Λέστερ στην Ελλάδα"

Νταμπίζας: "Ποτέ...Λέστερ στην Ελλάδα"

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας εξήγησε για ποιους λόγους στην Ελλάδα δεν θα δούμε ποτέ μια "Λέστερ" να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» για το κατόρθωμα της Λέστερ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συνέβη το «θαύμα»: «Θυμάμαι πως (ο Ρανιέρι) μου είπε ότι είναι πολύ τυχερός που η ομάδα δεν είχε τραυματισμούς. Το θεωρούσε το μυστικό της επιτυχίας του. Μιλούσε για την εκπληκτική δουλειά που έκαναν το ιατρικό τιμ και οι γυμναστές. Ο Ρανιέρι στηρίχτηκε σε λίγους παίκτες δημιουργώντας ένα ομοιογενές σύνολο με συνοχή. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να μην πάσχεις από δογματική ακαμψία. Ο Ρανιέρι απέδειξε πως δεν είναι δογματικός και προσαρμόστηκε στα δεδομένα της Λέστερ».

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε φορέσει την φανέλα των «αλεπούδων» την σεζόν 2004-05, υπήρξε ξεκάθαρος για το αν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ποτέ. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κανένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μόνο στην Αγγλία θα υπάρχουν (φαινόμενα) Λέστερ. Μόνο εκεί εξασφαλίζεται η ισονομία που αποτελεί τον σπόρο για το αναπάντεχο. Ο φίλαθλος στην Αγγλία ξέρει ότι όταν πάει να δει ένα ματς όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, όποιες ομάδες κι αν παίζουν. Πού αλλού συμβαίνει αυτό; Μιλώντας με τους επικεφαλής της Premier League, μου είπαν πως πρόκειται για το μυστικό της δημοτικότητας του αγγλικού πρωταθλήματος. Δεν είναι το πιο θεαματικό. Είναι όμως το πιο συναρπαστικό. Ακόμα και τα λάθη των διαιτητών, όπως συνέβη στο παιχνίδι της Λέστερ με την Σαουθάμπτον, όλοι ξέρουν πως γίνονται στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Σήμερα αδικείται η Σαουθάμπτον, αύριο η Λέστερ. Κανείς δεν βάζει πονηρό με το μυαλό του».

Τέλος ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Λάρισας, αλλά και πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε και για το πέρασμα του Ρανιέρι από την Εθνική ομάδα: «Για ό,τι συνέβη στην Ελλάδα δεν φταίει μόνο αυτός. Δεν του προσφέρθηκε προστασία και δεν λειτούργησε ολόκληρος ο μηχανισμός της Εθνικής». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags