Facebook Pixel Δε θα γίνει καθόλου τελικός!
Ποδόσφαιρο
| 2016-05-06 22:15:00

Δε θα γίνει καθόλου τελικός!

Δε θα γίνει καθόλου τελικός!

Άγριο κράξιμο του Γιώργου Μύρτσου για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τι πρόβλεψη κάνει για το Κύπελλο και πού κολλάνε με όλα αυτά η Λέστερ με τη Λίβερπουλ;

Το ότι δε θα γίνει ο τελικός, νομίζω ότι βολεύονται όλοι. Η διαδικασία όλη κατέληξε σε μία παρωδία που είναι αποτέλεσμα όλης της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Είναι άσχημα τα πράγματα και το έχω πει χίλιες φορές, δεν αφορούν μόνο τα ποδοσφαιρικά θέματα, αλλά και τα οικονομικά, τα πολιτικά, τα κοινωνικά. Δεν υπάρχει υγεία, δεν υπάρχει παιδεία. Όλα φθίνουν. Όπου κι αν κοιτάξετε, η κατάσταση είναι απελπιστικά κακή.

Το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ποιoς κυβερνά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ το αμφισβητούν άπαντες. Όλοι θεωρούν τη διοίκηση της ΕΠΟ ελεγχόμενη. Όλα αυτά που γίνονται κάνουν ακόμα μεγαλύτερο κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ξέρετε κάτι; Οι Έλληνες μπαίνουν στη διαδικασία και βλέπουν τα τελευταία γεγονότα και μετά τα αντιπαραβάλλουν με τα δεδομένα, όπως για παράδειγμα στην Αγγλία, όπου η Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα και έκανε την έκπληξη.

Αυτό δεν έγινε όμως ξαφνικά, από τη μία στιγμή στην άλλη. Υπάρχουν κάποιες υποδομές. Εγώ είχα πάει πριν 20 χρόνια στη Λέστερ, το ΄96, αλλά είχα δει ένα προπονητικό κέντρο που ντρεπόσουν να μπεις. Οι άνθρωποι είχαν απίστευτες εγκαταστάσεις. Επίσης, μέσω της Λέστερ αναδείχτηκε και η αξία του ποδοσφαιριστή. Γιατί στην Ελλάδα έχει μπερδευτεί αυτό. Εδώ παίζουν παίκτες που αρέσουν σε κάποιους δημοσιογράφους και υπάρχει αυτό το αλισβερίσι. Από την εποχή τη δικιά μου υπήρχε και τότε είχα μιλήσει για ρουφιάνους συμπαίκτες. Δεν παίζουν αυτοί που έχουν αξία. Εδώ βγήκε ο αντιπρόεδρος της Λέστερ και είπε ότι ο Βάρντι ερχόταν στις πρωινές προπονήσεις μεθυσμένος. Αυτό ήταν ο τρόπος ζωής του, ο οποίος δεν είναι καλός και κάνει κακό σε αυτόν. Αλλά αυτοί έβλεπαν ότι μέσα στο γήπεδο είναι ο καλύτερος παίκτης. Δεν τον αδίκησαν. Έπαιξε.

Στην εποχή μου, θυμάμαι, ότι για να παίζεις μπάλα, παράδειγμα, στον Ολυμπιακό, έπρεπε να τα είχες καλά με συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας. Αν δεις, σε όλη την Ευρώπη προωθούνται οι αξίες, ενώ εδώ όλα είναι με το μέσον παντού. Ποιον έχεις φίλο ρεπόρτερ να σε αβαντάρει και εσύ να του ρουφιανεύεις ό,τι γίνεται στα αποδυτήρια.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει γιατί δεν το θέλουμε εμείς οι ίδιοι. Όσον αφορά την αναβολή, να δείτε ότι δεν θα γίνει καθόλου τελικός. Εμείς είμαστε ικανοί να οδηγήσουμε τον αγώνα σε διακοπή, σε τελικό που παίζεται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Είμαστε απίστευτη ράτσα. Δηλαδή να πλακώνονταν οι παίκτες μεταξύ τους και να το διέκοπτε ο διαιτητής. Είμαστε φοβεροί. Αυτό που έγινε με την αναβολή, πιστεύω ότι συμφέρει άπαντες. Ξεκίνησαν οι διοικήσεις των ομάδων με ανακοινώσεις εκατέρωθεν, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμιτίζουν το κλίμα και να οπλίζουν τα χέρια των ανεγκέφαλων οπαδών. Με αφορμή τις απεργιακές συγκεντρώσεις, θεωρώ πως βόλεψε τους πάντες. Ακόμα και οι παίκτες δεν θέλουν να παίξουν έτσι. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να θέλει να παίξει σε άδειο γήπεδο. Κανένας στον κόσμο. Δεν θα καταλάβουν καν ότι παίζουν σε τελικό. Ένα ξενέρωμα θα είναι.

Σας είπα για τη Λέστερ. Στη Λίβερπουλ, αυτοί οι οπαδοί που δημιούργησαν αυτή την καταπληκτική ατμόσφαιρα, είναι οι ίδιοι που πρόσφατα έφυγαν στο 70΄ επιδεικτικά, διαμαρτυρόμενοι για τις ακριβές τιμές στα εισιτήρια σε συνάρτηση με αυτό που τους προσφέρει η ομάδα τους. Είναι οι ίδιοι οπαδοί που διεκδικούν κάτι καλύτερο. Εδώ στην Ελλάδα οι οργανωμένοι γίνονται και υπάλληλοι των προέδρων τους και πάνε και μαζί παρέα στο γήπεδο.

Ο τελικός Κυπέλλου σε όλες τις χώρες θεωρείται γιορτή. Κόπα ντελ Ρέι, οι τελικοί των Άγγλων στο Γουέμπλεϊ που διατηρούνται κάποια πράγματα εθυμοτυπικά. Εμείς το έχουμε ξεφτιλίσει. Η πλάκα είναι ότι στην Ελλάδα η κοινή γνώμη ξέρει τους ενόχους. Αυτό που τρελαίνει τον κόσμο είναι ότι δεν τιμωρείται κανείς. Η κοινωνία γνωρίζει τι φταίει. Αν πας σε ένα καφενείο και ρωτήσετε τους μπαρμπάδες, θα σου πούνε τι ακριβώς συμβαίνει. Μήπως τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα από το θέαμα που προσφέρουν τα άλλα κράτη;

Πάντως είναι άλλη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως κατάμαυρη σελίδα είναι, αν και το πήρατε αψήφιστα εκεί κάτω στην Αθήνα, ότι δεν κατέβηκε μία ομάδα να παίξει σε επαναληπτικό ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας για συγκεκριμένους λόγους. Χαρακτηρίζω επίσης φιάσκο το γεγονός ότι άλλα συμφώνησε ο υφυπουργός με τον Γκιρτζίκη και άλλα έγιναν. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Τι περιμέναμε όμως από δαύτους. Μιλάμε για την ίδια ΕΠΟ που πήρε πλαστή φορολογική ενημερότητα από άλλη εφορία απ΄ αυτή που ανήκει. Ε, αυτοί πώς θα κρατούσαν τον λόγο τους απέναντι στον Κοντονή;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags