Facebook Pixel Πεπ, στη Σίτι θα'ναι δύσκολα τα πράγματα!
| 2016-05-09 16:53:00

Πεπ, στη Σίτι θα'ναι δύσκολα τα πράγματα!

Πεπ, στη Σίτι θα'ναι δύσκολα τα πράγματα!

Την πολλή δουλειά που έχει το καλοκαίρι να κάνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα για να μετατρέψει και πάλι την Μάντσεστερ Σίτι σε μία ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα, δεν χρειαζόταν κανείς να δει τα τελευταία παιχνίδια για να το καταλάβει. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, που χειρίστηκε με εξαιρετική αξιοπρέπεια την απομάκρυνση του από τον πάγκο τον citizens είχε μια μεγάλη ευκαιρία να αποχαιρετήσει τα Eastlands με τη συμμετοχή στον τελικό του Champions League, αλλά πολυ απλά την έχασε!

Γιατί αυτό που ενόχλησε τους περισσότερους φίλους της Σίτι δεν ήταν ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ αλλά το ότι η ομάδα τους δεν προσπάθησε και δεν προέβαλλε την παραμικρή αντίσταση μέσα στο γήπεδο κυνηγώντας και εξαντλώντας την παραμικρή ευκαιρία για πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι στη Μαδρίτη. Και ναι μεν μπορεί να γίνει κουβέντα πως αυτή τη φορά έφτασε πιο μακριά από ποτέ στο Champions League, με έναν ημιτελικό στην διοργάνωση που σε επίπεδο ευρωπαϊκο δεν είχε γνωρίσει από την άνοιξη του 1971, ωστόσο η πικρή αλήθεια είναι πως η τελική σούμα βγάζει μείον! Ο Πελεγκρίνι πήρε μία ομάδα πριν τρία χρόνια που ήταν σε πολύ καλό σημείο από τον προκάτοχό του, τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα την πρώτη σεζον άλλα τα δύο επόμενα χρόνια οχι μονο εδω κατάφερε να κάνει βήματα μπροστά αλλα αντίθετα οπισθοχώρησε!

Αυτή τη στιγμή μάλιστα η Σίτι κινδυνεύει σε περίπτωση που η Γιουνάιτεντ φύγει νικήτρια από το "Άπτον Παρκ"το βράδυ της Τρίτης κοντά στην Γουέστ Χαμ, να μείνει εκτός του Champions League της επόμενης περιόδου! Κάτι που θα φανταζε αδιανόητο στους περισσότερους στο ξεκίνημα της χρονιάς. Θυμίζω πάντως πως από αυτή εδώ τη στήλη ήδη είχα προειδοποιήσει από το περασμένο καλοκαίρι πως η Σίτι θα έχει πρόβλημα, ακόμα και για να είναι εντός της τετράδας μέσα στη σεζόν. Και επέμενα τον Σεπτέμβριο παρά το ξεκίνημα της με πέντε νίκες στο πρωτάθλημα πως εξαρτάται πάρα πολύ από τρεις παίκτες τον Κομπανί τον Τουρέ και τον Αγουέρο που ειναι όμως πολύ εύθραυστοι και τυχόν ταυτόχρονη απουσία τους θα εκτροχιάσει την ομάδα! Συνέβη και δεν διεκδικώ δάφνες για αυτό αλλά ήταν ολοφάνερο πως παρά τον πανάκριβο ρόστερ και επίσης σημαντικούς άλλους παίκτες όπως ο Σίλβα και ο Χαρτ συν τους Ντε Μπρόινε και Οταμέντι αν για κάποιο λόγο η τριάδα της σπονδυλικής στήλης έλειπε θα συμπαρέσυρε όλο το οικοδόμημα!

Ο Γκουαρντιόλα έρχεται με σκοπό να αλλάξει πολλά. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ούτε ο Τουρέ θα είναι μέσα στα πλάνα του, ούτε αυτός ο Κομπανί που υπο άλλες συνθήκες θα ηταν ηγέτης. Ομως λόγω τραυματισμών εννοειται πως δεν μπορεί να αποτελέσει μία μακροπρόθεσμη αξιόπιστη λύση. Ο Καταλανός τεχνικός είναι βέβαιο επίσης πως δεν μπορεί να βρει στο πρόσωπο ποδοσφαιριστών όπως ο Νάβας, ο Σανιά ο Κλισι και ο Φερνάντο τα εχέγγυα που χρειάζεται αγωνιστικά το στυλ που έχουμε δει να επιλέγει! Το ίδιο ισχύει για τον Ζαμπαλετα, τον Μανγκαλά τον Μπονί, πιθανώς και τον Στέρλινγκ που πρόκειται για μια τεράστια αγωνιστική απογοήτευση για σχεδόν 50 εκατομμύρια λίρες!

Θέλει λοιπόν ξεκάθαρα πέντε ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής αλλα και τρεις ρολίστες για να είναι ξανά ανταγωνιστική η Σιτι στο επίπεδο που την είχαμε συνηθίσει. Τα χρήματα εννοείται πως υπάρχουν, ωστόσο ο αγωνιστικός προσανατολισμός του Γκουαρντιόλα δεν καλύπτεται απο παίκτες που υπάρχουν στην αγορά διαθέσιμοι συνεπώς θα χρειαστεί να μπει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γίνει αυτή η δεκάδα των προσθηκών που είναι απαραίτητη!

Για πρώτη φορά ο Καταλανός τεχνικός θα έχει τόσο δύσκολο έργο γιατί και στη Βαρκελωνη είχε βρει μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα με ένα πλούσιο ρόστερ από τον Ράικαρντ και στο Μόναχο πήγε τη στιγμή που είχε κατακτηθεί από τον προκάτοχό του Γιούπ Χάινκες το περίφημο τρεμπλ για τη Μπαγερν το 2013. Τώρα είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να γκρεμίσει για να ξαναχτίσει, κάτι που ποτέ δεν είναι εύκολο σε καμιά ομάδα και σε καμιά εποχή. Ίσως η επόμενη χρονιά να είναι μία μεταβατική για την Μάντσεστερ Σίτι αφού ακόμα και με τον Γκουαρντιόλα στο πάγκο θα είναι δύσκολο να διατηρήσει την θέση της στη τετράδα, για να μην κάνουμε κουβέντα για τον τίτλο!

Είναι μία μεγάλη πρόκληση, την οποία φυσικά έχει την ικανότητα να την φέρεις πέρας αυτό σου εδώ θα δούμε πραγματικά το τι μπορεί να κάνει. Όσο για τη Σίτι τουλάχιστον έχει εξασφαλίσει έναν εξαιρετικό προπονητή για την επόμενη μέρα που έτσι κι αλλιώς θα ήταν δύσκολη αφου η ομάδα που είχε χτίσει ο Μαντσίνι έφτασε οριστικά στο τέλος εποχής με την ήττα στη Μαδρίτη! Θα εχουν ενδιαφέρον παντως οι επόμενοι μήνες και οι κινήσεις που θα κανει ο Πεπ που σύμφωνα με ενα γκάλοπ της βαυαρικής ραδιοφωνίας διχάζει τον κοσμο αν φεύγει ως πετυχημένος ή ως αποτυχημένος απο τη Μπάγερν αφού παρά τα τρία σερί πρωταθλήματα έπεσε τρεις φορές στο εμπόδιο των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πηγή: england365.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags