Facebook Pixel "Για να πάρει ο Κόκκαλης πρωτάθλημα έχτισαν παράγκες, βίλες πολυτελείας κλπ"
| 2016-05-11 15:10:00

"Για να πάρει ο Κόκκαλης πρωτάθλημα έχτισαν παράγκες, βίλες πολυτελείας κλπ"

"Για να πάρει ο Κόκκαλης πρωτάθλημα έχτισαν παράγκες, βίλες πολυτελείας κλπ"

O Ηλίας Ατματσίδης σε δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis" θυμήθηκε τα πρώτα χρόνια του Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, θέλοντας να καταδείξει πως ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη χρειάζεται χρόνο

ο παλαίμαχος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, Ηλίας Ατματζίδης και αναφέρθηκε στο αποψινό ματς μεταξύ των δύο ομάδων για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα του ΠΑΟΚ, καταθέτοντάς την άποψή του για το τί πρέπει να γίνει προκειμένου ο Δικέφαλος του Βορρά να πρωταγωνιστήσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι περιμένει από το αποψινό ντέρμπι:
«Κανείς δεν ξέρει τι θα δούμε και είναι λογικό μετά από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Είναι μεγάλο το διάστημα της διακοπής. Δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες και σε τι κατάσταση θα είναι. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για την ΑΕΚ επειδή ανέλαβε ο Μανωλάς».

Για την παράμετρο της άδειας Τούμπας: «Σίγουρα συμβάλλει και αυτό. Φαντάσου να είσαι ποδοσφαιριστής και να πρέπει να παίξεις σε άδειο γήπεδο. Με τι διάθεση θα το κάνεις; Ωστόσο, είναι υποχρεωμένοι οι παίκτες να προσαρμοστούν σε τέτοιες συνθήκες. Έχω παίξει κι εγώ πολλές φορές σε άδειο γήπεδο και είναι πολύ άσχημη η εικόνα και για τους παίκτες, και για τους ποδοσφαιριστές και για όσους παρακολουθούν το γήπεδο από την τηλεόραση. Ένα γεμάτο γήπεδο ίσως δυσκόλευε περισσότερο την ΑΕΚ. Τώρα ίσως το παιχνίδι να είναι πιο ισορροπημένο».

Για το ποιος θεωρεί ότι έχει τον πρώτο λόγο: «Με βάση την άδεια Τούμπα και την εικόνα που έδειξε δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα καλυτέρευσε με τον Ίβιτς, όμως, έχει δείξει μεγάλη αστάθεια. Από τη στιγμή που λείπει και ο κόσμος πιστεύω ότι θα δυσκολευθεί πολύ. Η ΑΕΚ το τελευταίο δίμηνο με τον Πογέτ έδειξε προβληματική εικόνα, αλλά είμαι πιο αισιόδοξος τώρα λόγω Μανωλά. Ξέρω πώς δουλεύει, έχει πλάνο, στρατηγική και νομίζω θα είμαι καλύτεροι από ότι πριν. Δεν μπορούμε, πάντως, να ρισκάρουμε ποιος θα είναι ο καλύτερος».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Αν και δεν θέλω να μπω στα ενδοοικογενειακά του ΠΑΟΚ, επειδή πέρασα από την ομάδα και πρόσφερα σε αυτήν θα πω την άποψή μου. Με την έλευση του Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έχει λύσει πολλά προβλήματα. Αν δεν υπάρχει, άλλωστε, χρήμα στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Συμμάζεψε οικονομικά την ομάδα, δημιούργησε καλές εγκαταστάσεις, αλλά δεν βρήκε σταθερότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές και δε βοηθάει αυτό. Καλά θα κάνουν αυτοί που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ θα συστρατευθούν δίπλα στον Σαββίδη. Ας κάνουν ένα φλας μπακ να δουν ποιοι κατέστρεψαν τον ΠΑΟΚ πριν τον Σαββίδη και θα καταλάβουν πολλά περισσότερα. Καλά θα κάνουν να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας γύρω από τον Σαββίδη και να τον βοηθήσουν γιατί έδωσε όραμα και προοπτική. Μπορεί αγωνιστικά να μη βρίσκεται για την ώρα σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά σε βάθος χρόνου θα είναι καλύτερος στο μέλλον. Από τη μια στιγμή στην άλλη δεν μπορεί να γίνει μια ομάδα. Αν θυμάστε, και ο Κόκκαλης για να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα πέρασαν τέσσερα χρόνια, έχτισαν παράγκες, βίλες πολυτελείας κλπ. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια ομάδα σε 2-3 χρόνια. Θέλει πλάνο, δουλειά και άλλα πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρώσταγε μέχρι τώρα σε όποιον μιλά ελληνικά και πλέον νοικοκυρεύτηκε. Δεν σημαίνει, όμως, ότι επειδή ο ΠΑΟΚ είναι καλά οικονομικά ότι αρκεί η 4η, 5η θέση; Είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι δυνατός αν και εφόσον κάποιοι σταματήσουν να μιλάνε και αρχίσουν να εργάζονται περισσότερο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags