Facebook Pixel Η (απροστάτευτη) ΑΕΚ φάντασμα με τον... τροχονόμο στο τέρμα
| 2016-05-12 18:51:00

Η (απροστάτευτη) ΑΕΚ φάντασμα με τον... τροχονόμο στο τέρμα

Η (απροστάτευτη) ΑΕΚ φάντασμα με τον... τροχονόμο στο τέρμα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το νεο ναυάγιο της ΑΕΚ στην Τούμπα με τους γνωστούς αρνητικούς πρωταγωνιστές από τον ΠΑΟΚ που αγωνιστικά ήταν καλύτερος

Η ΑΕΚ είχε πολλά δεδομένα υπέρ της πριν απ' αυτό το ματς. Κάτι που φάνηκε στην εκκίνηση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να αργεί να μπει στο ματς λόγω της απραξίας. Τουλάχιστον εκείνη είχε δώσει δυο ματς από το φινάλε της κανονικής περιόδου και μετά. Εκεί βάζει το...νυστέρι του ο Μάνταλος που χαρίζει τρείς κάρτες σε Κίτσιου, Τζιόλη και Μαλεζά. Ο Καραισαριδης ανακαλύπτει τρόπο να μην μετρήσει το πέναλτι που έχει καταλογίσει ο Μάνταλος. Μετά απ' αυτά έπεται η κατάρρευση, έστω κι αν ήρθε το γκολ του Γιόχανσον με το δώρο του Γλύκου. Επιπλέον ύστερα από το 25-30' οταν το ματς έχει γίνει ροντέο, ο Τζιμπούρ είναι τυχερός που μένει ως το τέλος μέσα.

Βέβαια τα παραπάνω τα συζητάς αλλά εκείνο που μένει είναι η αναλλοίωτη και σταθερά τραγική εικόνα της ΑΕΚ σε ένα ματς που νομίζεις πως έχει βγει από καρμπόν μ' εκείνο του πρώτου γύρου. Έστω κι αν έλειπε ο Μακ, υπήρχε ο Γκάρι με τον Ζαιρο που ξέρεις πως θα έρθει η στιγμή που κατι θα κάνουν. Υπάρχει ο Πέλκας που πάντα κάτι θετικό θα παρουσιάσει μέσα στο παιχνίδι. Κι υπάρχει κι ο Μυστακίδης για τον οποίο έχω γράψει καλά λόγια από την εκκίνηση της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ ηταν καλύτερος από την ΑΕΚ γιατί διαθέτει κάποιους παίκτες να κανουν την κρίσιμη προσωπική ενέργεια.

Όλα όσα βλέπουμε απ' αυτή την ομάδα εδώ και και 2.5 μήνες είναι απολύτως φυσιολογικά για μένα. Γι' αυτό κι είχα επαναλάβει μονότονα μετά τις νίκες στα ντέρμπι και ειδικά μετα από εκείνη με τον Παναθηναϊκό πως ο Πογετ δεν είναι θαυματοποιός. Για το αναμενόμενο κλαταρισμα είχα γράψει και μιλήσει. Η ΑΕΚ πέρα από λάθος σχεδιασμό το καλοκαίρι, έχει θέμα με τις αντοχές και τα τρεξίματα της. Πάνω απ' όλα όμως στερείται παικτών με προσωπικότητα. Η ομάδα παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης στους εκτός έδρας αγώνες. Το να παρουσιάζονται οι ποδοσφαιριστές χωρίς τσαγανό και τσαμπουκα στα ματς εκτός ΟΑΚΑ με ολους τους προπονητές που είχε φέτος, καταδεικνύει την σοβαρότητα του προβλήματος. Δίχως το καλό σερί του Ανέστη και τον κοσμο της στα τρια νικηφόρα ντέρμπι που είχε και πολλή τύχη, η ΑΕΚ θα είχε τερματίσει κοντά σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο.

Η ευθύνη γι' αυτό που βλέπουμε φέτος έχει ονοματεπώνυμά πολλά απο πάνω προς τα κάτω στην ιεραρχία κι όλοι τα ξέρουμε. Η διοίκηση δεν έχει φροντίσει επαρκώς να βάλει φρένο με κάποιον τρόπο σε αυτή την τραγική εικόνα αδιαφορίας που παρουσιάζουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές στο επίμαχο διάστημα. Η ΑΕΚ θέλει υλικό, προπονήτη με προοπτική και ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα για να προοδεύσει. Όπως είναι και προφανές μετά κι από το σημερινό παιχνίδι πως έχει και δουλειά ακόμα μπροστά της να κάνει στο παρασκήνιο. Για ένα ακόμα ματς στην Τούμπα η Ένωση έπεσε θύμα του διαιτητή και των βοηθών, ξέχωρα απο τη δική της τραγική εμφάνιση.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του ας προσπαθήσουν να θωρακίσουν την ομάδα πρώτα απ' όλα αγωνιστικά. Αλλιώς στο ΟΑΚΑ προβλέπεται μεγάλη μοναξιά για τη νέα σεζόν. Με κινήσεις πάντως όπως είναι η ενδεχόμενη παραμονή του τερματοφύλακα...τροχονόμου τα σημάδια δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά.

ΥΓ: Πριν ανέβει το κείμενό βλέπω τα επτάρια να πέφτουν βροχή για τον Μπαρόχα στις κριτικές, οπότε ετοιμαστείτε για καινούργιες περιπέτειες τη νέα σεζόν...

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags