Facebook Pixel Μόνο με Ρομπέρτο βασικό ο Ολυμπιακός!
| 2016-05-13 09:45:00

Μόνο με Ρομπέρτο βασικό ο Ολυμπιακός!

Μόνο με Ρομπέρτο βασικό ο Ολυμπιακός!

Ο Γιάννης Παπαγιάννης γράφει στο SportDog γιατί πρέπει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Ισπανός γκολκίπερ και όχι ο Καπίνο.

Γνωστή από το εξωτερικό η συνήθεια πολλών προπονητών να αλλάζουν τους τερματοφύλακες. Να παίζουν, δηλαδή, με διαφορετικό τερματοφύλακα στο Kύπελλο και με άλλον στο πρωτάθλημα. Συνήθως στους αγώνες του Kυπέλλου βασικός παίζει ο δεύτερος τερματοφύλακας, στον οποίο δίνονται οι ευκαιρίες που δεν του είχαν δοθεί στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά βεβαίως συμβαίνουν σε χώρες που υπάρχει πλούσιο ρόστερ, δυο ισάξιες ενεδεκάδες και οι τερματοφύλακες που δεν είναι βασικοί για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζουν να είναι όλοι στο επίπεδο του ...Μπουφόν!

Παρόμοια στρατηγική ακολούθησε στον Ολυμπιακό τόσο ο Μίτσελ όσο και ο Μάρκο Σίλβα μέχρι τώρα. Γράφουμε "μέχρι τώρα" γιατί πλησίασε η ώρα του τελικού. Τώρα δεν υπάρχουν δοκιμές και ευκαιρίες. Τώρα παίζουν οι καλύτεροι, οι πιο έμπειροι οι πιο δοκιμασμένοι. Και για να γράφουμε την αλήθεια, ο Καπίνο είναι ένας ελπιδοφόρος τερματοφύλακας, αλλά θέλει πολλή δουλειά για να γίνει Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει στο τελικό με όλα τα βαριά χαρτιά και τους ετοιμοπόλεμους παίκτες. Ο Ρομπέρτο δεν είναι δυνατόν να λείπει από τη βασική ενδεκάδα. Δεν είναι μόνο η σιγουριά που εμπνέει στην άμυνα, είναι η και η ψυχολογία νίκης που βγάζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Φαίνεται αυτό πριν καν αρχίσει το ματς. Όταν τους μαζεύει όλους ο Ρομπέρτο και ορκίζονται για τη νίκη.

Ο Σίλβα ξέρει καλύτερα την ομάδα από τον καθένα. Εμείς απλά παρατηρούμε. Η λογική λέει ότι εφόσον ο Ολυμπιακός διψάει για έναν ακόμα τίτλο ο Ρομπέρτο θα παίξει βασικός. Ίσως μάλιστα είναι και το τελευταίο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Ευκαιρία, λοιπόν, να αφήσει εποχή. Κι αυτός και ο Σίλβα μαζί. Δοκιμές σε άλλες ομάδες γίνονται. Στον Ολυμπιακό ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρόεδρε, φέρε πίσω τον παικταρά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags