Facebook Pixel Στο κατς της Λεωφόρου νίκησε η... ΑΕΚ!
| 2016-05-15 22:26:00

Στο κατς της Λεωφόρου νίκησε η... ΑΕΚ!

Στο κατς της Λεωφόρου νίκησε η... ΑΕΚ!

Μετά από ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και... ξύλο, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1, κάνοντας μεγάλο "δώρο" στην ΑΕΚ. Γκολάρες από Μπεργκ, Χαρίση. Με δέκα ο ΠΑΟΚ από δολοφονικό μαρκάρισμα του Τζιόλη.

Ένας ΠΑΟΚ ψυχωμένος κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο "Χ", παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό του αγώνα. Έτσι, με αυτό το αποτέλεσμα, αν η ΑΕΚ νικήσει τον Πανιώνιο περνάει στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ.

O Αντρέα Στραματσόνι έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στα χαφ τον Γιώργο Κουτρουμπή, επιλέγοντας τον Στιλ στο τέρμα, τους Ταυλαρίδη - Μολέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Μέστο δεξιά και τον Νάνο αριστερά. Μπροστά από τον Κουτρουμπή ήταν οι Αμπέντ και Ζέκα, με τον Βιγιαφάνιες να παίρνει θέση πίσω από τους προωθημένους Μπεργκ και Λέτο.

Από την άλλη μεριά ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Τζαβέλλα - Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, τον Λέοβατς αριστερά και τον Κίτσιου δεξιά. Ο Τζιόλης ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του, τους Χαρίση και Τσίμιροτ, με τους Ροντρίγκες, Μακ στα άκρα και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Γκρίνια, γκρίνια και "καρατιά" Τζιόλη!

Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο ρυθμό από τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα και μόλις στο 8' θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Βιγιαφάνιες πήρε την κάθετη από τον Λέτο, έβγαλε παράλληλα στον Σουηδό, που πλάσαρε, αλλά ο Γλύκος είπε "όχι". Οι Πράσινοι έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή του Δικεφάλου του Βορρά, που έδειχνε να έχει θέματα στον χώρο της μεσαία γραμμής.

Στο 20' άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς, καθώς ο Τζιόλης έκανε ένα δολοφονικό μαρκάρισμα με τις τάπες στον Ζέκα και δικαίως αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κύζα. Μετά από αυτή την εξέλιξη το ματς είχε πολλά νεύρα και γκρίνια σε κάθε φάση από τους παίκτες των δύο ομάδων, ειδικά από Τζαβέλλα και Λέτο που άνοιξαν μια μικρή βεντέτα.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε πιο καλά τους χώρους και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να φτιάξει σημαντικές φάσεις παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ένα σουτ του Λέτο (30') και ένα του Αμπέντ (40') ήταν οι μοναδικές στιγμές για τους Πράσινους, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί για πρώτη φορά με τον Ροντρίγκες στο 42'.

Γκολάρες από τα... αποδυτήρια!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, αφού 25 δεύτερα από την σέντρα ο Λέτο έβγαλε την μπαλιά στον Μπεργκ, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό αριστερό σουτ από δύσκολη γωνία, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Γλύκου.

Κι όμως, η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Ο Ροντρίγκες έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά, έστρωσε στον Χαρίση έξω από την περιοχή, που έκανε εξαιρετικό σουτ και έφερε το ματς στα ίσια στο 49'.

Η συνέχεια στιγματίστηκε από πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, ξύλο, ένταση και νεύρα, με αναγκαστικές αλλαγές για τον ΠΑΟΚ λόγω τραυματισμών και μία μοναδική στιγμή με το δοκάρι του Μπεργκ στο 77'.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν έγινε απολύτως τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για το γκολ, αλλά να μην τα καταφέρνει και τον ΠΑΟΚ να κρατάει σχετικά εύκολα την ισοπαλία, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 20'

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ - Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο- Ζέκα, Κουτρουμπής (78’ Καλτσάς), Αμπέντ (60’ Μπουμάλ) -Βιγιαφάνιες- Μπεργκ, Λέτο.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος -Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς- Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης- Ροντρίγκες (78’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης, Μακ (60’ Ζάιρο, 68’ Σκόνδρας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags