Facebook Pixel Τόσοι αντίπαλοι, τόσο δυνατός ΠΑΟΚ…
| 2016-05-16 11:42:00

Τόσοι αντίπαλοι, τόσο δυνατός ΠΑΟΚ…

Τόσοι αντίπαλοι, τόσο δυνατός ΠΑΟΚ…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την τεράστια προσπάθεια του ΠΑΟΚ παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα ενώ στέκεται και στις αποφάσεις του Κύζα που σφύριζε με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Κάνει μεγάλη προσπάθεια ο ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς, οι παίκτες του! Κέρδισαν την ΑΕΚ, χθες πήραν και έναν πόντο από τον Παναθηναϊκό, αλλά… ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη!

Κατ’ αρχάς πάμε να δούμε πόσοι είναι οι αντίπαλοι και τα εμπόδια που έχει να ξεπεράσει αυτή η ομάδα, όπως φάνηκαν χθες και όχι μόνο:

Αρχικά ο ΠΑΟΚ μπαίνει να παίξει σε έναν κρίσιμο αγώνα χωρίς τον σούπερ σταρ της ομάδας (Μπερμπάτοφ), χωρίς τον πιο δυναμικό του αμυντικό, χωρίς και τον πολύτιμο για το κέντρο Κάτσε και φυσικά τον Κωνσταντινίδη. Το 45ο παιχνίδι του με αρκετούς απόντες!

Ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται χθες να παίξει για 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο, μια και… κόλλησε το μυαλό του Τζιόλη και για πρώτη φορά πήρε κόκκινη κάρτα στην εντός Ελλάδας παρουσία του.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χθες και χωρίς τον Μακ! (Έχει πλάκα να είδε κανείς τον Σλοβάκο να υπάρχει στο γήπεδο και να αγωνίζεται…)

Κάποια στιγμή πάει να μπει ο Ζάιρο…πάει και αυτός μετά από λίγα λεπτά.

Όλα αυτά σε μία διοργάνωση όπου… ο καθένας παίζει όποτε θέλει και όποτε τον βολεύει, ενώ ο ΠΑΟΚ «πρέπει» να παίζει ανά τρεις ημέρες! (Φοβερά πράγματα).

Σε διοργάνωση όπου ο ΠΑΟΚ δεν έχει κόσμο μαζί του στα δύο πρώτα εντός έδρας ματς…

Στα πλέι οφ που γίνονται στον ενδέκατο μήνα της σεζόν γι’ αυτούς τους παίκτες του Δικεφάλου, σε ομάδα που μετράει πάνω από 37 θλάσεις!

Σε διαδικασία όπου ο Δικέφαλος έχασε έναν ακόμη παίκτη στο πρώτο αγώνα (Κάτσε) και άλλους δύο χθες (Τζιόλη-Ζάιρο)!

Κι’ όμως μέχρι στιγμής αυτός ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει πόσο δυνατός είναι! Τώρα έρχεται η ώρα να αποδείξει ότι είναι και ο καλύτερος! Γιατί είναι…

Η αρχή θα γίνει στον επόμενο αγώνα με τον Πανιώνιο, που είναι και ο πιο σημαντικός των πλέι οφ…

Στη Λεωφόρο θα βλέπαμε άλλο ματς, αν ο Τζιόλης δεν έπαιρνε κόκκινη κάρτα στο 20΄. Δεν ξέρουμε ποιος θα κέρδιζε, αλλά όπως φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, η ομάδα του Ίβιτς μπήκε να παίξει, να δημιουργήσει, για να πάρει τη νίκη.

Μετά την αποβολή ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω από την μπάλα, πήρε παθητικό ρόλο και τα κατάφερε αρκετά καλά, αφού πέρα από το τελικό 1-1δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο, που έκανε οκτώ τελικές, αλλά μόνο μία-δύο σημαντικές φάσεις.

Όσοι αγωνίστηκαν για τον ΠΑΟΚ έβγαλαν ψυχή, είχαν μέγιστο πάθος και αυτό αναγνωρίζεται από τον απαιτητικό κόσμο της ομάδας.

Ο πόντος είναι χρήσιμος (όσο και οι βαθμοί που δεν πήρε ο Παναθηναϊκός) αλλά όχι και καθοριστικός. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται εκτός έδρας νίκη και έχει άλλες δύο ευκαιρίες…

* Στο τέλος (όπως το προσπαθούμε συνήθως) θα σχολιάσουμε και τον διαιτητή. Ο Κύζας πήρε σωστές αποφάσεις στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, εκτός ίσως από μία ακόμη κάρτα στον Κουτρουμπή (πέρα από αυτή που πήρε) για ένα ακόμη τάκλιν στον Κίτσιου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μία αγκωνιά στον Αθανασιάδη σε διεκδίκηση της μπάλας. Ήταν ισορροπημένα τα σφυρίγματά του και δίκαιη η αποβολή Τζιόλη. Εκεί έπρεπε να τηρήσει τον κανονισμό…

Μόνο ο ίδιος ο Κύζας όμως μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν τήρησε τον κανονισμό στο… «f… off» που του φώναξε στα μούτρα ο Μπεργκ στο 40΄ γιατί δεν τήρησε τον κανονισμό στο… «άντε γαμ… ρε μαλ…» που είπε στα μούτρα του Αλεξέα ο Ταυλαρίδης, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου!

Πώς γίνεται αυτός ο… άτιμος ο κανονισμός να ισχύει (πάντα) για τον ΠΑΟΚ και όχι για τους αντιπάλους του; (Όπως δηλαδή και για τον Τζιμπούρ αφού τελείωσε το πρώτο ματς. Γιατί ο ΠΑΟΚ χάνει παίκτες, οι άλλοι όμως όχι).

* Με αυτά και με αυτά… είδαμε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι, όπου έγιναν πολλά και διάφορα και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κερδίσει. Άντε να δούμε πότε… θα γίνουν όλα όπως πρέπει για να πάρει αυτή η ομάδα και ένα τρίποντο μακριά από την Τούμπα.

Αλλά και οι Παναθηναϊκοί τι να πουν που δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι φέτος…

* Από εκεί και πέρα γιατί στον ΠΑΟΚ χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να καταλάβουν ότι ΔΕΝ πρέπει να παίξουν την Τετάρτη, αλλά κανονικά μαζί με τους άλλους, όταν γίνει ο αγώνας Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (προφανώς την Παρασκευή) δεν το έχουμε καταλάβει… Αυτό είναι αυτονόητο και ούτε καν θέμα δεν πρέπει να γίνει. Θα ξεκουραστούν οι άλλοι, θα ξεκουραστεί και ο ΠΑΟΚ!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags