Facebook Pixel Ντροπή για το ποδόσφαιρο αυτός του Ολυμπιακού!
| 2016-05-18 14:15:00

Ντροπή για το ποδόσφαιρο αυτός του Ολυμπιακού!

Ντροπή για το ποδόσφαιρο αυτός του Ολυμπιακού!

ΕΠΙΚΕΣ ατάκες Γιώργου Μύρτσου για τον τελικό! Ποιος παίκτης τον τρέλανε και γιατί; Ο Φορτουνάκος, η χασαποταβέρνα "Μανώλης Ανέστης" και το φωτομοντέλο! Απολαύστε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά της ΑΕΚ, τα οποία απέδειξαν ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο. Το ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι χθες, το έδειχναν με τα μάτια τους. Υποτίθεται ότι ήταν υποδεέστεροι, λόγω του μπάτζετ, αλλά καθρέφτης κάθε ομάδας ήταν το γήπεδο. Οι παίκτες της ΑΕΚ τούς τσαλαπάτησαν και πήραν με νταηλίκι αυτό που ήθελαν, κόντρα στις μπαλαρίνες του Ολυμπιακού.

Αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι στον χθεσινό τελικό. Για παράδειγμα οι παίκτες του Ολυμπιακού περίμεναν μία βοήθεια από τον διαιτητή, γιατί έτσι είναι μαθημένοι. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει χάσει δύο ματς φέτος από την ΑΕΚ, γιατί οι διαιτητές έχουν μάθει ότι υπάρχει ο φόβος του Μελισσανίδη. Ο συστημικός διαιτητής εύκολα σφάζει τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη ή τον Παναθηναϊκό του Αλ Αφ Ούζου. Την ΑΕΚ του Μελισσανίδη όμως, δεν μπορεί να την κοντράρει. Έτσι φτάσαμε η ΑΕΚ που έχει ρόστερ Β και μισό Εθνικής, να κάνει δύο νίκες φέτος με τον Ολυμπιακό.

Στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει ποτέ εξυγίανση, γιατί σε όποιο κομμάτι της κοινωνίας και να δούμε υπάρχει... παρά! Παραδικαστικό, παραπαιδεία κ.ο.κ. Έτσι υπάρχει και παραποδόσφαιρο. Αυτό που έγινε αντιληπτό από τη φετινή σεζόν, είναι πως βρέθηκε το αντίπαλο δέος για το μεγάλο αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι όταν τα βουβάλια τσακώνονται, την πληρώνουν τα βατράχια. Μόνο εναντίον της ΑΕΚ είδαμε 50ρίσιες διαιτησίες φέτος στον Ολυμπιακό, κι αυτό αποδεικνύει ότι βρέθηκε το αντίπαλο δέος στο μεγάλο αφεντικό. Αλλά εξυγίανση μην περιμένετε. Όσο θα δούμε ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία και επιστροφή στις αγορές, άλλο τόσο θα δούμε και εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στα αγωνιστικά ξανά, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο να υπάρχει ποδοσφαιριστής με το όνομα Ντα Κόστα. Αυτός δεν βρίσκει συμπαίκτη ούτε σε ραντεβού! Κλείνει ραντεβού με συμπαίκτη του και πηγαίνει αλλού. Ο Μαζουακού από την άλλη, παίζει μόνο για πάρτη του. Και με την απόδοσή τους εξέθεσαν τελείως τον Ρομπέρτο, που δεν φταίει σε κανένα γκολ. Δεν υπήρχε καμία διαγώνια κάλυψη στο πρώτο γκολ και στο δεύτερο ο Μαζουακού παράτησε στην κούρσα τον Τζιμπούρ!

Πολύ μεγάλο λάθος έκανε ο Σίλβα με την 11άδα που παρέταξε. Είναι αστείο αυτό το παλικαράκι, ο Ερνάνι, που του έχει μείνει το κουσούρι και πέφτει μόνο του κάτω, για να πάρει πέναλτι. Αν έβλεπες τον πάγκο του Ολυμπιακού, ήταν έξω παίκτες όπως ο Σιόβας, ο Τσόρι, ο Καμπιάσο, ο Πάρντο. Τους βάζεις βασικούς χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Τσόρι είναι φτιαγμένος γι΄ αυτά τα ματς, την ώρα μάλιστα που ο Φορτουνάκος ήταν χαμένος. Τον Σιόβα τον βάζεις και έμενα πόδι, αντί του Ντα Κόστα. Ο Κασάμι δεν έκανε τίποτα και έτρεχε ο Μιλιβόγιεβιτς χωρίς να έχει καμιά βοήθεια από τα μπακ. Τον Φουστέρ τον βάζεις για να σου πάρει τίτλο; Του κάνεις ένα συμβόλαιο και τον βάζεις τιμής ένεκεν για να πανηγυρίσει, αν το παιχνίδι πηγαίνει καλά.

Και είναι φτηνή η δικαιολογία του Σίλβα ότι ο Ολυμπιακός είχε έναν μήνα να παίξει μπάλα, γιατί έχει κάνει ένα δυνατό φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Και η ΑΕΚ, άλλωστε, ένα ματς έχει παίξει όλο αυτό το διάστημα, εναντίον του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ! Και είχε και περισσότερα προβλήματα. Άρα δεν δικαιολογείται από το γεγονός ότι είχε έναν μήνα να παίξει επίσημο ματς. Αν η διαφορά του ενός αγώνα έφτανε ώστε να κρίνει τον τελικό, έχει προχωρήσει πολύ το ποδοσφαιρο ή ο Μάρκο Σίλβα.

Να πω κάτι και για τον κυρ Σάββα: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις! Φώναζε σε δηλώσεις του μετά το ματς πρωταθλήματος, που ο Ολυμπιακός είχε χάσει για πρώτη φορά από την ΑΕΚ, ότι θέλει την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου. Τώρα τι λέει;

Το γκολ που έφαγε η ΑΕΚ, το έπνιξε ο Ανέστης. Ποιος Ανέστης; Έχουμε μία χασαποταβέρνα εδώ στη Θεσσαλονίκη, "Μανώλης Ανέστης". Για εκεί είναι αυτός ο παίκτης. Ελπίζω αυτή η επιτυχία να μην κοιμίσει την ΑΕΚ, γιατί θέλουν σοβαρή ενίσχυση. Και στη θέση του τερματοφύλακα και στους στόπερ και στο κέντρο και στην επίθεση. Και όταν λέω ενίσχυση, εννοούμε με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Δεν μπορεί να κατεβαίνει με βασικό τον Βάργκας. Εκείνος που ξεχωρίζει στην ΑΕΚ, είναι ο Γιόχανσον στο κέντρο.

Δύο λόγια και για τον Αραβίδη, που είναι παλικάρι και κάνει πολύ καλά αυτό που ξέρει να κάνει. Τι ξέρει να κάνει; Να βγάζει ΑΕΚτζηδιλίκι, γιατί είναι και οπαδός της ομάδας και να παίζει ως ένας καλός... αμυντικός επιθετικός. Έκανε την καλύτερη άμυνα στον Μαζουακού χθες, που δεν τον άφησε να πάρει πρωτοβουλίες για τον Ολυμπιακό. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ, άλλωστε, ήταν να κρατήσει το 0 στην άμυνα. Και μπροστά έτρεχε μόνο ο τρελός Τζιμπούρ και ο Αραβίδης αν προλάβαινε. Ακόμα και ο Γκάλο, για τον οποίο έχω πολύ καλή άποψη, δεν έκανε ανεβάσματα. Ο στόχος τους ήταν να μη φάνε γκολ. Οι πριμαντόνες του Ολυμπιακού άλλαζαν πασούλες και ο Ντα Κόστα προσπαθούσε να τους βρει με πάσες και δεν κατάφερνε ούτε αυτό. Αυτός ο παίκτης δεν κάνει μαρκαρίσματα, δεν δίνει σωστές πάσες, μόνο για φωτομοντέλο κάνει, που είναι ψηλό και ωραίο παιδί. 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags