Facebook Pixel Σάμπως θα έπαιζε ο Μάνταλος στον Ολυμπιακό;
| 2016-05-26 18:27:00

Σάμπως θα έπαιζε ο Μάνταλος στον Ολυμπιακό;

Σάμπως θα έπαιζε ο Μάνταλος στον Ολυμπιακό;

Η προσέγγιση του Δημοσθένη Καρμοίρη στο θέμα των ημερών, την πολυσυζητημένη μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα

Και γιατί δηλαδή να έπαιζε ο Μπακασέτας στον Ολυμπιακό; Εδώ «ταλαιπωρείται» μια διετία ο Κολοβός – για τον οποίο η «πλατεία» και οι ποδοσφαιρικοί γνώστες… έσχιζαν τα διπλώματα τους ότι αυτός ήταν ό,τι πολυτιμότερο έχει αναδείξει ο Πανιώνιος μετά τον Σαραβάκο, τον Αναστόπουλο και τον Μαύρο! – και καριέρα δεν δείχνει να κάνει στους ερυθρόλευκους ούτε… τον αιώνα τον άπαντα!

Σάμπως αγωνίστηκαν ή κι αν συνέβη έστω εφήμερα αυτό, «έπιασαν» και σταδιοδρόμησαν στους πρωταθλητές μια «καραβιά» από ταλέντα, Ελληνόπουλα με προδιαγραφές και προοπτική, το… ανθόγαλα της εγχώριας παραγωγής τα τελευταία ιδίως χρόνια;

Βεβαίως αυτή του είδους η στατιστική και συγκριτική μεθοδολογία, δεν οδηγεί σε εκ του ασφαλούς κρίση ή πρόβλεψη, καθώς πάντα κάποιος… ξεφεύγει από τον γενικευμένο κανόνα και αναδεικνύεται σε μεταγραφάρα από το πουθενά.

Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα, αυτό του Σάμαρη, ο οποίος απέφερε και κάποια εκατομμύρια ευρώ στα πειραϊκά ταμεία με την μεταπήδηση του στην Μπενφίκα, αλλά και του Σιόβα, που λογίζεται ως βασικός στόπερ των ερυθρολεύκων και από τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις στην Εθνική γι’ αυτή τη θέση, ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται μάλιστα και από την κοινή δεξαμενή ξεπετάγματος «πολύτιμων λίθων», γεγονός διόλου συμπτωματικό, με βάση την σχετική παράδοση που καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες η «κυανέρυθρη ποδοσφαιρομάνα».

Από καιρού εις καιρό τυγχάνουν και κάποιες εκπλήξεις σε μεταγραφικές περιπτώσεις σαν του MVP του Πανιωνίου, του «ρούκι» στην κατηγορία των προσώπων προβολής για την σεζόν.

Θαυμάσιος ποδοσφαιριστής, δελεαστική μεταγραφική περίπτωση για συλλόγους που έχουν πορτοφόλι, ειδικά καθώς τον ερχόμενο χειμώνα μένει ελεύθερος από τους Νεοσμυρνιώτες, με πολλές ενστάσεις όμως, για το αν θα χωρούσε καν στο ποιοτικό υλικό των ερυθρολεύκων. Πολύ περισσότερο για το αν θα γινόταν ποτέ μία από τις βασικές επιλογές Σίλβα για την 11άδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ήδη καταλαβαίνουμε, ακούγοντας από το ρεπορτάζ, βολιδοσκοπήσεις για Κάρλος Εντουάρντο και Βιλένα, ότι ο Πορτογάλος τεχνικός και η διοίκηση του Ολυμπιακού, έχουν μεγαλεπήβολους στόχους για τη μεσοεπιθετική γραμμή της νέας ομάδας, αφού δεν καλύπτονται ούτε από τον Κασάμι και τον Καμπιάσο, υποστηρικτικά πίσω από τον Φορτούνη! Και με εκκρεμούσες ακόμα τις υποθέσεις των Τσόρι, καθώς και του Φουστέρ, ο οποίος εκτός από τα άκρα, γνωρίζουμε ότι η φυσική θέση του είναι στο κέντρο, στη σειρά πίσω από τη γραμμή κρούσης.

Το παρασκηνιακό ρεπορτάζ από το Ρέντη «μιλούσε» εδώ και εβδομάδες εξάλλου, για επιθυμία διοικητικών στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός γύρω από την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα και επ’ ουδενί για «έρωτα» του Μάρκο Σίλβα.

Για την ερυθρόλευκη τεχνική ηγεσία ο 23χρονος Κορίνθιος παίκτης ουδέποτε αποτέλεσε «έρωτα» και, κατά συνέπεια, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε σε κανένα «παιχνίδι» που το έχασε, χάνοντας έναν στόχο που ουσιαστικά δεν τέθηκε ποτέ σοβαρά στο τραπέζι της πλατείας Αλεξάνδρας. Ο Μπακασέτας δεν έγινε ποτέ «μήλο της έριδος» για Ολυμπιακό και ΑΕΚ . Το μόνο που έγινε, ήταν να υπάρξει ως περίπτωση στη διακριτική ευχέρεια του προπονητή να πει κάποια στιγμή το «ναι» ή το «όχι» γι’ αυτόν (μια που τον έβαλε στην εξίσωση διοικητικός παράγων του Ολυμπιακού όπως λένε οι πληροφορίες) και εφόσον δεν είχαν τελεσφορήσει όλες οι υπόλοιπες δράσεις και προσεγγίσεις στο εξωτερικό για την συγκεκριμένη θέση.

Από την ώρα όμως που ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε ΑΕΚτσής και επέλεξε την Ένωση, νιώθοντας – ορθά κιόλας και με γεια του και χαρά του του παιδιού – ότι έτσι διασφαλίζεται καλύτερα το μέλλον του, έχοντας υποθέτω τρανά παραδείγματα περιπτώσεις σαν του Αραβίδη, του Κολοβέτσιου, του Μάνταλου ακόμα (ναι, γιατί πόσο σίγουροι είστε ότι ο επίσης πολύ καλός για μένα διεθνής ποδοσφαιριστής, θα «έδενε» στον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη επίσης στην ομάδα, διεκδικητή του ίδιου πάνω κάτω ρόλου στον οργανωτικό τομέα;) αλλά και αρκετών ακόμα Ελλήνων που βρήκαν «χώρο» τα τελευταία χρόνια στους κιτρινόμαυρους, στον Πειραιά δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο να τον διεκδικήσουν. Ούτε φυσικά να… θρηνήσουν για μια ιδιαίτερα αμφίβολη γι’ αυτούς μεταγραφή.

Στο λιμάνι… επέπλεε ανέκαθεν ένας απαράβατος όρος: Το βαπόρι πρέπει απαραίτητα να θέλει να ρίξει εκεί άγκυρα. Ειδάλλως… από δω παν’ κι άλλοι.

Όποιος δεν θέλει μία, ο Ολυμπιακός δεν θέλει δέκα!

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags