Facebook Pixel Τώρα τους ξεράναμε εμείς!
| 2016-06-07 15:06:00

Τώρα τους ξεράναμε εμείς!

Τώρα τους ξεράναμε εμείς!

Η Εθνική Ελλάδας εμφανίστηκε καλύτερη σε σχέση με το πρώτο φιλικό και με γκολ των Μάνταλου και Μανιάτη (ασύλληπτο σουτ πίσω από το κέντρο) νίκησε 2-1 την Αυστραλία στην Μελβούρνη.

Τρεις μέρες μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Αυστραλία στο φιλικό του Σαββάτου, η Εθνική μας ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο δεύτερο φιλικό κόντρα στα «Καγκουρό». Η Εθνική με ένα όμορφο αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο μέρος επικράτησε με 2-1 της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ. Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος στο 21' με μία φοβερή λόμπα πίσω από το κέντρο σκόραρε ένα εντυπωσιακό τέρμα και ανάγκασε τους Αυστραλούς να τον παρομοιάσουν με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ! Το προβάδισμα στο σκορ είχε δώσει ο Πέτρος Μάνταλος στο 8', σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη «γαλανόλευκη», ενώ για την Αυστραλία μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο ο Σένσμπερι.

Ο Μίκαελ Σκίμπε πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ξεκινώντας τους Τζαβέλλα, Μάνταλο, Χολέμπας και Μπακασέτα σε σχέση με το φιλικό του Σαββάτου. Ο Καπίνο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας πραγματοποιήσει μία πολύ καλή εμφάνιση στο προηγούμενο φιλικό, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Καρνέζη. Στην άμυνα διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα οι Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης, όπως και οι Μανιάτης και Σάμαρης στον χώρο του κέντρου, αλλά και ο Βέλλιος στην κορυφή της επίθεσης.

Το πάνω χέρι από το ξεκίνημα η Εθνική
Η Εθνική ομάδα μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι και μόλις στο 8ο λεπτό κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Βέλλιος έκλεψε την μπάλα από τον Μίλιγκαν, και ο Σάμαρης τροφοδότησε με μία πάσα ακριβείας τον Μάνταλο, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Φεντερίτσι και έγραψε το 0-1. Αυτό ήταν και το παρθενικό τέρμα του Μάνταλου με την Εθνική ομάδα, η οποία επιβραβεύτηκε για την ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της συνάντησης.

Η Ελλάδα είχε τον πλήρη έλεγχο, ωστόσο η Αυστραλία προσπάθησε να απαντήσει με χτύπημα φάουλ του Μόουι στο 16', αναγκάζοντας τον Καπίνο να πέσει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούσει.

Τρία λεπτά αργότερα τα «Καγκουρό» απείλησαν ξανά αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε την κεφαλιά του Λέκι. Παρά τις ευκαιρίες της Αυστραλίας να ισοφαρίσει η Εθνική στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο με τον Σάμαρη και τον Μανιάτη να έχουν μία πολύ σωστή λειτουργία στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Γκολάρα από τον Μανιάτη!
Με τη συμπλήρωση 21 λεπτών η Ελλάδα έφτασε στο 2-0 χάρη σε ένα εκπληκτικό τέρμα από τον Γιάννη Μανιάτη. Ο Έλληνας μέσος είδε τον Φεντερίτσι εκτός εστίας και με μία λόμπα πίσω από τον χώρο του κέντρου κρέμασε τον Αυστραλό γκολκίπερ, αναγκάζοντας τους Αυστραλούς να παρομοιάσουν το γκολ του με εκείνα που συνήθιζε να σκοράρει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Η Εθνική συνέχισε να έχει το πάνω χέρι καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους με όλους τους παίκτες του Σκίμπε να συνεισφέρουν σημαντικά σε κάθε γραμμή του γηπέδου, παρουσιάζοντας ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου.

Αντίθετα η Αυστραλία ήταν άχρωμη χωρίς καθόλου νεύρο στο παιχνίδι της με τους Αυστραλούς χαρακτηριστικά να αναφέρουν πως η εμφάνισή της στα πρώτα 45 λεπτά ήταν η χειρότερη επί εποχής Ποστέκογλου στο τιμόνι των Socceroos.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος
Οι παίκτες του Σκίμπε απείλησαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους και με ένα τρίτο τέρμα με τον Βέλλιο στο 48'. Ο Μπακασέτας με μία πολύ ωραία ενέργεια τροφοδότησε τον Βέλλιο μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ. Η Αυστραλία απάντησε στο 51' με προβολή του Σένσμπερι ύστερα από κεφαλιά του Κέιχιλ, αλλά η Εθνική λίγο αργότερα έφτασε μία ανάσα από το 0-3.

Στο 56' ο Βασίλης Τοροσίδης με ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Φεντερίτσι. Η Εθνική στάθηκε άτυχη στη συγκεκριμένη φάση και τρία λεπτά αργότερα, στο 59' η Αυστραλία κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μόουι και αναστάτωση μέσα στην περιοχή, ο Μίλιγκαν άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σένσμπερι από κοντά μείωσε σε 1-2.

Ο ρυθμός των παικτών της Εθνικής είχε εμφανώς πέσει σε σχέση με το πρώτο μέρος. Παρ' όλα αυτά ο Σάμαρης αμέσως μετά τη μείωση του σκορ της Αυστραλίας απείλησε με εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φεντερίτσι.

Ο Σκίμπε προσπάθησε να φρεσκάρει τα πόδια των διεθνών με την είσοδο των Χριστοδουλόπουλου και Τζιόλη, κάτι που έκανε και ο Ποστέκογλου από τη μεριά των γηπεδούχων, περνώντας και τον Γιάννου στον αγωνιστικό χώρο. Η κούραση των παικτών του Σκίμπε όμως ήταν εμφανής και σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι των Αυστραλών σε ορισμένες περιπτώσεις έβαζε δύσκολα στην Εθνική.

Παρά την πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Έλληνες διεθνείς κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, επικρατώντας στο δεύτερο φιλικό των «Καγκουρό» επί αυστραλιανού εδάφους.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μάνταλος, Μανιάτης (Τζιόλης 69'), Σάμαρης, Χολέμπας (Χριστοδουλόπουλος 65'), Μπακασέτας, Βέλλιος (Παπάζογλου 79').

Αυστραλία: Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ (Σμιθ 66'), Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (Οικονομίδης 77'), Ράιτ, Κρούζε (Μπερνς 81'), Μόουι (Γιάννου 72'), ΜακΓκόουαν (Ντέγκενεκ 66'), Σέινσμπερι, Ρόγκιτς.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags