Facebook Pixel Πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η Aντερλεχτ
| 2016-06-11 16:28:00

Πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η Aντερλεχτ

Πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η Aντερλεχτ

Η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ παρουσίασε το Σάββατο την Άντερλεχτ, μία εκ των πιθανών αντιπάλων της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

«Έξι χρόνια μετά τις μάχες με την Κλαμπ Μπριζ στους ομίλους του Europa League, ο ΠΑΟΚ είναι πιθανόν να ταξιδέψει και πάλι στο Βέλγιο, αυτή τη φορά για τα προκριματικά του Champions League, προκειμένου να συναντήσει την Άντερλεχτ.

Αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του Βελγίου 33 κατακτήσεις πρωταθλήματος και παραδοσιακά καλές πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι δύο τελευταίες σεζόν, όμως, δεν έχουν εξελιχθεί όπως θα ήθελαν στις Βρυξέλλες και στόχος όλων είναι η επιστροφή στους τίτλους και τους ομίλους του Champions League. Tο paokfc.gr σας παρουσιάζει την Άντερλεχτ.

Ούτε φέτος τα κατάφερε

Ο σύλλογος έμεινε μακριά από τους τίτλους για δεύτερη σερί σεζόν. Ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν στην τρίτη θέση και στα Play Offs ανέβηκε στη δεύτερη μένοντας επτά βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Κλάμπ Μπριζ. Επίδοση που για την Άντερλεχτ δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Ειδικά όταν στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Κορτράικ στα προημιτελικά.

Στην Ευρώπη έχοντας εξασφαλίσει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Europa League, κληρώθηκε κόντρα στην Τότεναμ, την Μονακό και την Καραμπάγκ και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση πίσω από τους Άγγλους με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Στην φάση των 32 απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην παράταση μέσα στο Καραϊσκάκη και στην φάση των 16 το ευρωπαϊκό ταξίδι έλαβε τέλος, καθώς με δύο ήττες από την Σαχτάρ Ντόνετσκ έμεινε εκτός οκτάδας.

Ο προπονητής

45 μέρες περίπου πριν την σέντρα στην νέα σεζόν και η Άντερλεχτ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον καινούργιο της προπονητή. Η αποτυχία της περσινής σεζόν οδήγησε στην απομάκρυνση του Αλβανού, Μπένσικ Χάσι και η διοίκηση αναζητά τον καλύτερο δυνατό διάδοχο. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, να βρίσκεται στην λίστα μαζί με τον Μόρτεν Όλσεν, αφού ο Γάλλος Κλοντ Πιέλ απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έγινε. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες, αφού δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Το ρόστερ

Η Άντερλεχτ διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία και με προοπτικές. Γενικότερα οι Βέλγοι έχουν χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αφού με εξαίρεση τον τερματοφύλακα Προτό και τον αμυντικό Ντεσάχτ κανείς δεν ξεπερνά τα 29 χρόνια. Με μία πρώτη ανάγνωση διαπιστώνει κανείς ότι η ομάδα διαθέτει πολλές επιλογές σχεδόν σε όλες τις θέσεις, ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν πωλήσεις δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που σκοπεύουν να… ψωνίσουν από την Άντερλεχτ.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει μία προσθήκη, αυτή του Σοφιάν Χάνι, του Αλγερινού επιθετικού μέσου της Μαλίν, ο οποίος την περασμένη σεζόν πέτυχε 17 τέρματα και μοίρασε εννιά ασίστ σε 38 αγώνες.

Το αστέρι

Γιούρι Τίλεμανς. Ένας 19χρονος, που παρά το νεαρό της ηλικίας του στο γήπεδο μοιάζει με ώριμο 30άρη ποδοσφαιριστή. Συνεπής αμυντικά και εξαιρετικός στο επιθετικό κομμάτι είναι βασικό στέλεχος της ομάδας εδώ και τρία χρόνια, ενώ στις δύο τελευταίες σεζόν συμπλήρωσε πάνω από 40 συμμετοχές.

Παρά τις πολλές προτάσεις που δέχθηκε η ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι κατάφερε να τον κρατήσει στο δυναμικό της κάτι που δύσκολα θα γίνει και φέτος καθώς μεγάλοι σύλλογοι από όλη την Ευρώπη έχουν τον νεαρό άσο στο στόχαστρο.

Το γήπεδο

Constant Vanden Stock


Η έδρα της Άντερλεχτ χτίστηκε το μακρινό 1917, ενώ το 1983 πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακατασκευή. Σε αγώνες πρωταθλήματος το στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει 28.063 άτομα, ενώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η χωρητικότητα μειώνεται στις 21.163 θέσεις διότι στην UEFA απαγορεύονται οι κερκίδες ορθίων.

Το γήπεδο αυτό συχνά αποτελεί και έδρα της Εθνικής Βελγίου και πήρε το όνομα του από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας και πατέρα του νυν ιδιοκτήτη του συλλόγου, Constant Vanden Stock.

Οι διεθνείς και το πρόγραμμα της νέας σεζόν

Η Άντερλεχτ δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπο στα γήπεδα της Γαλλίας το φετινό καλοκαίρι στο Euro 2016. Το γεγονός αυτό μπορεί να μην καλό για το πρεστίζ του Συλλόγου, αλλά αποτελεί πλεονέκτημα για την προετοιμασία της νέας σεζόν.

Η ομάδα θα παίξει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για την φετινή σεζόν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά η Άντερλεχτ θα είναι έτοιμη δεδομένου ότι στις 29 Ιουλίου ξεκινά και το πρωτάθλημα Βελγίου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags