Facebook Pixel ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Γι’ αυτό έκανε μήνυση στον Θωμαΐδη ο Μαρινάκης»
| 2016-06-14 20:45:00

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Γι’ αυτό έκανε μήνυση στον Θωμαΐδη ο Μαρινάκης»

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Γι’ αυτό έκανε μήνυση στον Θωμαΐδη ο Μαρινάκης»

Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι Πειραιώτες τοποθετούνται σχετικά με τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας».

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
 

Με αφορμή την όψιμη έκρηξη υπέρ της νομιμότητας και της ελευθεροτυπίας που παρατηρείται από χθες τα μεσάνυχτα, από τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του κ. Αλαφούζου και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε για μια ακόμα φορά τα πραγματικά γεγονότα, που οδήγησαν τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να υποβάλει μήνυση κατά των λασπολόγων του, που περιφρονούν συστηματικά τις δικαστικές αποφάσεις.

Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η ιστοσελίδα www.skai.gr, παραβιάζουν εδώ και πολύ καιρό, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση τις δικαστικές αποφάσεις που τους έχουν απαγορεύσει να δημοσιοποιούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία δικογραφιών, που κατέχουν χωρίς να έχουν νόμιμο δικαίωμα προς τούτο.

Όπως έχει ήδη κριθεί με την υπ’ αριθμ. 3851/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, η εκπομπή «ΔΙΚΗ» παραβιάζει τον Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και τον Κώδικα Δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών, που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση εγγράφων ή στοιχείων, που γίνονται γνωστά στις αρμόδιες αρχές κατά το στάδιο της ποινικής προδικασίας. Στην ίδια απόφαση γίνεται αναφορά σε παραποίηση εγγράφου από την εκπομπή.

Με την προαναφερόμενη απόφαση ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο Ιωάννης Αλαφούζος και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποχρεούνται να παραλείπουν τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του ενάγοντος αναφορικά με τις με αριθμό ΑΒΜ Ω 12/176, Ω 2010/19 και ΑΘ 2013/64 δικογραφίες της Εισαγγελίας Αθηνών, καθώς και να παύσουν τη διατήρηση του αρχείου προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων, που σχετίζεται με τις με αριθμό ΑΒΜ Ω 12/176, Ω 2010/19 και ΑΘ 2013/64 δικογραφίες της Εισαγγελίας Αθηνών.

Ομοίως, είχαν εκδοθεί οι υπ’ αριθμ. 94/2015 καθώς και υπ’ αριθμ 1064/2015 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, οι οποίες παραβιάσθηκαν συστηματικά από τον δημοσιογράφο, τον τηλεοπτικό σταθμό, την ιστοσελίδα και τον Ιωάννη Αλαφούζο. Πριν από την έκδοση των προαναφερόμενων αποφάσεων είχαν επίσης εκδοθεί προσωρινές διαταγές που επίσης παραβιάσθηκαν.

Σημειώνουμε ότι εκτός από τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν συστηματικά παραβιασθεί έχει κριθεί αμετάκλητα, σχετικά με τις εκπομπές «ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ» της 22-10-2012 και 12-11-2012, πως ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ήχθη στις επίμαχες ενέργειες του όχι από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά αποκλειστικώς με σκοπό εξυβρίσεως του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ όπως διαλαμβάνει η εφετειακή απόφαση, ο κεντρικός παρουσιαστής των ένδικων εκπομπών, επιμελήθηκε αποκλειστικά της θεματολογίας τους, την οποία είχε προσχεδιάσει και είχε προγραμματίσει την εμφάνιση των καλεσμένων, με τους οποίους είχε έρθει σε προσυνεννόηση αρκετές μέρες πριν την προβολή κάθε μιας εκπομπής, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της εκπομπής «ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ» καθώς και στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Μετά τη συστηματική παραβίαση των προσωρινών διαταγών, των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, της οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, ο Κυριάκος Θωμαΐδης και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ σε πλήρη και ευθεία περιφρόνηση των θεσμών, των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων κάνουν λόγο για «φίμωση δημοσιογραφικού λόγου» και η διοίκηση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της οποίας, Ιωάννης Αλαφούζος, είναι και ο ίδιος εγκαλούμενος για παραβίαση της δικαστικής απόφασης, για «δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς)», την ίδια στιγμή που συνεχίζουν να τελούν το ίδιο αδίκημα και να διαφεύγουν της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags