Facebook Pixel "Θέλετε τον Νίκο Γκαϊτάν στον Άρη; Δώστε 2 εκατομμύρια και πάρτε τον"!
| 2016-06-17 15:42:00

"Θέλετε τον Νίκο Γκαϊτάν στον Άρη; Δώστε 2 εκατομμύρια και πάρτε τον"!

"Θέλετε τον Νίκο Γκαϊτάν στον Άρη; Δώστε 2 εκατομμύρια και πάρτε τον"!

Θυμάστε το καλοκαίρι του 2009 όταν η Μπόκα Τζούνιορς έδινε... κοψοχρονιά στους "κίτρινους" τον Αργεντινό άσο που φέτος πάει στην Ατλέτικο με 25 εκ. ευρώ;;

Τον Αύγουστο του 2009, όταν η Μπόκα Τζούνιορς είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για το φιλικό με τους "κίτρινους", ο 21χρονος τότε Νίκο Γκαϊτάν ήταν το καλύτερο «φρέσκο εμπόρευμα» που διέθετε, έχοντας δείξει το ταλέντο του επαρκώς, αλλά όχι σε βαθμό που να εκτοξεύσει την τιμή του στα ύψη.

Ο Άρης από την πλευρά του, αναζητούσε αριστερό χαφ – εξτρέμ, αφού είχε αποδεσμεύσει τον Μάριο Ρεγκέιρο. Έτσι, το φιλολογικό ενδιαφέρον για τον ανερχόμενο Αργεντινό άσο δεν έλειπε και συντηρούνταν επί εβδομάδες…

Οι «κίτρινοι», όμως, δεν μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα από 500.000 ευρώ, ποσό που ίσως θα ήταν αρκετό για να αποκτήσουν τον Γκαϊτάν ως δανεικό, αλλά η Μπόκα συζητούσε μόνο την πώλησή του, έστω και με καθεστώς συνιδιοκτησίας, παρότι αντιμετώπιζε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Το τέλος στα όνειρα του Άρη, μπήκε όταν οι «Γενοβέζοι» πάτησαν στην Ελλάδα για το φιλικό της 5ης Αυγούστου 2009. Ο τότε πρόεδρος της Μπόκα, Χόρχε Αμεάλ, ρωτήθηκε στο «Hyatt» για το συγκεκριμένο θέμα και απάντησε με αποστομωτική ευθύτητα: «Θέλετε τον Γκαϊτάν στον Άρη; Κάντε μια καλή προσφορά και πάρτε τον! Και με 2 εκατομμύρια, θα τη βρούμε την άκρη…»!

Το «ευτελές» ποσό που έθετε ως βάση των διαπραγματεύσεων ο Αμεάλ ήταν ρεαλιστικά ανέφικτο για τους «κίτρινους», που χάρηκαν τον 21χρονο άσο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μόνο για 60 λεπτά και αυτά ως αντίπαλο, στο φιλικό παιχνίδι που ακολούθησε.

Ο Νίκο Γκαϊτάν επέστρεψε στην πατρίδα του, αλλά ένα χρόνο αργότερα δικαίωσε… πικρά το «μάτι» των ανθρώπων του Άρη, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει το μεγάλο ταλέντο του. Παραχωρήθηκε στην Μπενφίκα έναντι 8,2 εκατ. ευρώ, για να αποτελέσει εκεί τον αντικαταστάτη του Άνχελ Ντι Μαρία, που μόλις είχε δοθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η συνέχεια είναι γνωστή... Ο Αργεντινός άσος έμεινε έξι χρόνια στους "αετούς" της Λισαβώνας, ώσπου φέτος έκλεισε με 25 εκ. στην Ατλέτικο Μαδρίτης...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags