16/06/11 - 21:54

Από δύο σε άμυνα, επίθεση συν ένας μέσος

O Κώστας Μιαούλης γράφει για τις πέντε απαραίτητες - για την ώρα- μεταγραφικές κινήσεις που συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν ο προπονητής με τον πρόεδρο της ΑΕΚ.

Από δύο σε άμυνα, επίθεση συν ένας μέσος
27.320views 0shares

H AEK πάει για πέντε μεταγραφές, που αφορούν κέντρο άμυνας οι δύο, επίθεση ισάριθμες και πάμε και για έναν μέσο που εξαρτάται από το αν θα φύγουν Γκερέιρο ή Μίτσελ αν θα είναι δεξιός χαφ ή επιτελικός μέσος. Με αυτά τα δεδομένα και βέβαια με απαραίτητη προϋπόθεση πως δεν θα φύγει κανείς άλλος, ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Σταύρο Αδαμίδη κατέστρωσαν το μεταγραφικό σχέδιο. Απ’ όσο γνωρίζω η ΑΕΚ θα προσπαθήσει ν’ αποκτήσει και θα παίξει έτσι κι αλλιώς το χαρτί που λέγεται Γεωργιάδης, το οποίο δεν βάζω στην παρούσα συζήτηση.

Για την θέση του επιθετικού το ζήτημα του Μπέλεκ φαίνεται να είναι υπαρκτό. Μάλιστα και ο Μανόλο Χιμένεθ εγκρίνει την απόκτηση αυτού του ποδοσφαιριστή, αρκεί βέβαια να είναι λογικές οι απαιτήσεις της Ουντινέζε για τον δανεισμό του. Ο άλλος ποδοσφαιριστής θα είναι επιλογής του Ανδαλουσιανού τεχνικού. Πιθανότατα να είναι ο Κίνι, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θεωρείται περίπτωση που μπορεί να κλείσει η ΑΕΚ οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί. Η περίπτωση του Χοσέ Κάρλος θα μπορούσε να παίξει σαν πασπαρτού για την ΑΕΚ, μιας και είναι ποδοσφαιριστής που παίζει και σαν εξτρέμ, αλλά και σαν δεύτερος επιθετικός και υπό προϋποθέσεις πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Για το θέμα των αμυντικών, η «Ένωση» δεν θα περιμένει τον Μανωλά. Η προτεραιότητα είναι ν’ ανανεώσει ο Δέλλας, οπότε να συμπληρωθεί το «δίδυμο» των ανανεώσεων, των δύο ηγετικών φυσιογνωμιών της ΑΕΚ για τη νέα περίοδο και κατόπιν ο Κάλα. Από εκεί και μετά η ΑΕΚ θα επιδιώξει να προσθέσει στο δυναμικό της έναν ακόμα ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση, οπότε αν και όταν έρθει η ώρα να μιλήσει με τον Μανωλά, να βρίσκεται σε θέση ισχύος.

Σε ότι αφορά τους μέσους εκεί το τοπίο είναι κάπως θολό. Υπάρχει θέμα με το που θα χρειαστεί η ΑΕΚ ενίσχυση. Αν για παράδειγμα η «Ένωση» μπορέσει ν’ απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Γκερέιρο θ’ αναζητηθεί σίγουρα επιτελικός μέσος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μίτσελ, οπότε ο Χιμένεθ θ’ αναζητήσει λογικά και δεξί χαφ. Πάντως για τον Γεωργιάδη, μια πρώτη επαφή αναμένεται να υπάρξει σήμερα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Πανσερραϊκό.

Πάντως αυτές οι πέντε μεταγραφές που προαναφέραμε και που συζήτησαν ο Σταύρος Αδαμίδης με τον Μανόλο Χιμένεθ , είναι απαραίτητες για την ώρα, αλλά με την υποσημείωση πως αν προκύψουν άλλα κενά στη συνέχεια σε άλλες θέσεις, θα υπάρξουν οπωσδήποτε κι άλλες ενισχύσεις. Για την ώρα μόνο κατ’ ιδέα μπορούμε να έχουμε μια πρώτη άποψη για το πώς διαμορφώνεται το ρόστερ της ΑΕΚ για φέτος. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται πάντως να κλείσει και ο Δέλλας, οπότε θα μπορεί να μιλήσει κανείς με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή: sday.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ