Facebook Pixel Μπακασέτας: «Στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό γιατί...»
| 2016-07-04 00:14:00

Μπακασέτας: «Στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό γιατί...»

Μπακασέτας: «Στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό γιατί...»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης μίλησε για το σήρια του καλοκαιριού, για τους λόγους που διάλεξε τα κιτρινόμαυρα από τα ερυθρόλευκα, αλλά και για την υπόσχεση που του είχε δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει την Ένωση, την υπόσχεση του Μελισσανίδη, τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και το... happy end ανήμερα των γενεθλίων του.
 

-Φαίνεται πως ζεις σ' ένα όνειρο αυτό το διάστημα με όσα έγιναν. Έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί και το ότι είσαι πλέον μέλος της ομάδας;

“Η αλήθεια είναι ότι τώρα σιγά – σιγά αρχίζω και το συνειδητοποιώ, αφού όλα έγιναν πολύ απότομα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ κι από τη μεριά μου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες της ομάδας. Το μόνο που θέλω είναι να παίξω και ό, τι είναι να γίνει, θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

-Πως είναι Τρίτη πρωί να κάνεις μπάνιο στην παραλία και Τετάρτη απόγευμα να προπονείσαι με την ΑΕΚ στην Πολωνία;

“Δεν ήταν ακριβώς έτσι, γιατί ήδη είχα σταματήσει τις διακοπές μου κι έκανα προπονήσεις, αλλά να σας πω την αλήθεια είχα ένα προαίσθημα ότι θα μπορούσε να γίνει έτσι στα γενέθλιά μου”.

-Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι συμφώνησες με την ΑΕΚ, με όλα όσα συνέβησαν στη συνέχεια, “φοβήθηκες” ότι δεν θα προχωρήσει η συμφωνία ή ήσουν σίγουρος;

“Στην αρχή είναι αλήθεια ότι πέρασα δύσκολες στιγμές. Δεν ήμουν πολύ καλά ψυχολογικά τις πρώτες μέρες για όλα αυτά που είχαν γίνει, αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα ότι θα είμαι καλά με το να παίξω στην ΑΕΚ δε με ένοιαζε τίποτα άλλο. Πήρα μια απόφαση με την οικογένειά μου κι από τη στιγμή που συνέβη αυτό δεν θα μπορούσε να με σταματήσει τίποτα Σ' αυτό βέβαια με βοήθησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, αφού ό, τι είχαμε συμφωνήσει το έκανε πράξη. Όπως είχα πει άλλωστε σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, ήθελα να πάρει λεφτά ο Πανιώνιος γιατί μέσα απ' αυτή την ομάδα αναδείχθηκα. Ο πρόεδρος μου είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει κάποια λεφτά στην προηγούμενή μου ομάδα και πλέον όλα είναι καλά”.

-Τώρα που έχει αρχίσει να περνάει ο καιρός, θα μας πεις λίγο πως εξελίχθηκε το στόρι μέχρι να φτάσει η στιγμή της συμφωνίας με την ΑΕΚ; Για τις πιέσεις από άλλες ομάδες και τις σκέψεις που έκανες...

“Ο μάνατζέρ μου, μου είχε πει στην αρχή ποιες ομάδες ενδιαφέρονται για μένα. Ήταν Πάσχα και είχα πάει στο χωριό μου με την οικογένειά μου, αλλά την απόφαση την πήρα εγώ. Εγώ σκέφτηκα τι είναι καλύτερο για μένα κι από τη στιγμή που ένιωσα ότι αυτό είναι το καλύτερο δεν με επηρέασε τίποτα άλλο. Μόνο τις πρώτες μέρες όταν έγραφαν κάποιες ασυναρτησίες για μένα, κάποια πράγματα που δεν ίσχυαν, εκεί ήμουν λίγο πεσμένος ψυχολογικά. Μετά από μια μια εβδομάδα όμως ήμουν μια χαρά και σίγουρος ότι θα ενταχθώ από το καλοκαίρι στην ΑΕΚ”.

-Εκτός από τη δική σου επιθυμία να παίξεις στην ΑΕΚ, έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι κι άλλοι παίκτες της δικής σου ηλικίας παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες σ' αυτή την ομάδα σε σχέση με τον Ολυμπιακό;

“Σίγουρα έπαιξε κι αυτό κάποιο ρόλο, γιατί βλέπουμε ότι παίζουν ποδοσφαιριστές της ηλικίας μου, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Σε όποια ομάδα κι αν πας το θέμα είναι εσύ τι θα κάνεις. Εγώ σε όποια ομάδα κι αν επέλεγα να πάω θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό γιατί έτσι έχω συνηθίσει. Οπότε το αν θα πάρεις ευκαιρίες ή όχι δεν πιστεύω ότι εξαρτάται τόσο από την ομάδα, όσο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για το τι κάνει εντός κι εκτός γηπέδου. Γι' αυτό και η απόφασή μου ήταν καθαρά προσωπική και την πήρα με βάση το που πίστευα εγώ ότι θα ήταν καλύτερα για το μέλλον μου”.

-Όταν ήσουν πιεσμένος ψυχολογικά, όπως είπες πριν λίγο, τι ρόλο έπαιξε ο κόσμος της ΑΕΚ; Σε στήριξε; Έλαβες κάποια μηνύματα; Πως ήταν το διάστημα της αναμονής;

“Η αλήθεια είναι ότι έλαβα πολλά μηνύματα. Με στήριξαν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ θερμά, αλλά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η οικογένειά μου που ήταν πάντα δίπλα μου, όπως και κάποιοι φίλοι μου που είχαν έρθει να μείνουν σπίτι μου εκείνη την περίοδο. Το διάστημα αυτό όμως έτσι κι αλλιώς δεν κράτησε πάρα πολύ. Μια εβδομάδα το πολύ και μετά ήμουν σίγουρος ότι θα ενταχθώ στην ΑΕΚ. Βοήθησε πολύ πάντως και το γεγονός ότι εντάχθηκα στην εθνική ομάδα, αφού με είχε καλέσει ο κ. Σκίμπε και όταν πήγα τα ξέχασα όλα και τελικά πήγαν όλα καλά”.

-Η απόφαση για να φορέσεις τη φανέλα της ΑΕΚ πάρθηκε με την καρδιά ή το μυαλό; Ή και με τα δύο;

“Και με τα δύο πιστεύω. Το σημαντικό για να αποφασίσω ήταν το πού πίστευα ότι θα ήταν καλύτερα για μένα”.

-Γιατί ήταν καλύτερο για σένα να παίξεις στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό;

“Δύσκολη ερώτηση. Έτσι το ένιωθα. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Όπως σκεφτόμουν τι είναι καλύτερο για μένα, το ένιωσα αυτό. Δεν είναι ότι έκανα διάφορες σκέψεις για το τι γίνεται στην ΑΕΚ και το τι γίνεται στον Ολυμπιακό. Ένιωσα ότι είναι καλύτερο για μένα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ”.
 

-Ποια είναι η θέση που προτιμάς να αγωνίζεσαι και σε βοηθάει να αποδώσεις καλύτερα μέσα στο γήπεδο;

“Η θέση που προτιμώ να παίζω και πιστεύω ότι μπορώ να αποδώσω καλύτερα είναι πίσω από τον επιθετικό και κάτι σαν δεύτερος επιθετικός (“ψευτοεννιάρι” είπε χαρακτηριστικά). Σε οποιαδήποτε θέση όμως μου ζητηθεί από τον προπονητή να παίξω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις θέσεις, απλώς πιστεύω ότι αυτές είναι οι δύο θέσεις που μου ταιριάζουν καλύτερα”.

-Σε ανησυχεί το γεγονός ότι σ' αυτές τις θέσεις υπάρχει έντονος συναγωνισμός, αφού μπορούν να παίξουν εκεί τόσο ο Μάνταλος όσο και ο Βάργκας;

“Όχι δεν με ανησυχεί τίποτα. Αυτό το ήξερα πριν έρθω στην ΑΕΚ. Και οι δύο είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Ειδικά για τον Πέτρο έχω πολύ καλή άποψη σαν ποδοσφαιριστή. Ο συναγωνισμός μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Όχι κακό. Μέσα από τις προπονήσεις προσπαθείς να εξελίσσεσαι και να βελτιώνεσαι, οπότε το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας υγιής συναγωνισμός από εμάς και ό, τι επιλέξει ο προπονητής αυτό θα γίνει”.

-Το πρώτο διάστημα παρουσιάς σου στην ομάδα πως σε έχουν υποδεχθεί; Κι αν υπάρχουν κάποια πρόσωπα που έχεις έρθει ήδη πιο κοντά και κάνετε παρέα.

“Καταρχάς θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι όλα ιδανικά. Όλα επαγγελματικά όπως μ' αρέσει να είναι. Έχουμε τα πάντα. Δεν μας λείπει κάτι. Πιο κοντά είμαι με τον Λαμπρόπουλο γιατί γνωριζόμαστε από την Τρίπολη και με τον Μάνταλο που ήμασταν μαζί στην εθνική ομάδα”.

-Πως είναι που θα διεκδικείς ενδεχομένως την ίδια θέση στην ενδεκάδα με τον Μάνταλο που είστε φίλοι;

“Νομίζω ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο. Ό, τι γίνεται είναι μέσα στο γήπεδο. Δεν πάει να πει ότι εκτός γηπέδου θα υπάρχει κόντρα. Δεν υπάρχει κόντρα ανάμεσά μας, αφού και στην εθνική ομάδα κάναμε παρέα, αν και ουσιαστικά παίζαμε την ίδια θέση. Άρα αυτό δεν είναι πρόβλημα”.

-Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, ΑΕΚ και εθνική ομάδα. Τα δικά σου όνειρα που φτάνουν;

“Ήταν όνειρό μου να παίξω στην εθνική ομάδα και το πραγματοποίησα. Από εκεί και πέρα ήρθε η δικαίωσή μου με τη μεταγραφή στην ΑΕΚ κι αυτό με έκανε πολύ χαρούμενο. Πρώτα απ' όλα θέλω να σταθεροποιηθώ στην ΑΕΚ και να αποτελέσω βασικό μέλος της ομάδας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μου στόχος κι ύστερα αν όλα πάνε καλά θέλω να παίξω στο εξωτερικό σε υψηλό επίπεδο. Πρώτα απ' όλα όμως θέλω να έχω ενεργό ρόλο στην ΑΕΚ”.

-Τώρα που φόρεσες τα κιτρινόμαυρα, ο επόμενος στόχος σου εντός ΑΕΚ ποιος είναι;

“Πρώτα απ' όλα θέλω να σκοράρω μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ. Το σκέφτομαι συχνά αυτό, αλλά όταν έρχεσαι σε μια ομάδα τέτοιου επιπέδου δεν μπορείς να έχεις άλλον στόχο από το να κατακτήσεις τίτλους. Κάθε ποδοσφαιριστής που παίζει σε τέτοιες ομάδες αυτό θέλει κι εγώ προσωπικά το θέλω πάρα πολύ”.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags