Facebook Pixel Άρθρο για ΑΕΚ: Όσο περισσότερα ονόματα τόσο μεγαλύτερος ο εκνευρισμός
| 2016-07-04 18:10:00

Άρθρο για ΑΕΚ: Όσο περισσότερα ονόματα τόσο μεγαλύτερος ο εκνευρισμός

Άρθρο για ΑΕΚ: Όσο περισσότερα ονόματα τόσο μεγαλύτερος ο εκνευρισμός

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εβδομάδα που πέρασε χωρίς τα μεταγραφικά της ΑΕΚ να έχουν την εξέλιξη που περίμενε ο κόσμος της με αποτέλεσμα στις τάξεις των οπαδών της να υπάρχει –λογική- γκρίνια. 

Η άποψη μου πώς πρόκειται για ένα καλοκαίρι με πολλές ιδιαιτερότητες σε πολλά μέτωπα και πώς θα πρέπει να γίνει υπομονή για τις μεταγραφές, σε όλους τους συλλόγους, δεν έχει αλλάξει. Αυτή όμως είναι μια καθαρά δική μου αντίληψη, την οποία σαφέστατα δεν σημαίνει πως συμμερίζονται και όλοι οι «Ενωσίτες». Μάλιστα με τον Παναθηναϊκό να έχει ενεργοποιηθεί έντονα τις τελευταίες ημέρες και να προχωρά σε προσθήκες, αλλά και τον ΠΑΟΚ, το κλίμα γίνεται περισσότερο περίπλοκο.

Βέβαια το να κάνεις γρήγορα τις μεταγραφές δεν εγγυάται την επιτυχία. Αυτά μόνο στο γήπεδο αποδεικνύονται. Δημιουργείται όμως μία δυσφορία σε πολλούς οπαδούς της Ενωσης, τούτη τη στιγμή με τον σχεδιασμό να μοιάζει μέχρι αυτή την ώρα βαλτωμένος.

Το ταμείο για τις μεταγραφές, για το αν είναι καλός ή κακός ο σχεδιασμός θα γίνει στο φινάλε των μεταγραφών. Όπως και οι χειρισμοί του Μιλοβάνοβιτς και του υπόλοιπου επιτελείου που είναι επιφορτισμένο με τα μεταγραφικά ζητήματα. Απλά έχω να σημειώσω το εξής. Ακόμα και με άλλον προπονητή η ΑΕΚ ήταν γνωστό σε ποιες θέσεις πονούσε.

Όπως προφανώς είναι δεδομένο για όσους είναι στο επιτελείο της ομάδας, το μέχρι που μπορεί οικονομικά. Άρα ήδη φαίνεται αυτή τη στιγμή μία καθυστέρηση σημαντική. Ο Μελισσανίδης καθάρισε προσωπικά τις δύο ελληνικές περιπτώσεις, αλλά για τους παίκτες από το εξωτερικό, το πράγμα είναι ξεκάθαρα στο επιτελείο που κάνεις τις μεταγραφές. Οπότε η λογική λέει πως θα έπρεπε να έχουν βρεθεί ποδοσφαιριστές που θα είναι μέσα στο βεληνεκές της ΑΕΚ, όποιο διαθέτει και να έχουν κλείσει ακόμα, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Όπως είχα σημειώσει πρόσφατα, δεν περιμένω να δω δραματικές αλλαγές στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ακόμα και αν η Ενωση έχει αποκτήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που θέλει, θα θεωρούσα αφελές να δω περισσότερα από τρία πρόσωπα, άντε τέσσερα το πολύ στη βασική ενδεκάδα. Από την άλλη όμως, ο ένας εξτρέμ και ο φορ, πρέπει να βρίσκονται στη διάθεση του Κετσπάγια, όπως και ένας ακόμα αριστερός μπακ, στον οποίο ο Γεωργιανός επιμένει πάρα πολύ. Αν μπορέσει η ΑΕΚ να ρεφάρει το περσινό της σφάλμα με τον Χαφέζ θα ήταν ιδανικό. Ο φορ για ν’ αφομοιώσει το σύστημα, πρέπει να προλάβει να «δέσει» με την ομάδα.

Επίσης μου προξενεί αρνητική εντύπωση, παρότι δεν θα έπρεπε να το σημειώνω αυτό, με βάση την επαγγελματική μου ιδιότητα, το γεγονός πώς διαρρέουν ακόμα κι όσοι προτείνονται. Τα ΜΜΕ αυτή την εποχή, όσα ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ, ονόματα θέλουν να βγάζουν για να διαβάζει ο κόσμος. Από την άλλη όμως δεν θεωρώ και σοβαρή αντιμετώπιση να γίνεται τέτοια παρέλαση ονομάτων καθημερινά. Διότι πλέον ο κόσμος και δεν ξέρει τι να πιστέψει και επιπλέον επιτείνεται ο εκνευρισμός του, τουλάχιστον σε αρκετούς οπαδούς. Όσο ακούγονται ονόματα και δεν έρχεται κανείς, ο αντίκτυπος είναι αρνητικός και η εμπιστοσύνη αρκετών κλονίζεται. Για την κίνηση των διαρκείας, αυτό μόνο καλό δεν είναι.

Θέλω να πιστεύω πώς αυτή τη στιγμή, θα κινηθεί το πράγμα τουλάχιστον για δύο από τις τρεις περιπτώσεις που θέλει η ΑΕΚ να ενισχυθεί άμεσα (φορ, αριστερό μπακ, εξτρέμ).

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags