Facebook Pixel Νικολογιάννης: Tο 4-2-3-1 και ο Λέτο!
| 2016-07-06 21:30:00

Νικολογιάννης: Tο 4-2-3-1 και ο Λέτο!

Νικολογιάννης: Tο 4-2-3-1 και ο Λέτο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 4-2-3-1 που έχει στο μυαλό του για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Αντρέα Στραματσόνι και την πραγματικότητα για τον Σεμπάστιαν Λέτο.

O Στραματσόνι φαίνεται, ότι καταλήγει στο 4-2-3-1 τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού. Αυτό δοκιμάζει συνέχεια στις τελευταίες προπονήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το 4-1-3-2 δεν είναι στο μυαλό του. Φαίνεται, όμως , ότι αυτό το 4-2-3-1 του δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού.

Με έναν αμυντικό χαφ στιλ Λεντέσμα δίπλα στον Ζέκα , τον Ιμπάρμπο στην μία άκρη και τον Βιγιαφάνιες πίσω από τον Μπέργκ. Και αριστερά κάποιος ακραίος από αυτούς που υπάρχουν η από αυτούς που θα έρθουν. Αυτό έχει στο μυαλό του ο Στραματσόνι και φυσικά σε αυτό το 4-2-3-1 η ερώτηση που μπορεί να γίνει είναι «πως θα χωρέσει ο Λέτο;» Η απάντηση είναι, ότι μπορεί και να μην χωρέσει. Δεν νομίζω ότι ο Λέτο μπορεί να παίξει στα άκρα. Δεν έχει την εκρηκτικότητα και τα τρεξίματα, που είχε στο πρώτο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο μπορεί να αποδώσει εκεί που έπαιξε και την περασμένη περίοδο. Στην κορυφή της επίθεσης η κοντά στον Μπέργκ.

Σε αυτό το 4-2-3-1 η μόνη θέση, που μπορεί να παίξει ο Λέτο είναι πίσω από τον Μπέργκ. Στην περίπτωση αυτή θα μείνει έξω ο Βιγιαφάνιες. Εύκολο; Δεν νομίζω να μείνει έξω αυτός ο Βιγιαφάνιες που βλέπουμε και ο οποίος σε αυτό τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και να βοηθήσει και στο γκολ και στην δημιουργία. Σε αυτό το 4-2-3-1 για να χωρέσει και ο Λέτο στην ενδεκάδα θα πρέπει να παίξει ο Βιγιαφάνιες αριστερά σε μία θέση, που δεν του ταιριάζει.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι , ότι ο Λέτο δεν θα μπορεί να παίζει συνεχόμενα ματς. Δεν έχει αυτή την δυνατότητα και φαίνεται και από το γεγονός, ότι αρκετές προπονήσεις τώρα στην προετοιμασία τις κάνει συντηρητικά. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Λέτο θα μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να βγάλει όλη την ποιότητά του στο γήπεδο μόνο αν παίζει λιγότερο από ότι έπαιζε από τον Γενάρη, που ήρθε στην ομάδα. Και για αυτό ο Στραματσόνι έχει στο μυαλό του και προσπαθεί να πάρει και έναν ακόμα φορ περιοχής έτοιμο να βοηθήσει στο γκολ.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags