Facebook Pixel "Κάποιοι με διώχνουν, αλλά εδώ θα μείνω…"!
| 2016-07-10 11:05:00

"Κάποιοι με διώχνουν, αλλά εδώ θα μείνω…"!

"Κάποιοι με διώχνουν, αλλά εδώ θα μείνω…"!

Ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ ξεστόμισε αυτή τη... δηλητηριώδη ατάκα και προς τα πού πήγαινε;

O Μάρκος Βελλίδης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου εξέφρασε την πικρία του για το ότι τα ΜΜΕ είχαν ως σίγουρη την αποδέσμευσή του. Παράλληλα έδειξε να μην τον απασχολεί ο… συνωστισμός στη θέση «1» με την απόκτηση και του Μπρκιτς και ξεκαθάρισε ότι είναι στην ομάδα που πάντα ήθελε να αγωνίζεται.

- Ανανέωσες το συμβόλαιο σου και δεν ξέρω πως αισθάνεσαι…
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να τονίσω ότι τα ΜΜΕ βιάστηκαν να θεωρήσουν δεδομένη την αποχώρηση του από την ομάδα και αυτό με στεναχώρησε αλλά κοιτώ μπροστά.»

- Διεκδικώντας πλέον τη θέση βασικού θα έχεις αντιμέτωπους δυο ισάξιους τερματοφύλακες
«Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει δεν έχει να φοβηθεί κάτι και εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτε. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο κεφάλαιο και βρίσκομαι εδώ γιατί το θέλω. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που θέλω να βρίσκομαι. Αν είμαι υγιής δεν έχω να φοβηθώ κάτι και μέσα από τη δουλειά μπορείς να διεκδικήσεις και να κερδίσεις αυτό που θέλεις. Για αυτό είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και αποφασισμένος να διεκδικήσω τη θέση βασικού. Με εξιτάρει ότι θα έχω να αντιμετωπίσω ισάξιους τερματοφύλακες, Με «φτιάχνει» αυτή η πρόκληση και θέλω να παλέψω για να πάρω τη θέση του βασικού».

- Οι έξι μήνες παρουσίας στον ΠΑΟΚ πώς κύλησαν; Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου;
«Πέρσι ήρθα σε μια περίοδο όπου τα πάντα ήταν μπερδεμένα. Υπήρχε αναταραχή, άλλαζαν πρόσωπα, τεχνικοί διευθυντές. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είχα τραυματιστεί στο ματς με τον Πανιώνιο και αγωνιζόμουν με πόνο. Δεν το ήξερε ο κόσμος, το γνώριζαν μόνο μέσα στην ομάδα. Με βοήθησαν οι προπονητές και το ιατρικό επιτελείο. Τώρα έχω βρει τα πατήματα μου και δεν έχω ενόχληση. Για αυτό και είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου».

- Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αλλάζει ο τερματοφύλακας κατά τη διάρκεια της σεζόν...
«Ο ανταγωνισμός είναι καλός και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ φέτος θα παίξει παραπάνω από 50 ματς. Μακάρι, βέβαια, να είναι λιγότερα εφόσον κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ολοι οι τερματοφύλακες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν όταν χρειαστεί αφού θα είναι μεγάλη η σεζόν».

- Τι κρατάς ως θετικό από την περσινή σεζόν;
 «Από την περσινή χρονιά κρατώ το φινάλε και το ότι δεν ηττηθήκαμε σε κανέναν αγώνα των πλέι οφ. Δείξαμε χαρακτήρα και αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι αξίζαμε να είμαστε πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

- Σε βλέπουμε να ζεις έντονα το κάθε ματς και την κάθε προπόνηση. Είναι θέμα χαρακτήρα;
«Είμαι έντονος χαρακτήρας, ζω το ματς και θέλω να βοηθώ τους συμπαίκτες μου για αυτό και ακούγομαι αρκετά στα ματς αλλά και στις προπονήσεις».

«Ποιοτικές οι μεταγραφές»

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχει σχηματίσει ήδη μια πρώτη άποψη για τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και αυτή είναι άκρως θετική: «Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει διαθέτουν ποιότητα και αυτό φάνηκε από τις πρώτες μέρες. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και το καλό είναι ότι δένουν γρήγορα με το σύνολο». Για τον Κρέσπο έκανε και ένα επιπλέον σχόλιο: «Φαίνεται η ποιότητα του άσχετα αν ήρθε καθυστερημένα στην ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα δώσει ποιότητα». Είχε όμως και εξαιρετικά λόγια για τον νεαρό Πούγγουρα που επέστρεψε από τον δανεισμό του: «Ο Πούγγουρας έχει έρθει με διάθεση να δουλέψει και καθημερινά δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση. Το μέλλον είναι μπροστά του. Χειρίζεται καλά τη μπάλα και έχει καλές τοποθετήσεις».

«Εξαίρετος ο Γλύκος»

Ο Βελλίδης γνωρίζει ότι η αμφισβήτηση και η κριτική προς τους τερματοφύλακες είναι σύνηθες φαινόμενο και τα τελευταία χρόνια αυτός που τη δέχεται πιο εύκολα είναι ο Γλύκος. Για τον συμπαίκτη του είπε:
«Εξαιρετικός χαρακτήρας ο Παναγιώτης και κάθε χρόνο κάνει καλά παιχνίδια και δεν είναι τυχαία που βρίσκεται τόσα χρόνια στην ομάδα».

«Έχασε τις ισορροπίες ο Τούντορ»

Πολλοί είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ που τονίζουν ότι με τον Ιβιτς ήρθε η ηρεμία στην ομάδα και αυτό ήταν το κλειδί για να τερματίσει η ομάδα πρώτη στα πλέι οφ. Ο Μάρκος Βελλίδης σχολιάζοντας την παρουσία του Τούντορ είπε
: «Ο Τούντορ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής. Πιστεύω ότι κάπου χάθηκαν οι ισορροπίες. Με την έλευση του Ιβιτς, ο κάθε παίκτης έπαιζε στη θέση του ενώ επέλεξε η ομάδα να αγωνίζεται με συστήματα που τα γνωρίζαμε και επομένως ήταν πιο εύκολο να ανταποκριθούμε σε αυτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λειτουργήσει η ομάδα και για αυτό το φινάλε ήταν καλό και καταφέραμε να βγούμε πρώτοι. Η ομάδα έχει βρει την ηρεμία της και καθημερινά μπορείς να το διακρίνεις αυτό. Και φυσικά κερδισμένος είναι ο ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα στα πλέι οφ έδειξαν ότι όσο υπάρχει ηρεμία, η δουλειά θα βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Αποδείξαμε με την πρωτιά στα πλέι οφ ότι αξίζαμε και το κάτι παραπάνω στη κανονική διάρκεια και ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

«Ετοιμοι στις 26 Ιουλίου»

Ο ΠΑΟΚ έχει ως πρώτο στόχο να είναι έτοιμος στον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. O Βελλίδης δεν προτιμά κάποια από τις πέντε πιθανές αντιπάλους: «Δεν έχω προτίμηση σε αντίπαλο και περιμένω να τον μάθω από την κλήρωση. Θα είμαστε πανέτοιμοι στις 26 Ιουλίου για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι» ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους όλης της χρονιάς: «Οι φετινοί στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και θέλουμε το καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πιστεύω ότι με τη δουλειά θα πάει ψηλά και πάντα πρέπει να κοιτάς προς το καλύτερο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags