Facebook Pixel Μιαούλης: Δεν τσουλάνε τα διαρκείας-Σαν τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ μερικοί ΑΕΚτζήδες
| 2016-07-10 22:15:00

Μιαούλης: Δεν τσουλάνε τα διαρκείας-Σαν τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ μερικοί ΑΕΚτζήδες

Μιαούλης: Δεν τσουλάνε τα διαρκείας-Σαν τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ μερικοί ΑΕΚτζήδες

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ΑΕΚ που βγάζει όμορφα πράγματα μέσα στο γήπεδο, όμως αυτά δεν μπορούν να γίνουν ουσία από τη στιγμή που δεν υπάρχει φορ. 

Στο δεύτερο φιλικό επί πολωνικού εδάφους, η Ενωση έβγαλε ακόμα πιο όμορφα πράγματα απ’ όσο στο πρώτο. Με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται με μεγάλη ευκολία, απέναντι σε αντίπαλο που παίζει με τον ίδιο τρόπο που θα το πράξει και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που θα συναντά η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν ένα καλό τεστ. Καλό γιατί είδαμε πάλι τον Βάργκας κεφάτο, τον Μάνταλο να έχει επίσης εξαιρετικά κέφια, τον Τσιγκρίνσκι να βγάζει τα στοιχεία που έβγαλε και στο πρώτο ματς σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ο Μπακασέτας που πάει καλά στις προπονήσεις απ’ όσο γράφουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται με την ομάδα, έπαιξε μόνος στην κορυφή. Στα «σπασίματα» της μπάλας πήγε καλά, περίμενα καλύτερο τελείωμα ειδικά στη φάση που ο Μάνταλος του δίνει έτοιμο γκολ. Ο Βάργκας πάει πολύ καλά, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει πώς δεν μπορεί να είναι όσο εξτρέμ θα ήθελε ο Κετσπάγια. Η μπάλα κύλησε σήμερα καλύτερα από το πρώτο ματς, έβγαλε φάσεις, αλλά αυτές για να μην υπάρχουν απώλειες, πρέπει να μετατρέπονται σε γκολ.

Δε νομίζω πως χρειάζονται περισσότερα πράγματα να γράψει κανείς. Δεν είναι ματς που μας έκανε σοφότερους. Η ΑΕΚ θέλει έναν πολύ καλό φορ που να είναι ικανός να κάνει τις φάσεις γκολ και άλλο ένα ξεκάθαρο εξτρέμ για ακόμα πιο γρήγορη μεταφορά της μπάλας. Η Ενωση έχει κρατήσει τα στοιχεία που είχε την περσινή χρονιά και θα ήταν έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση στις 28 του μήνα, αν είχε το φορ. Ο Κετσπάγια ήταν κάπως πιο συγκρατημένος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, αν και θεωρώ πώς έχει στείλει το μήνυμα του. Μίλησαν όμως οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν εκεί κι έστειλαν το ξεκάθαρο μήνυμα.

Για το φινάλε, θέλω να σημειώσω κάτι ακόμα. Με αρκετούς φίλους της ΑΕΚ αναγνώστες, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη ποτέ και δεν πιάνονται πουθενά. Μόνος μου και με κάποιους ελάχιστους ακόμα, για μεγάλο διάστημα φωνάζαμε για την ομάδα που δεν ενισχύεται, με αποτέλεσμα να είμαστε βαλτοί, γαύροι, εμπαθείς -βάζω τα πιο light-. Ορισμένοι θεωρούν πώς δεν κάνει το ίδιο η στήλη τώρα. Τώρα πλέον που όλος ο κόσμος βλέπει το αυτονόητο, θαρρώ πώς δεν χρειάζεται ν’ ανέβουν οι τόνοι, ούτε θ' αλλάξει κάτι αν δεν το πάρει απόφαση ο διοικητής της ομάδας. Ούτε είναι σκοπός να το παίξει κάποιος δικαιωμένος. Για να είμαι ειλικρινής έχω μία απέραντη διάθεση να κάνω κι εγώ χαβαλέ, σε ανθρώπους που σε βάφτιζαν με χαρακτηρισμούς που έγραψα παραπάνω, αν έλεγες κάτι για τη διοίκηση και τώρα εμφανίζονται ως οι πιο έξαλλοι με τη δυστοκία.

Τώρα αν σε κάποιον φαίνεται ως αβάντα οι εξής πραγματικότητες που έχω καταγράψει, όπως το να μην αναμένει κανείς κάποια τρελή επένδυση σε λεφτά, πώς ο Μπάγεβιτς πήγε Πολωνία για να κάνει...μασάζ στον Κετσπάγια ή πώς τα διαρκείας δεν τσουλάνε, παρά την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί πως η κίνηση είναι νορμάλ είναι δικό τους πρόβλημα. Επιπλέον όπως σημείωσα και χθες το αν έχει δίκιο ή όχι ο Πογέτ θα κριθεί στο φινάλε των μεταγραφών. Πάντως για την ώρα, καλύτερα που δεν βρίσκεται στην ΑΕΚ αυτός ο προπονητής.

ΥΓ: Παροτρύνθηκα να κάνω μεγαλύτερη πλάκα και να γράψω χθες πώς όλα πάνε τέλεια στην ΑΕΚ, αλλά δεν ήθελα να το...τερματίσω.

ΥΓ2: Σε όλες τις αντιδράσεις τους ανεξαρτήτως ομάδας οι Έλληνες είναι ίδιοι. Οι ΑΕΚτζήδες μοιάζουν τώρα με τους ψηφοφόρους που το «όχι» τους έγινε «ναι», πέρασε 15 Αυγούστου στο άγριο ξημέρωμα μία μνημονιάρα και μετά πήγαν και ψήφισαν εκείνον που τους έκανε όλα αυτά. Τώρα κλαίγονται που τους κόβουν συντάξεις, μισθούς και γίνεται εισβολή στους λογαριασμούς τους.

Κάπως έτσι και μεγάλο κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ, αντιλήφθηκε μετά από δύο χρόνια, πώς τόσον καιρό παίζουμε χωρίς σέντερ φορ και έχουμε ένα εξτρέμ επιπέδου όλο κι όλο. Όλα αυτά χρειαζόταν να συμβούν όλες οι "γκάφες" του φετινού καλοκαιριού για να τα καταλάβουν. Α, ναι και πως το σίριαλ για σέντερ-φορ θ' αρχίσει να συναγωνίζεται σε λίγο τον όγκο επεισοδίων της "Λάμψης". 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags