Facebook Pixel "Οι επικριτές του Σάντος, πλέον, δεν μπορούν να πουν τίποτα!"
| 2016-07-11 16:01:00

"Οι επικριτές του Σάντος, πλέον, δεν μπορούν να πουν τίποτα!"

"Οι επικριτές του Σάντος, πλέον, δεν μπορούν να πουν τίποτα!"

O παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός της Εθνικής U19, Γιάννης Γκούμας, σχολίασε την επιτυχία του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Φερνάντο Σάντος με την Πορτογαλία στο Euro.

Αναλυτικά όσα είπε στο "Aθλητικό Metropolis":

Για τους λόγους που είναι αγαπητός στην Ελλάδα ο Σάντος:
«Είναι αγαπητός για την οργανωτικότητά του, τη δουλειά του και τον χαρακτήρα του που σε κερδίζει. Επίσης, οι επιτυχίες που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τις ομάδες του είναι στοιχεία που τον κάνουν αγαπητό».

Για την κριτική που δέχεται για το αμυντικό ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του: «Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον κόσμο να παίζεις αμυντικά και να προσπαθείς να κερδίσεις στο ένα γκολ για τον κόσμο. Η ουσία, όμως, είναι μία και είναι το τρόπαιο. Με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε το τρόπαιο και οι επικριτές του δεν μπορούν να πουν τίποτα. Πρώτη φορά κερδίζει η Πορτογαλία το τρόπαιο και οι επικριτές του δεν μπορούν να πουν τίποτα».

Για το μυστικό της επιτυχίας του: «Βγάζει το 100% από κάθε παίκτη, μπορεί να επιβληθεί σε προσωπικότητες όπως ο Ρονάλντο και να κερδίσει ιδιόμορφους χαρακτήρες όπως ο Κουαρέσμα. Κερδίζει με τη συμπεριφορά του τον ποδοσφαιριστή και του βγάζει τον καλύτερό του εαυτό».

Για την φυγή του Σάντος από την Ελλάδα: «Η Ελλάδα διώχνει τους περισσότερους προπονητές ως αποτυχημένους, όπως ο Ρανιέρι. Έφυγε ο Ρανιέρι και πήρε πρωτάθλημα Αγγλίας. Έφυγε ο Σάντος και πήρε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε τη συνήθεια της γκρίνιας και της φαγούρας στην Ελλάδα. Είμαστε μια ιδιαίτερη χώρα. Υπάρχει πολύ πίεση από τον κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης και γενικά δεν αφήνουμε τους προπονητές να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους. Είναι όμορφη χώρα η Ελλάδα αλλά έχει αυτές τις δύσκολες συνθήκες για το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags