Facebook Pixel Μοίρασε... ντόρτια κι υποσχέσεις!
| 2016-07-20 22:57:00

Μοίρασε... ντόρτια κι υποσχέσεις!

Μοίρασε... ντόρτια κι υποσχέσεις!

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Λεντέσμα ήταν απολαυστικός στο πρώτο μέρος, έβαλε γκολάρες και νίκησε 4-0 την Τσβόλε στη Λεωφόρο στο φιλικό-πρόβα τζενεράλε για τα ματς με την ΑΙΚ! Πολύ καλός ο Γουακάσο, θετικός ο Ιμπάρμπο

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι στο τελευταίο της φιλικό πριν τους κρίσιμους αγώνες με την ΑΙΚ Στοκχόλμης έδειξε να είναι σε καλό δρόμο, επικρατώντας με 4-0 της ολλανδικής Τσβόλε στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός κατά διαστήματα στο πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 12 τελικές! Φοβερά γκολ από Λεντέσμα (κορυφαίος) και Γουακάσο, πολύ καλός ο επίσης σκόρερ Λουντ, ενώ θετικός ήταν και ο Ιμπάρμπο. Ανασταλτικά, ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε ελάχιστα, δείχνοντας πάντως πάλι κάποια σημάδια επιπολαιότητας... Στο β` μέρος ο Ιταλός έκανε αλλαγές, με τον Μπεργκ να βρίσκει κι αυτός δίχτυα για το τελικό 4-0.

Καλός και με το παραπάνω!

Στη διάταξη του Στραματσόνι (4-2-3-1), πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ ήταν 10άρι ο Ιμπάρμπο, δεξιά ο Λουντ και αριστερά ο Γουακάσο.

Ο Γουακάσο κέρδισε τα πρώτα χειροκροτήματα στο ξεκίνημα με μια ωραία πάσα κι ένα καλό σουτ στο 3` με γρήγορο ξεπέταγμα από αριστερά, με την άμυνα πάντως να... καρδιοχτυπά στο 4` με το λάθος του Ιβανόφ που πάντως πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους Ολλανδούς. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν κυρίως να πλαγιοκοπήσουν με Ιμπάρμπο και Γουακάσο, ενώ ανέβαζαν τις γραμμές ψηλά, πιέζοντας από την επίθεση. Από την άλλη, δεν έλειπαν τα ατομικά λαθάκια στην άμυνα.

Στο 17` ο Μπεργκ για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα στη σέντρα του Μέστο από δεξιά, αλλά δέκα λεπτά μετά ήρθε το γκολ! Ο πολύ καλός ως τότε Λεντέσμα με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, σημείωσε το 1-0! Iμπάρμπο με κεφαλιά στο 32`, ο Σουηδός με σουτ στο 34` (από καταπληκτική προσπάθεια του Ζέκα) και ο ίδιος με κεφαλιά μετά δεν μπόρεσαν να γράψουν το 2-0, με τους παίκτες να κερδίζουν το χειροκρότημα. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε δεύετρο γκολ τελικά στο 37`. Ο Χουλτ από αριστερά κινήθηκε ωραία χωρίς μπάλα, έκοψε στο πρώτο δοκάρι και ο Λουντ με πλασέ έκανε το 2-0!

Ο Μπεργκ από την πολύ ωραία κάθετη του Ιμπάρμπο νικήθηκε από τον Φαν ντερ Χαρτ στο τετ-α-τετ, αλλά στο 39` ο Γουακάσο έβαλε κι αυτός γκολάρα με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή για το 3-0!Η γκίνια του Σουηδού συνεχίστηκε και στο 45` καθώς με σουτ από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, με τον Παναθηναϊκό πάντως να είναι απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος με 12 τελικές!

Γκολ κι αλλαγές

O ρυθμός φυσιολογικά έπεσε στο β` μέρος, με τους Ολλανδούς με το "καλησπέρα" να κάνουν τέσσερις αλλαγές. Ο Μπεργκ πάντως στο 56` προσπάθησε από δύσκολη γωνία να σκοράρει, ενώ στο 64` ήρθε η ώρα των αλλαγών για τον Παναθηναϊκό με τους Κουτρουμπή, Ιμπάρμπο και Γουακάσο (καταχειροκροτήθηκε) να δίνουν τις θέσεις τους στους Μπουμάλ, Μολέντο και Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός με το που μπήκε στο 67` πέρασε πολύ ωραία κάθετη στον Μπεργκ που με πλασέ έκανε το 4-0!

O Σουηδός στο 72` θέλησε να σιγουρέψει το 5-0 και πάσαρε στον Μπουμάλ, αλλά η μπάλα δεν έφτασε στον Καμερουνέζο, με τον Παναθηναϊκό ανασταλτικά να συνεχίζει να μην έχει θέματα. Στο 74` μπήκαν Νούνο Ρέις, Νάνο και Στάικος αντί των Χουλτ, Ζέκα (ένιωσε ενοχλήσεις) και Μέστο, ενώ στο 79` μπήκε και ο Π.Βλαχοδήμος στη θέση του Λεντέσμα. Στο τέλος πήρε χρόνο και ο Οδ.Βλαχοδήμος στη θέση του Στιλ, με τον αγώνα στη Λεωφόρο να ολοκληρώνεται με πολλά χειροκροτήματα.  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ (83’ Βλαχοδήμος Ο), Μέστο (73’ Ρέις), Ιβάνοφ, Κουτρουμπής (64’ Μολέντο), Χούλτ (73’ Νάνο), Ζέκα (73’ Στάικος), Λουντ, Λεντέσμα (79’ Βλαχοδήμος Π), Γουακάσο (64’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (64’ Βιγιαφάνες), Μπέργκ. 

ΤΣΒΟΛΕ: Φαν ντε Χαρτ, Φαν Πόλεν, Φαν ντε Πάβερτ, Μαρσελίς, Σάιμακ, Μόκχαρτ, Ακχαμπάρ, Μένιγ, Μπράμα, Εχιζίμπουε, Βάρμενταμ.

Έπαιξαν και οι Μαστούρ, Καραγκούνης, Φαν Λόι, Σάντλερ, Σέκνκεφελντ, Τόμας, Εβρέ, Κβίντα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags