Facebook Pixel Νικολογιάννης: H ώρα της υποχρέωσης για τον Παναθηναϊκό!
Ποδόσφαιρο
| 2016-07-28 15:36:00

Νικολογιάννης: H ώρα της υποχρέωσης για τον Παναθηναϊκό!

Νικολογιάννης: H ώρα της υποχρέωσης για τον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιαννης γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και την υποχρέωση πρόκρισης που έχει απέναντι στην ΑΙΚ, ενώ κάνει και μία πρόβλεψη για τον τρόπο που θα πετύχει γκολ η ομάδα

Ενας χρόνος πέρασε σχεδόν από εκείνο το μαύρο βράδυ και τον αποκλεισμό από την Καμπάλα. Από εκείνο το βράδυ όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού περίμενε την σημερινή ημέρα. Να δει και πάλι την ομάδα να αγωνίζεται στην Ευρώπη, αλλά αυτή την φορά να την δει να κάνει την δουλειά της , την υποχρέωση της και να προκρίνεται στην επόμενη φάση και συνολικά να προκριθεί στα play off του Europa League. Αυτό πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός απόψε με την ΑΙΚ. Την υποχρέωση του να κερδίσει με καθαρό σκορ και να γίνεται το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης . Αυτό πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός απόψε. Δεν υπάρχει δικαιολογία για οποιαδήποτε νέα αποτυχία. Αυτό φαίνεται, ότι το έχουν συνειδητοποιήσει στον Παναθηναϊκό. Και ο Στραματσόνι έχει κάνει την προετοιμασία για να είναι έτοιμη η ομάδα σε αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού και οι παίκτες σε όλους τους τόνους φωνάζουν ότι τα παιχνίδια με την ΑΙΚ είναι τα πιο κρίσιμα μέχρι τα ….επόμενα . Και τα επόμενα είναι τα play off.

O κόσμος παρά την πίκρα για το περσινό κάζο γέμισε την Λεωφόρο για το αποψινό παιχνίδι και δείχνει ότι είναι έτοιμος να αγκαλιάσει την φετινή προσπάθεια αρκεί η ομάδα στο γήπεδο να κάνει αυτό, που πρέπει.

Η ΑΙΚ δεν είναι καμία φοβερή ομάδα, αλλά έχει ρυθμό και πολλά παιχνίδια στα πόδια της . Και αυτό αυτή την εποχή παίζει μεγάλο ρόλο και ίσως και μειώνει την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι Σουηδοί έχουν καλύτερο παίκτη τους το αριστερό μπακ τον Γκανέζο Κπόζο, που είναι …… «σφαίρα» και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Και το δεξί τους μπακ είναι επιθετικός ο Χόουγκσον, αλλά όχι στο επίπεδο του Γκανέζου. ΟΙ Σουηδοί, όμως, έχουν κενά στην άμυνά τους. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Να φθάσει στο γκολ είτε με τον Μπέργκ , είτε με τους παίκτες, που θα βρίσκονται, δίπλα του , η γύρω του. Ο Ιμπάρμπο, ο Γουακάσο, ο Λουντ, ο Λεντέσμα μπορούν να δώσουν λύση στο γκολ και οι τρεις τελευταίοι το έκαναν στο τελευταίο φιλικό με την Τσβόλε.

Το παιχνίδι θέλει προσοχή και κυρίως στην άμυνα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια στην Λεωφόρο, που ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο ματς σε προκριματική φάση στην Ευρώπη κέρδισε μεν , αλλά δέχθηκε γκολ. Και από την Μίντιλαντ στο 4-1 και από την Μπριζ στο 2-1. Σήμερα το ιδανικό θα ήταν ένα σκορ καθαρό με το μηδέν στην άμυνα. Θέλει συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και προσοχή σε κάθε στιγμή, σε κάθε δευτερόλεπτο. Και στην άμυνα , αλλά και στην επίθεση, όπου η ομάδα θα πρέπει να είναι αποτελεσματική. Θα κάνει ευκαιρίες, να τις κάνει γκολ πρέπει.

Πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός φέτος και με τα πολύ καλά στημένα του Λεντέσμα , αλλά και το ύψος, που πρόσθεσε στην ενδεκάδα θα είναι πιο δυνατός σε αυτό το κομμάτι. Και αν πόνταρα κάπου για απόψε θα είναι να βάλει γκολ ο Παναθηναϊκός μετά από εκτέλεση φάουλ, η κόρνερ. Αντε και καλή επιτυχία στην ομάδα απόψε …

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags