Facebook Pixel Λεωφόρος πρόκρισης! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-07-28 22:53:00

Λεωφόρος πρόκρισης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λεωφόρος πρόκρισης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός και κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της ΑΪΚ και να πάρει έτσι προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League. Σκόρερ στο 79' ο φοβερός Μολέδο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επιφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα, αφού επέλεξε να ξεκινήσει με τριάδα στην άμυνα, επιλέγοντας σύστημα 3-4-3. Κουτρουμπής - Μολέδο - Ιβανόφ ήταν οι τρεις στόπερ, Χουλτ και Μέστο τα δύο ακραία μπακ - χαφ, Ζέκα και Λεντέσμα τα δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης και τους Γουακάσο και Ιμπάρμπο δίπλα του.

Μπορούσε το γκολ...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς φορτσάτος και μόλις στο 5' έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία με γύρισμα του Χουλτ και σουτ του Μπεργκ από την μικρή περιοχή, που έφυγε άουτ. Στο 9' ο Ιμπάρμπο κέρδισε τις κόντρες και έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της ΑΪΚ, αλλά έστειλε την μπάλα πολύ έξω.

Κι ενώ οι Πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, η ΑΪΚ απείλησε στο 13' με κεφαλιά του Μακάνεν, η οποία πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Στιλ. Όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλύτερα τους χώρους και δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να φέρνει την μπάλα εύκολα στα καρέ της, παρόλα αυτά το "τριφύλλι" απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 34' με τον Ιμπάρμπο.

Ο Κολομβιανός άσος πήρε εξαιρετική μακρινή μπαλιά από τον Λεντέσμα, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κάλγκρεν, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε εντυπωσιακά ο κίπερ των Σουηδών. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Μπεργκ, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Μέστο που έβγαλε την σέντρα υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Πάντως από το ριπλέι φαίνεται να καλύπτεται ο Ιταλός μπακ.

"Κέρβερος" Στιλ, λύτρωση με Μολέδο!

Με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Στραματσόνι άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, βάζοντας στο ματς τον Βιγιαφάνιες στη θέση του Κουτρουμπή, με τον Ιμπάρμπο στα δεξιά και τον Γουακάσο στα αριστερά στο "3" και τον "Βιγια" πίσω από τον Μπεργκ. Οι Πράσινοι προσπάθησαν να πιέσουν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έχοντας δύο καλές φάσεις, μία με τον Μολέδο στο 54' και μία με τον Βιγιαφάνιες στο 55'.

Στο 56' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να προηγηθούν, όταν ο Μπλόμπεργκ ξέφυγε από τον Χουλτ και έκανε το σουτ μετά από σέντρα, αλλά είδε τον Στιλ να αποκρούει εντυπωσιακά. Αυτή η φάση φάνηκε να αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό, αφού έχασε τον ρυθμό του και έδειξε αδυναμία να δημιουργήσει σημαντικές φάσεις στην άμυνα των Σουηδών.

Στο 75' ο Στιλ προέβη σε μία ακόμα τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Άβντιτς, σώζοντας ξανά το "τριφύλλι" που τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασε στο πολυπόθητο γκολ. Ο Μέστο σέντραρε από δεξιά και ο Μολέδο που ξεχάστηκε από την άμυνα των Σουηδών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη κεφαλιά.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήλεγξε τον ρυθμό και έφτασε στην πολύτιμη νίκη με 1-0, η οποία του δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής (46' Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Ιβανόφ, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (70' Λέτο), Ιμπάρμπο (88' Λουντ), Μπεργκ.

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Κπόζο, Σάντγκρεν, Οφόρι, Ισχιζάκι (65' Γιασίν), Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87' Σαλέτρος), Μαρκάνεν.

Δείτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags